Vacature Docent Bouwkunde in Utrecht

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Bouwkunde 
Datum online
2022-05-11 11-5-2022
Sluitingsdatum
31-5-2022
Met ingang van
11-05-2022
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1,0 (40 uur)
Omschrijving

Bouw jij mee aan modern Bouw- & Techniekonderwijs in de stad Utrecht?

 

Ben jij, ken jij...

Een docent (of vakprofessional) die jongeren graag enthousiasmeert en techniekonderwijs graag organiseert vanuit de actuele beroepspraktijk? Die BIM, klassieke constructieleer maar ook de voortdurende innovaties in de sector bij elkaar brengt in inspirerende lessen en opdrachten? Het onderwijsteam van de Academie voor Techniek bij MBO Utrecht zoekt jou! Of je nou een onderwijsachtergrond hebt of juist ervaring in de bouwsector: we maken graag kennis met je. 

MBO Utrecht vernieuwt

De Academie voor Techniek gaat haar onderwijsprogramma van bouwkunde en civiele techniek opnieuw vormgeven, passend bij studenten van nu en actuele ontwikkelingen in het werkveld en met diverse crossovers tussen de specialisaties. De bouw vernieuwt en innoveert, en wij dus ook! Jij speelt daarbij een (hoofd)rol in het vormgeven van nieuwe inhoud van diverse vakken en projectopdrachten. 

Deze transformatie doen wij in nauw contact met grote bouw- en installatiebedrijven en in samenwerking met diverse andere scholen in Utrecht. Nu nog tijdelijk gevestigd aan de Niels Bohrweg, maar in de zomer verhuizen we naar de splinternieuwe huisvesting op onze thuisbasis in Kanaleneiland-Zuid. De Academie voor Techniek biedt de volgende specialisaties aan: Engineering, Installaties, Uitvoer, Vastgoed en Vormgeving. Je komt te werken in een gedreven team. Omvang van de aanstelling is 0,6 tot 1,0 fte (24-40 uur per week).

 

Zij-instromers en ZZP'ers: welkom!

Heb je een lesbevoegdheid voor het MBO? Heel mooi! Maar ook als je geen lesbevoegdheid hebt, word je van harte uitgenodigd te solliciteren. Je zou eventueel je bevoegdheid kunnen behalen via een zij-instroomtraject. Juist omdat we ons curriculum willen aansluiten op de beroepspraktijk, staat deze vacature dus ook open voor vakprofessionals die (deels) willen instappen in technisch beroepsonderwijs. Enige affiniteit en ervaring met jongerenbegeleiding en - voorlichting (bijvoorbeeld als leermeester) is een pré. Je kunt in ieder geval leerlingen boeien, binden en behouden, en weet je te verplaatsen in hun leefwereld.

 

Wat ga je doen?

 • Als algemene docent Bouwkunde geef je les aan alle 3 de leerjaren binnen diverse bouwtechnische vakken.
 • Tevens begeleid je projecten.
 • Het te geven onderwijs stem je af met je collega docenten en je zoekt verbinding met de sector.
 • Je schrijft mee aan de kansen om ons onderwijs te verrijken.
 • Je bent namens MBO Utrecht vertegenwoordiger richting diverse bedrijven en andere onderwijsinstellingen in de sector.
 • Als team trekken we samen op om het curriculum op te frissen en opnieuw in te richten.

Doel: dé beroepsopleiding worden voor de moderne middenkader bouwfunctionaris. Waar studenten afstuderen met de kennis van én passie voor de bouwopgaves van nu. 

 

Jouw skills: 

 • Goede communicatieve vaardigheden naar studenten, collega’s en sector.
 • Bedreven in bedenken en toepassen van activerende werkvormen.
 • Affiniteit met de doelgroep en sterk in het bouwen van een pedagogische relatie.
 • Verbinder met de buitenwereld, kennis van actuele beroepspraktijk.

 

Wij bieden: 

 • Een afwisselende baan.
 • Een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega’s.
 • De mogelijkheid om te werken op ZZP-basis
 • Afhankelijk van de mogelijke starttijd en inzet kunnen we je een goed aanbod doen over de soort en lengte van de aanstelling. In dienstverband start je met een jaarcontract.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, deelname aan een sportregeling, deelname aan een fietsregeling en een bijdrage in de ziektekostenverzekering.

 

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Maartje van Lanen, teamleider Academie voor Techniek, via m.van.lanen@mboutrecht.nl of 06-30046812. Reageren kan tot en met 31 mei 2022. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 7 juni en donderdag 9 juni.

Over MBO Utrecht

Naam school
Adres
Australiëlaan 23 , 3502KA Utrecht Utrecht
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Dhr. F. van den Burg
Omschrijving
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. We bieden zo’n 50 verschillende opleidingen. Ons accent ligt op de hoogste niveaus van het mbo, met name in de zakelijke dienstverlening, leisure & entertainment, techniek en zorg. Onze hoogwaardige beroepsopleidingen sluiten aan op het vervolgonderwijs, de processen in het maatschappelijk verkeer en bedrijfsprocessen. Hiermee spelen we in op de snel veranderende arbeidsvraag naar hoger geschoolde mbo-ers. Het grootste deel van de studenten volgt een BOL-opleiding (90%).

In ons onderwijs staat de student centraal. We geven onze studenten meer dan een opleiding. We bieden ze een opstap naar een volwaardige rol in de maatschappij als vakman, werknemer en verantwoordelijke, zelfbewuste burger. Bij ons vinden studenten een inspirerende en levendige leer- en werkomgeving waar ze zich snel thuis voelen. Als zelfstandige organisatie bieden wij een kleinschaligheid die de betrokkenheid en verbondenheid bevordert. Daardoor komen ieders persoonlijke kwaliteiten optimaal tot ontwikkeling. Vanuit onze wortels in het interconfessionele
onderwijs staan wij open voor studenten van alle levens- en geloofsovertuigingen en hechten wij aan waarden als respect, persoonlijke aandacht en geborgenheid. Ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap staan bij ons nadrukkelijk op de agenda.

De kernwaarden die ons waardevol en onderscheidend maken voor studenten, medewerkers en andere doelgroepen zijn persoonlijk, ondernemend en ambitieus.
MBO Utrecht is kleinschalig georganiseerd. In 13 Academies worden opleidingen aangeboden aan 5.000 studenten. We bieden onderwijs op vier MBO niveaus.
Bijzonderheden
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.