Vacature Teamleider ondersteuning VMBO/MBO in Alkmaar

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Teamleider ondersteuning VMBO/MBO 
Datum online
2022-06-21 21-6-2022
Sluitingsdatum
3-7-2022
Met ingang van
01-08-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8000 - 1,0000
Omschrijving
Groen is op het Clusius College de basis voor een kleurrijke toekomst. In ons vmbo- en mbo-onderwijs staan leefomgeving, duurzaamheid en voedsel centraal. Met ruim 850 collega’s werken we vanuit acht –veelal- kleinschalige vestigingen in Noord-Holland aan het beste onderwijs voor onze 5.900 leerlingen en studenten. Betrokkenheid, kwaliteit en plezier zijn het fundament van onze organisatie. Je vindt deze waarden overal terug: in de klas én in het contact en de samenwerking met onze omgeving. Wij halen bij iedereen eruit wat erin zit. Doe je mee?
De vestiging Alkmaar heeft met ingang van het nieuwe schooljaar een vacature voor:

Teamleider Ondersteuning vmbo/mbo
0,8 – 1,0 fte

Wat ga je doen?

Jouw positie is tweeledig en kent zowel een intern- als een extern karakter. Op de vestiging geef je leiding aan het team dat primair verantwoordelijk is voor ondersteuning van studenten en leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Vanuit de strategie formuleer je met je team doelstellingen die bijdragen aan het bieden van optimaal passend onderwijs.
Met een duidelijke visie geef je samen met je team vorm en inhoud aan de dagelijkse extra ondersteuning van leerlingen en studenten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijstellen van het ondersteuningsplan en je evalueert het ondersteuningsbeleid van de school. Je doet proactief voorstellen voor aanpassing of verbetering van onderwijs, begeleiding en organisatie. Onder jouw leiding blijft het team gefocust en op één lijn om resultaat te behalen. Jij bent een leider die een teamklimaat schept waarbinnen medewerkers zich gemotiveerd, gestimuleerd en gewaardeerd voelen en waarin ieders individuele kwaliteiten maximaal benut worden.
Je bent lid van zowel het vestigings-brede alsook het mbo-brede managementteam. Vanuit die rol lever je een actieve bijdrage aan de onderwijsontwikkeling en –uitvoering van de gehele opleidingsrichting. Van nature stel je (positief) kritische vragen en kom je met creatieve- en innovatieve oplossingen.
In je externe rol ben je het eerste aanspreekpunt voor het regionale werkveld op jouw vakgebied. Je bent betrokken bij processen vanuit regionale samenwerkingen zoals het terugdringen van jeugdwerkeloosheid en je werkt projectmatig samen met een breed scala aan externe partijen. In de regio draag je zorg voor projecten (bijvoorbeeld de kwaliteitsagenda passend onderwijs mbo) en werk je samen met gemeentelijke- en hulpverleningsinstanties en samenwerkingsverbanden. Samenwerken en afstemmen met andere mbo’s en vestigingen over gezamenlijke aanpak van thema’s is een belangrijk onderdeel van je werk. Het (mee)schrijven van beleid en samenwerken en afstemmen met andere vestigingen en mbo’s over een gezamenlijke aanpak van thema’s zijn hier voorbeelden van.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Vanzelfsprekend ben je een heel fijne collega om mee te werken. Je past goed bij het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar kwaliteit, betrokkenheid en plezier centraal staan en waar we samen met de studenten de basis leggen voor een kleurrijke toekomst. Samengevat breng jij:
 • integrale onderwijs- en managementervaring;
 • een afgeronde relevante hbo-opleiding, aangevuld met opleiding/training op het gebied van management en/of onderwijskunde;
 • ervaring met het leveren van een bijdrage aan onderwijskundige vernieuwings- en veranderprocessen
 • een duidelijke visie op ondersteuning binnen het onderwijs en affiniteit met- en kennis van passend onderwijs voor onze doelgroepen;
 • goede kennis van actuele ontwikkelingen binnen de ondersteuning en de ontwikkelingen van in de regio;
 • het vermogen om betrokkenheid, kwaliteit en het plezier van de medewerkers te vergroten te behouden;
 • ondernemerschap en teambuildingskwaliteiten, aangevuld met overtuigingskracht, besluitvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden;
 • affiniteit met plannen en organiseren, waaronder het delen van verantwoordelijkheden en het delegeren van taken naar teamleden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 11 cao MBO
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Waar studenten centraal staan in ons onderwijs, sta jij als medewerker centraal in onze organisatie. Wij kijken met elkaar wat jij nodig hebt om je functie optimaal uit te voeren. Wat je dus kunt verwachten:
 • geen dag is hetzelfde;
 • vrijheid, autonomie en ruimte voor jouw inbreng en ideeën;
 • een hecht team met bevlogen en betrokken collega’s;
 • een werkplek met veel aandacht voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, onbeperkte trainingen via Good Habitz, een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering.
De functie is gewaardeerd in schaal 11 van de cao mbo. Salariëring loopt van minimaal € 3.385,- tot maximaal € 5.018,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Woon je op minimaal 15 km van de vestiging en werk je minimaal 0,7 fte? Dan bieden wij je de zogenoemde docenten ov-kaart aan. Daarmee reis je onbeperkt in het gehele ov: trein, bus, tram en metro. Vraag bij je arbeidsvoorwaardengesprek naar de voorwaarden.

