Vacature Zorgcoördinator (0,6 - 0,8 fte) in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Zorgcoördinator (0,6 - 0,8 fte) 
Datum online
2022-05-13 13-5-2022
Sluitingsdatum
30-5-2022
Met ingang van
01-06-2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-0,8
Omschrijving
Ben je op zoek naar een interessante vervolgstap in je carrière? Ben jij ook pro-actief, communicatief sterk en bereid om een extra stap te zetten om het beste resultaat voor onze leerlingen te realiseren? Wil je veel vrijheid om deze functie naar jouw ideeën en visie in te vullen? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe zorgcoördinator.

Je bent verantwoordelijk voor de leerlingenzorg op het Maimonides en werk je elke dag aan het vormgeven van passend onderwijs. Dat doe je niet alleen maar samen met docenten, mentoren en de leerlingbegeleider. Daarnaast heb je geregeld overleg met leerplicht, schoolarts, GGD en andere betrokken hulpverleners. Uiteraard is het contact met ouders én de leerlingen cruciaal in je taak als zorgcoördinator. De centrale vraag die je jezelf altijd stelt is: wat is het beste voor de leerling? Ook maak je tweewekelijks deel uit van het schoolbrede overleg met de schoolleiding om het schoolbeleid te bepalen en invulling te geven.

Je functioneert in alle lagen van de school. Zo spreek je individuele leerlingen, adviseert docenten en mentoren, houdt wekelijks een intern zorgoverleg en je bent kritische partner van het management. Daarnaast organiseer je trainingen voor leerlingen en workshops voor het team en ondersteun je het management bij zorg-gerelateerde vragen en opdrachten. Het vastleggen van gesprekken en het opstellen van ontwikkelingsplannen van de leerlingen is tevens een belangrijke taak. Tot slot maak je beleid op het gebied van o.a. dyslexie, pesten en de Gezonde School en schrijf je het ondersteuningsprofiel van de school. Je bewaakt zo direct en indirect dat leerlingen en docenten de ondersteuning krijgen die nodig is op het gebied van passend onderwijs.  

Informatie over de organisatie
Stichting Joods Bijzonder Onderwijs stelt zich tot doel de hoogst mogelijke kwaliteit joods en profaan onderwijs aan te bieden ten behoeve van Joodse leerlingen in Nederland. Het JBO wil de basis leggen voor een nieuwe generatie trotse, zelfbewuste Joden die in Joods en maatschappelijk opzicht een waardevolle bijdrage aan de samenleving leveren. Het JBO is bestuurder van de basisschool Rosj Pina en JSG Maimonides (mavo havo vwo), beide naast elkaar gelegen in Amsterdam Buitenveldert.
 
Joodse Scholengemeenschap Maimonides wordt gekenmerkt door een diverse populatie wat betreft cultuur, opleidingsniveau, beheersing van de Nederlandse taal en cognitieve en sociale vaardigheden. De afgelopen periode zijn diverse onderwijs vernieuwende ontwikkelingen in gang gezet, zoals het opzetten en uitvoeren van het bètaplein, digitalisering (BYO) en de brede brugklas. De zorgcoördinator speelt een belangrijke rol in onze leerlingenbegeleiding. De school heeft een kleine omvang, kent een tweehoofdige schoolleiding (rector en conrector) en heeft geen afdelingsleiders.
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
  • Je hebt een hbo of academisch werk- en denkniveau 
  • Een lesbevoegdheid of een opleiding Master (S)EN is een pre 
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het onderwijs 
  • Je hebt een duidelijke visie op en kennis van passend onderwijs 
  • Je beschikt over goede communicatievaardigheden en bent pro-actief 
  • Je bent flexibel en contextgevoelig 
  • Je denkt in mogelijkheden en werkt cyclisch 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 10 of 11 CAO VO
Arbeidsvoorwaarden
School of organisatie:       JSG Maimonides
Locatie:                             Amsterdam
Dienstverband:                 0,6-0,8 fte met uitzicht op vaste aanstelling
Salaris:                             schaal 10 of 11 CAO VO
 

Over JSG Maimonides

Naam school
Adres
Noordbrabantstraat 15-17 , 1083BE Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Joods
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. M. Heijtel
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Over JSG Maimonides
JSG Maimonides kent alle voorwaardes voor goed onderwijs en goede resultaten. Het Maimonides wil een kwaliteitsschool zijn die er naar streeft kwalitatief hoogstaand onderwijs te verzorgen. JSG Maimonides is door Elsevier in 2019, 2020 én 2021 verkozen tot beste school van Noord-Holland. Door de kleinschaligheid zijn de klassen klein en de resultaten hoog. We focussen op de leerling en kijken wat de leerling nodig heeft. Het onderwijs is erop gericht jonge mensen in staat te stellen zelf keuzes te maken en zelfstandig hun weg in de maatschappij te vinden. Verder vindt de school het belangrijk een bijdrage te leveren aan de algemene vorming van de leerlingen.

 
Bijzonderheden
Maimonides is een brede Joodse school die midden in de samenleving staat. We hechten aan de open, positieve sfeer op school waar mensen respectvol met elkaar omgegaan. Leerlingen, het team en ouders kiezen bewust voor Maimonides en hebben daardoor een sterke band met de school. Door die betrokkenheid ontstaat er een sfeer waar  leren en de individuele ontwikkeling door onze leerlingen als leuk en waardevol wordt ervaren.  
Wij zijn een Joodse school en respecteren daarbinnen de Joodse gebruiken. Iedereen die dat wil respecteren, is welkom om te solliciteren.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Bel of mail met Ber Leurink, rector ( 06-28931937 of bleurink@jsgmaimonides.nl ) als je meer informatie over de functie wilt hebben of voor vragen over de sollicitatieprocedure.

Solliciteer uiterlijk 30 mei 2022. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.