Vacature docent biologie (zwangerschapsvervanging) in Veenendaal

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent biologie (zwangerschapsvervanging) 
Datum online
2022-04-25 25-4-2022
Sluitingsdatum
14-5-2022
Met ingang van
1 augustus 2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8
Aantal uren
20
Omschrijving
Naar wie zijn wij op zoek?
Wegens zwangerschapsverlof van een van onze docenten biologie zijn we op zoek naar vervanging vanaf de start van het schooljaar tot 1 januari 2023 voor circa 0,8 fte. Binnen de sectie werk je samen met 10 collega's. Voor het algemene profiel van onze medewerkers en de doelen en visie van de school verwijzen wij naar de algemene inleiding op onze website over werken bij het CLV.

Als docent biologie ga je lesgeven aan de havo/vwo leerlingen. Je verzorgt lessen op het gebied van biologie en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je weet de lesstof goed over te brengen en je begeleidt en coacht leerlingen bij hun leerdoelen. Je onderhoudt contacten met ouders en/of verzorgers over de voortgang. Daarnaast zorg je voor een veilige leeromgeving en ben je in staat om het maximale uit een leerling te halen.

 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wat breng jij mee?
Je bent in het bezit van een eerste graads bevoegdheid biologie of je bent studerend hiervoor. Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je hebt affiniteit met lesgeven aan bovenbouwleerlingen. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler. Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.

Omdat op het CLV diverse leerlagen gedeeld worden tussen docenten is het belangrijk dat onze nieuwe collega goed kan samenwerken.  Er zijn verschillende opdrachten en activiteiten die klas- en soms vakoverstijgend aangeboden worden, zoals formatieve toetsing (havo 4) en bètablok (1 les per week met de BINAS-vakken). Daarnaast worden in de bovenbouw ook de vakken NLT en NWO (natuurwetenschappelijk onderzoek) gegeven. Er wordt vanaf klas 1 tot 6 veel practicum en onderzoek gedaan. Leerlingen kunnen in de onderbouw beginnen met o.a. Talentklas Science en voor liefhebbers doet het CLV actief mee met U-talent van de Universiteit, Hogeschool Utrecht en  WUR.

Wat bieden wij?
Een leuke en dynamische leeromgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Afhankelijk van de bevoegdheid, ervaring en competenties is waardering van deze functie in schaal LB, LC of LD mogelijk. Daarnaast biedt het CLV bovenop de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden uit de cao onder andere een op ontwikkeling gericht taakbeleid,  korting op fitnessabonnementen, een fietsenplan en korting op je ziektekostenverzekering. Je ontvangt een laptop in bruikleen voor gebruik in de interne digitale schoolomgeving. Het betreft een tijdelijke vacature met uitzicht op een vaste aanstelling.  

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB, LC, LD
Arbeidsvoorwaarden

conform cao VO

Over Christelijk Lyceum Veenendaal

Adres
Kerkewijk 149 , 3904JC Veenendaal
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling P & O
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Op het CLV kunnen leerlingen in een warm en veilig leerklimaat ontdekken wie ze zijn en wie ze willen zijn. Samen met onze leerlingen gaan we op zoek naar wat hen motiveert en begeleiden we hen in hun (op maat gemaakte) leerproces. Het CLV staat midden in de samenleving en we dagen onze leerlingen uit om deze maatschappij mede vorm te geven!
 
Het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) is een open, christelijke scholengemeenschap waar circa 2.000 leerlingen onderwijs volgen op mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium).

Dit doen we door Samen Leren Ontdekken. Klik hier voor de video.

Samen
Personeel en leerlingen van het CLV vormen samen, een open en warme leergemeenschap die midden in de samenleving staat. Leerlingen leren zowel binnen als buiten onze school over de bepalende tradities en waarden in de samenleving. Daarom zoekt het CLV actief de verbinding met de maatschappij en we dagen onze leerlingen uit om deze maatschappij mede vorm te geven. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren respectvol om te gaan met onderlinge verschillen en ruimte te bieden aan anderen. Alleen zo kunnen zij als verantwoordelijk burger functioneren in een snel veranderende wereld.

