Vacature Leerkrachten PO voor Oekraïense kinderen in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkrachten PO voor Oekraïense kinderen 
Datum online
2022-06-03 3-6-2022
Sluitingsdatum
30-12-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Zet jouw expertise in voor de Oekraïense kinderen in Rotterdam!

Stichting BOOR en RVKO zijn per direct op zoek naar meerdere;

Enthousiaste flexibele onderwijs ondersteunend personeel, leerkrachten en vakleerkrachten voor het Primair Onderwijs voor de ruim 500 Oekraïense kinderen in Rotterdam (0.4 1.0 fte)

Sinds de start van de oorlog in Oekraïne zijn al vele vluchtelingen naar Nederland gekomen. In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn in totaal 3.400 opvangplekken, waarvan Rotterdam het grootste deel voor haar rekening neemt. Per eind mei zijn rond 500 kinderen ingeschreven in de leeftijd van 4-12 jaar. Deze kinderen hebben recht op onderwijs. De gemeente en de schoolbesturen in Rotterdam organiseren met elkaar dat er een onderwijsaanbod voor hen is. Hiertoe is er al een locatie ingericht in Rotterdam Zuid, aan de Grift, hier wordt het Oekraïense onderwijsjaar afgerond. Om de capaciteit voor het basisonderwijs te vergroten, wordt er voor de zomer nog een locatie ingericht aan de Gaffelstraat in Rotterdam Noord. In deze eerste fase, voor de zomervakantie, hebben de besturen stichting BOOR (het bestuur voor het openbaar onderwijs in Rotterdam en de RVKO (Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs) de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het onderwijsaanbod. Om deze reden wordt er een centrale personele werving opgezet door stichting BOOR en RVKO voor de locatie Gaffelstraat. Na de zomer volgt uitbreiding op scholen van alle Rotterdamse besturen die Nieuwkomersonderwijs aan leerlingen in de basisschoolleeftijd verzorgen.

De uitdaging Wij zijn op zoek naar onderwijs (ondersteunend) personeel dat ons voor een langere periode wil helpen. Dit mag voor 2 dagen per week maar ook fulltime. Je gaat lesgeven aan de Oekraïense kinderen van 4 t/m 12 jaar. We zoeken vakleerkrachten, leerkrachten, onderwijsassistenten, oud leerkrachten. Jouw hulp aan deze specifieke doelgroep is zeer gewenst!

Ben je iemand die Een belangrijke bijdrage wil leveren aan goed onderwijs in Rotterdam voor deze kinderen Om kan gaan met deze specifieke doelgroep vluchtelingenkinderen Sensitief en creatief is Flexibel inzetbaar is en ook flexibel wil meebewegen in een veranderende context

Dan bieden wij jou Een afwisselende baan binnen de twee grootste onderwijsbesturen van Rotterdam. Stichting BOOR en de RVKO hebben een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling (tot wel 11 weken per jaar) en een eindejaarsuitkering. Daarnaast bieden BOOR en de RVKO uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleren ze medewerkers om zich blijvend te professionaliseren. Heb jij passie voor het onderwijs en deze bijzondere groep kinderen uit Oekraïne? Reageer dan snel!

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zo'n 75 scholen waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen wordt lesgegeven.

de RVKO De Stichting Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs is één van de grootste schoolbesturen voor primair onderwijs in Nederland. Onder de RVKO ressorteren 67 scholen en 20 peuterspeelzalen in en rond Rotterdam. Binnen de stichting zetten zo'n 2.180 collega's zich in voor de ontwikkeling van ruim 20.000 kinderen.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingboor.nl en www.rvko.nl

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit? Ben je enthousiast geworden en wil je samen met ons deze kinderen een toekomst geven? Leuk! We zien je cv en motivatie graag tegemoet voor 1 juli via www.werkenbijboor.nl Wil je meer weten over de functie, dan kun je je vragen stellen aan Stefan Quack, Corporate Recruiter Stichting BOOR, op nummer 06-51240859 of aan Roxanne Raynor, HR & Communicatieadviseur de RVKO op nummer 010-4537500

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Affiniteit heeft met nieuwkomersonderwijs - De NT2 didactiek beheerst
Functie-eisen
- Goed kan samenwerken

Over Stichting BOOR

Naam school
Adres
Schiekade 34 , 3032AJ Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zo'n 75 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen wordt lesgegeven.

Midden in de Rotterdamse omgeving – de meest diverse plek van Nederland - hebben wij als koepel van 75 scholen een bijzondere positie. Als openbaar onderwijs zijn wij er voor iedereen. Welke levensovertuiging, seksuele voorkeur, fysieke en mentale mogelijkheid, afkomst, politieke overtuiging je ook hebt: bij ons ben je welkom, op onze scholen ontmoeten we elkaar.

Onze belangrijkste opdracht is om het best denkbare openbaar onderwijs van Rotterdam te geven. Iedere dag zetten onze leerkrachten en medewerkers zich in om de volgende generatie een goede start te geven, om hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren en hun talenten te ontwikkelen. En om ervoor te zorgen dat er maximale kansen zijn voor ieder kind, ook in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

De openbare scholen van stichting BOOR zijn scholen waar we open staan voor elkaar en waar we verschillen zien als kracht. Waar we snappen dat we samen zoveel verder komen dan alleen. Zo leveren wij een bijdrage aan het Rotterdam van de toekomst. En aan een samenleving die sterk, solidair en veerkrachtig is. Niet ondanks, maar juist dankzij verschillen tussen mensen.

Ben je al enthousiast geworden naar het werken bij BOOR, dan nodigen wij je uit onze vacatures te bekijken op Meesterbaan en natuurlijk te solliciteren. Hopelijk zit er wat voor je bij! Wil je meer informatie over onze scholen? Kijk dan op www.boorscholen.nl


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.