Vacature IB in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
IB 
Datum online
2022-06-20 20-6-2022
Sluitingsdatum
11-7-2022
Met ingang van
nieuw schooljaar
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,6 - 0,8
Omschrijving
Voor onze mooie school, locatie van Oldenbarneveldtstraat, aan de rand van de Jordaan zoeken wij een betrokken IB'er. Een IB'er die graag met het team optrekt, zodat leerlingen zich op een positive manier kunnen ontwikkelen.

Dr. Rijk Kramerschool is een fijne, hechte school met een veilig leerklimaat, waar een groot oog is voor de kinderen en elkaar. De school heeft in totaal 18 groepen, verdeeld over 2 gebouwen. Er werkt een betrokken, hecht team.  

De school combineert traditioneel onderwijs met nieuwe ontwikkelingen zoals 21e eeuwse vaardigheden, projectweken en biedt een goede verhouding tussen het aanleren van de basisvaardigheden (Rekenen, Taal en Spelling) en een brede persoonsontwikkeling. Onder andere door culturele en leerzame uitstapjes in de omgeving van de school. De school is onderdeel van AMOS (Amsterdamse Oecumenische Scholengroep).  

Ben je een ervaren IB'er en overweeg je de overstap te maken naar een nieuwe plek? Er zijn volop mogelijkheden om te groeien en/of als senior IB'er te starten. We hebben een aantal mooie portefeuilles die je op kan pakken. Spreekt de vacature je aan? Dan kijken wij uit naar je brief en cv.  

Eisen

Functie-eisen
Wat wij vragen
 • Je beschikt over de ervaring en aantoonbare competenties om als Intern Begeleider aan de slag te gaan. 
 • Je beschikt over de competenties om leiding te geven aan de ontwikkeling van de ondersteuningsstructuur binnen de hele school.
 • Je hebt een goed onderbouwde visie op handelingsgericht werken en weet deze concreet te maken voor de lespraktijk van leerkrachten en ze daarin te coachen en te begeleiden.
 • Je bechikt over sterk ontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden en weet deze effectief in te zetten in de gesprekken met ouders, leerlingen, leerkrachten en externe partijen.
 • Je bent in staat om, op basis van lesbezoeken, leerkrachten van feedback te voorzien waarmee de lespraktijk aan kracht wint en waarvan leerlingen profiteren.
 • Je bent open, collegiaal en oplossingsgericht.
Wat wij bieden
 • Een gemotiveerd en enthousiast team
 • Uitzicht op een vaste benoeming
 • Benoeming, salariëring en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Primair Onderwijs met arbeidsmarkttoelage
 • Volop ruimte voor scholing en begeleiding
 • Lieve leerlingen!

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conformde CAO Primair Onderwijs met de arbeidsmarkttoelage.

Over Dr. Rijk Kramerschool

Naam school
Adres
Nassaukade 124 , 1052EC Amsterdam Noord-Holland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Martine Teertstra
Omschrijving
De Dr. Rijk Kramerschool is een basisschool met twee locaties, aan de rand van de Jordaan in de Hugo de Grootbuurt, waar eigentijdse opvattingen over onderwijs aan kinderen van vier tot twaalf jaar zo goed mogelijk in praktijk worden gebracht. De kindgerichte werkwijze vraagt van de leerkrachten veel onderling overleg. Wij geven onderwijs aan jonge leerlingen vanuit onze visie op ontwikkelingsgericht werken. In de bovenbouw werken we meer programmagericht met zoveel mogelijk aspecten van adaptief onderwijs, waarbij we rekening houden met de verschillen tussen leerlingen. Bij dit alles bevorderen wij vooral het zelfvertrouwen en het ervaren van eigen competentie van kinderen. Door het onderwijs op onze school willen we bereiken dat alle leerlingen, aansluitend op hun mogelijkheden, optimale leerresultaten behalen. Essentieel is ook de samenwerking met de ouders. Deze draagt bij tot het saamhorigheidsgevoel dat kenmerkend is voor onze schoolgemeenschap. Dankzij deze wederzijdse samenwerking kan naast kwalitatief goed onderwijs veel extra’s geboden worden in de vorm van projecten en andere schoolevenementen.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Op basis van een eerste selectie van je motivatiebrief en CV, maken we afspraken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school. Daarop volgt een tweede gesprek met een afvaardiging van het team en zoeken we, in overleg, contact met een of enkele referenten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.