Werken bij Clusius College Alkmaar
Onze grootste vestiging met 500 leerlingen en 900 studenten, maar toch klein en persoonlijk in de omgang met elkaar. Er werken in Alkmaar bijna 200 collega’s in het vmbo en mbo onder één dak. Het ruime, moderne gebouw biedt een zeer fijne werkplek. Je loopt er vanaf het station zo heen, maar kunt ook parkeren op ons eigen terrein.

Over Clusius College Alkmaar vmbo

Adres
Drechterwaard 10-16 , 1824EX Alkmaar Noord-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling Werving
Omschrijving
Op het Clusius College is groen de basis voor een kleurrijke toekomst.
In ons vmbo- en mbo-onderwijs zetten we de leefomgeving, duurzaamheid en voedsel centraal. We werken met ruim 850 collega’s vanuit acht –veelal- kleinschalige vestigingen in Noord-Holland aan het beste onderwijs voor ruim 5.900 leerlingen en studenten. Betrokkenheid, kwaliteit en plezier zijn het fundament van onze organisatie. Je vindt deze waarden overal terug: in de klas én in het contact en de samenwerking met onze omgeving. Wij halen bij iedereen eruit wat erin zit. Doe je mee?
Bijzonderheden
Werken bij Clusius College Alkmaar
Onze grootste vestiging met 500 leerlingen en 900 studenten, maar toch klein en persoonlijk in de omgang met elkaar. Er werken in Alkmaar bijna 200 collega’s in het vmbo en mbo onder één dak. Het ruime, moderne gebouw heeft een professioneel kooklokaal, een stal vol paarden en een grote tuin; kortom alles wat jij nodig hebt voor jouw lessen! Je loopt er vanaf het station zo heen, maar kunt ook makkelijk parkeren op ons eigen terrein.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Word jij onze nieuwe collega?
Solliciteren kan tot en met 3 juli a.s. door het aanklikken van onderstaande sollicitatiebutton. We vragen je om je sollicitatiebrief te richten aan Melanie Brandenburg, vestigingsdirecteur Alkmaar.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Melanie Brandenburg op telefoonnummer 072-5610934. Alleen sollicitaties aangeboden via onze website worden in behandeling genomen.

Wanneer je wordt uitgenodigd, dan vindt de eerste ronde sollicitatiegesprekken plaats op:
 • Maandag 11 juli tussen 8.30 en 12.00
 • Dinsdag 12 juli tussen 12.30 en 14.00
De tweede gespreksronde vindt plaats op:
 • Woensdag 13 juli tussen 13.00 en 16.00
Reserveer deze tijden dus alvast in je agenda!

Het Clusius College werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.

Met ingang van 1 augustus 2022 gaan het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland verder als één school onder één naam:

VONK

Een nieuwe school, met 12 vestigingen en ruim 1.275 enthousiaste professionals, die klaar is voor de toekomst van het onderwijs. Samen met je collega’s help je straks zo’n 4.000 vmbo-leerlingen, 5.000 mbo-studenten, 1500 cursisten en 100 studenten vavo om één van onze 105 opleidingen in 14 verschillende branches af te ronden en een succesvolle toekomst op te bouwen.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.