Vacature Ambulant leerkracht SO en VSO in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Ambulant leerkracht SO en VSO 
Datum online
2022-05-16 16-5-2022
Sluitingsdatum
24-2-2023
Met ingang van
Per direct
Omschrijving

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Ook als er sprake is van een beperking, waardoor schoolgang (nog) niet mogelijk is. Geef jij straks handen en voeten aan leerrecht in deze uitdagende functie?

Ons verhaal

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. In totaal zo'n 75 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 leerlingen wordt lesgegeven. Vanuit de sector SO/VSO wordt ook ambulante begeleiding gegeven aan kinderen op een aantal kinderdagcentra die (nog) niet aan onderwijs toe zijn, maar wel deels leerbaar zijn. Het gaat om zeer moeilijk lerende kinderen met een doorgaans complexe ondersteuningsbehoefte. Voor de ambulante begeleiding op de kinderdagcentra zijn we op zoek naar een:

Leerkracht SO (0,6 FTE) voor leerlingen in de leeftijd van 4-12 jaar; en

Leerkracht VSO (0,6 FTE) voor leerlingen in de leeftijd van 13-18 jaar

Wat ga je doen

Je gaat deel uitmaken van één van onze scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen. Van daar uit ga je vorm en inhoud geven aan ambulante begeleiding op drie kinderdagcentra, die betrokken zijn in onze leerrechtpilot. Daarvoor onderhoud je ook contacten met de andere scholen van de stichting voor zeer moeilijk lerende kinderen. Je job vraagt een grote mate van zelfstandigheid en een flinke rugzak met ervaring.

Hoe verder?

Misschien heb je vragen of zou je willen kennismaken voordat je besluit om te solliciteren. We horen graag van je! Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met Albert Buitenhuis, locatiedirecteur van de A.Willeboerschool en Myltylschool SO (06 48 55 36 73). Ben jij onze droomkandidaat? Stuur dan zo snel mogelijk je Curriculum Vitae en motivatie. Dit kun je doen via de sollicitatie button! Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Je hebt een PABO diploma, meerdere jaren ervaring in het (V)SO en een master Educational Needs met een relevante specialisatie.
Functie-eisen
- Je hart gaat sneller kloppen voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte.
- Je werkt planmatig, bent organisatorisch sterk, werkt graag zelfstandig maar ook aantoonbaar en met plezier samen met andere professionals.
- Je bent communicatief vaardig, hebt zelfreflectie en durft kritisch te zijn.
- Je bent pedagogisch en didactisch sterk onderlegd, proactief en past je onderwijs aan op de behoefte van de leerlingen, zodat je maximale onderwijskansen biedt aan een populatie die dat het hardste nodig heeft.

Over A. Willeboerschool 

Naam school
Adres
Meindert Hobbemalaan 2 , 3062SK Rotterdam Zuid-Holland NL
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.