Vacature Groepsleerkracht groep 1/2 in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht groep 1/2 
Datum online
2022-04-26 26-4-2022
Sluitingsdatum
1-12-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
# Openbare Daltonschool Overschie

De Openbare Daltonschool Overschie biedt zowel regulier- als speciaal basisonderwijs. Dit geven wij vorm aan de hand van de uitgangspunten van dalton. We willen graag ons team versterken met een enthousiaste leerkracht die stevig in zijn/haar schoenen staat en vanuit een positieve instelling de kinderen les wil geven en met het team verder wil bouwen aan de schooltoekomst. In verband met een verhuizing zal de huidige groepsleerkracht onze school verlaten en zijn wij dringend op zoek naar een fijne leerkracht die deze leuke kleutergroep van 28 leerlingen les wil geven.

**Wat kan je van de Openbare Daltonschool Overschie en Stichting BOOR  verwachten?**

Kwaliteit waarborgen! Dat doen we vooral in samenwerking met al onze medewerkers. Door de mobiliteit en flexibiliteit van onze docenten en leerkrachten tussen de BOOR scholen en onderwijsvormen te bevorderen.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school om jouw carrière in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld net klaar met de PABO,  dan bieden wij een traject voor startende leerkrachten waarbij je regelmatig inspiratie sessies hebt met gelijkgezinden zodat je niet alleen van elkaar leert, maar ook je eigen netwerk opbouwt. Ben je al wat verder in je carrière en wil je graag je expertise inzetten om andere scholen of teams te helpen dan biedt BOOR ook hier mogelijkheden toe. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf kunt ontwikkelen.

Wil je een verdere indruk van onze leuke school krijgen? Kijk dan op daltonoverschie.nl

De school ligt aan de Abtsweg 77 in Rotterdam Overschie en is gemakkelijk te bereiken met fiets, auto of openbaar vervoer. Met de auto kan je gratis parkeren in de wijk.

Als je wat meer informatie wilt over de school of wil je een dag meedraaien om ons onderwijs te ervaren, neem dan contact op met Martijn van der Leeden, directeur van de school, 0102450405  / 0628249899.

We zien je sollicitatie met plezier tegemoet.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO bevoegdheid - 24 uur per week de tijd - Dat je bevlogen voor de klas staat - Een positieve uitstraling en de bereidheid om mee te denken en te werken aan de  ontwikkeling van de school
Functie-eisen
- Je kunt opbrengstgericht werken, in staat zijn om het onderwijs op meerdere niveaus binnen een groep te bieden
- Je in staat bent tot het aangaan van een professionele relatie met de leerling, ouders en collega’s
- Je kunt werken volgens de uitgangspunten van het daltononderwijs. Dit betekent dat je het belangrijk vindt om de zelfstandigheid van leerlingen te stimuleren, leerlingen samen kan laten werken en verantwoordelijkheid meegeeft aan de kinderen. Dit doen we volgens een aantal vaste werkvormen, maar ook vanuit eigen inbreng van de leerkrachten.
- Je kunt constructief samenwerken binnen een team

Over Dalton Overschie 

Naam school
Adres
Abtsweg 77 , 3042GA Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.