Leren
In onze school gaan medewerkers, ouders en leerlingen gezamenlijk op zoek naar wat leerlingen motiveert en wat zij nodig hebben. Samen kijken we hoe de leerling zich kennis, vaardigheden en competenties het beste eigen kan maken. Door vakken met elkaar te verbinden, digitale ondersteuning en vaardigheden te gebruiken en door leerlingen persoonlijk te begeleiden, ondersteunen we onze leerlingen om hun leerproces zo goed mogelijk vorm te geven. Binnen dit gezamenlijke leerproces bieden wij als CLV aan leerlingen en personeel de ruimte om individuele en op maat gemaakte trajecten te volgen. Leerlingen worden niet alleen voorbereid op het vervolgonderwijs, maar leren ook hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Om dit leerproces zo goed mogelijk vorm te geven, is het vanzelfsprekend dat medewerkers in beweging blijven en zich blijven ontwikkelen.

Ontdekken
We helpen leerlingen bij de vorming van hun eigen identiteit. We scheppen op school een veilig leerklimaat waarin leerlingen in dialoog met anderen de ruimte krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wie ze willen zijn. Wij vinden het belangrijk dat vanuit deze veiligheid en acceptatie de leerling een identiteit kan ontdekken en beamen en de nieuwsgierigheid kan richten op wat waar is, wat goed is en wat mooi is. “Want een mens is bedoeld om wel bij zichzelf te beginnen, maar niet bij zichzelf te eindigen, wel van zichzelf uit te gaan maar niet naar zichzelf toe te streven” (Martin Buber). 

Leerlingen krijgen onderwijs op de manier die aansluit op hun manier van leren in brugklas, mavo, havo of vwo. Het onderwijs aan het CLV beperkt zich niet tot de reguliere vakken. Extra ontwikkelingsmogelijkheden geven de talentklassen voor Sport, Kunst & Cultuur, Science, Storytelling en Economics and Social Business. Voor gymnasiumleerlingen is er een verbreed en verdiept vakkenaanbod. De bètavakken zorgen voor vernieuwende en uitdagende onderwijsactiviteiten. En leerlingen die een stapje extra willen zetten of school willen combineren met een ander talent kunnen kiezen voor MAATwerk. Ook bieden we wekelijks het vakoverstijgende programma Expeditie CLV aan. Hierin staan onder andere zelfstandigheid, creativiteit en vrijheid om mee te bepalen in wat je wilt centraal.
 
Er zijn ook veel activiteiten buiten de lessen om. Met het schoolkoor en -orkest zijn er ieder jaar de bekende decemberconcerten en dan is er natuurlijk de schoolmusical. In de zomer wordt er tijdens het zeilkamp gezeild op de Friese meren en in de winter is er in Oostenrijk het jaarlijkse skikamp. Twee keer per jaar houden we een LAN-party.
 
We hebben de keurmerken 'Opleidingsschool', ‘Academische opleidingsschool’ en we zijn een Erkend leerbedrijf voor ICT-mbo studenten.  Daarnaast bieden we jaarlijks tientallen studenten een praktijk- en onderzoektijd bij ons op school.

Het onderwijs is volop in ontwikkeling. Sinds 1 januari 2021 zijn we gehuisvest in onze nieuwe en toekomstgerichte school. Een school waar voor zowel leerlingen als medewerkers nog meer mogelijkheden zijn om talenten te ontplooien. Nieuwsgierig hoe het er aan de binnenkant uitziet? Kijk dan hier.

 
 
Bijzonderheden
In uw schrijven geeft u aan waarom u kiest voor een functie in het christelijk onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren?
Je kunt hieronder via de button 'Solliciteren' jouw gegevens achterlaten en jouw C.V. en motivatiebrief uploaden. Uitsluitend rechtstreekse reacties van sollicitanten via de site van meesterbaan worden door ons in behandeling genomen. Acquisitie of bemiddeling wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.