Vacature Leerkracht middenbouw en bouwcoördinator in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht middenbouw en bouwcoördinator 
Datum online
2022-05-12 12-5-2022
Sluitingsdatum
3-6-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
_Krijg jij energie van een groep jonge onderzoekers? Wil jij hen inspireren, samen met ze leren en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Dan is dit je kans!_

**De Kruidenhoek zoekt een leerkracht voor de middenbouw (groep 3/4/5). Daarnaast ben je ook de bouwcoördinator van deze bouw.**

# Kruidenhoek

Binnen de basis van het Jenaplan onderwijs en dus op de Kruidenhoek staat het unieke kind met zijn of haar specifieke talenten centraal. Wij richten ons onderwijs zo in dat ieder kind het beste uit zichzelf kan halen, maar niet alleen voor zichzelf. Kinderen leren samen te werken om later in de samenleving mee te kunnen bouwen aan een vreedzame en democratische maatschappij.

Leren is meer dan alleen kennisoverdracht en daarom hebben we op de de Kruidenhoek een aanpak die past in de samenleving van de toekomst! De school is een leef-werkgemeenschap, waarin kinderen, stamgroepleiders en ouders een eigen rol hebben. De kinderen leren en leven in een stamgroep, met kinderen van verschillende leeftijden, culturen en onderwijsniveaus.

# Wat we van jou verwachten als leerkracht?

- Je onderschrijft de Jenaplanvisie en kan deze toepassen en uitdragen of je bent bereid je hierin te verdiepen.
- Je bent zelfstandig en werkt oplossingsgericht.
- Je kan goed samenwerken.
- Je staat open om te leren en te ontwikkelen. Je kan feedback geven en ontvangen.
- Je bent bekend met het EDI model.
- Je bent open naar collega's en ouders.
- Je bent goed in het verzorgen van gedifferentieerd onderwijs.

# Wat we van jou verwachten als bouwcoördinator?

- Je bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s in de betreffende bouw, in zaken die op de bouw betrekking hebben.
- Je zorgt samen met de directie voor de organisatorische aansturing, welke het functioneren van de bouw aangaat en stuurt de ontwikkelingen aan.
- Je zorgt voor de pedagogische en onderwijsinhoudelijke voortgang ten aanzien van de onderlinge afstemming binnen de groepen van de bouw.
- Je plant en bereidt inhoudelijke vergaderingen voor op basis van het schooljaarplan, vanuit de MT's en op basis van de input vanuit de bouw.
- Je coacht en/of begeleidt individuele/nieuwe leerkrachten.
- Je denkt mee over de uitvoering van o.a. het onderwijskundig beleid, het schoolplan en het jaarplan.

Meer info over onze school vind je op: https://www.kruidenhoek.nl

Mocht je na het lezen van deze vacature enthousiast zijn geworden, dan ben je van harte welkom voor een gesprek! Laat je motivatie en CV achter via uiterlijk voor 3 juni 2022.

Heb je vragen, neem dan contact op met de directie van de school; Mascha Stolk, 010-4211674 (mascha.stolk@stichtingboor.nl

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO-bevoegdheid - Ervaring als bouwcoördinator  - Affiniteit met Jenaplanonderwijs
Functie-eisen
- Zelfstandig en oplossingsgericht werkt
- Een bijdrage wilt leveren aan de ontwikkeling van de Kruidenhoek
- Goed kan samenwerken
- Zelfstandigheid van kinderen bevordert
- Kinderen serieus neemt en open is naar collega's en ouders

Over Kruidenhoek 

Naam school
Adres
Geelkruid 27 , 3068SN Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Jenaplan
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
De Kruidenhoek is een Jenaplanschool en is uiteraard lid van de Nederlandse Jenaplanvereniging (NJPV). Er zijn in Nederland ongeveer 200 Jenaplanscholen, de meeste voor basisonderwijs. Zij baseren zich op de ideeën van de Duitse onderwijskundige Peter Petersen (1884 - 1952), die als hoogleraar aan de universiteit van Jena vanaf 1924 zijn visie aan de bestaande universiteitsschool vorm gaf.

Petersens pedagogische visie is gebaseerd op ideeën over menszijn, samenleving, onderwijs en de taak van de school. Deze zijn geformuleerd in de 20 basisprincipes. De eigenheid en het uniek zijn van elk kind staan centraal. Dit betekent dat ieder kind zich moet ontwikkelen tot degene die het in wezen al is. Volwassenen hebben de opdracht om kinderen in hun eigen menszijn te waarderen. De visie op samenleven gaat uit van de gedachte dat de mens alleen in relatie met anderen mens kan worden. Mensen spelen, praten, werken, eten en vieren met elkaar. De belangrijkste taak van de school is onderwijs en opvoeding: kinderen leiden en begeleiden in hun ontwikkeling als mens.

De Kruidenhoek daagt leerlingen uit en stimuleert ze in hun ontwikkeling. Tevens probeert de school sociale vaardigheden bij te brengen zodat leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot stabiele en creatieve persoonlijkheden. Door de grenzen te verleggen tot buiten de muren van de school en buiten de kaft van het methodeboek, krijgen de leerlingen de kans zich te vormen tot kritische volwassenen en tot mensen die zorg en respect hebben voor elkaar. Middelen daartoe zijn o.a. het werken in stamgroepen, het opzetten van allerlei projecten door de hele school heen en het integreren van nieuwe media in de onderwijspraktijk waardoor leerlingen zelfstandig en met een grote mate van flexibiliteit en differentiatie kunnen werken aan allerlei opdrachten. Schoolse vakken beheersen is één doel.

De Kruidenhoek beoogt meer: kinderen leren samenwerken, hen te leren weten wat zich in de wereld om hen heen afspeelt. Kinderen moeten zichzelf kunnen zijn en uitgedaagd worden tot leeractiviteiten. Zelfactivering en zelfwerkzaamheid zijn bij ons zeer belangrijk, geen concurrentie maar samenwerking, ontwikkelen van zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef.

De Kruidenhoek is daarom méér dan leren alleen!

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.