Vacature Zij- instromer bovenbouwgroep in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Zij- instromer bovenbouwgroep 
Datum online
2022-05-09 9-5-2022
Sluitingsdatum
9-7-2022
Met ingang van
01-08-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0
Omschrijving
Ben je al een tijdje aan het nadenken over de volgende stap in je loopbaan waarbij je écht het verschil kunt maken? Zou jij een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van kinderen? En denk je erover na hoe het zou zijn om voor de klas te staan? Ben jij die doorzetter die in het bezit is van een afgeronde bachelor opleiding op hbo- of universitair niveau? Dan kun je zo bij ons de slag als zij-instromer en kun je werken en leren combineren. Op deze manier kun je gelijk starten én al direct bijdragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen.
Spreekt de diversiteit van het speciaal onderwijs jou aan? Neem dan contact op voor een vrijblijvend bezoek aan onze school. We willen je graag kennis laten maken met onze leerlingen en het vak leerkracht. Eerlijk is eerlijk, het is een pittig traject; werken en leren, maar we zorgen er ook voor dat je goede begeleiding krijgt en steunen je zodat je de opleiding succesvol kunt afronden.

Waar kom je te werken?
Onze school biedt onderwijs en zorg aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar die op het gebied van werkhouding, sociaal- emotionele ontwikkeling en/of gedrag een intensievere ondersteuningsbehoefte hebben waardoor zij onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijs op een reguliere school. De Gerhardschool heeft expertise opgebouwd in de begeleiding van kinderen met onderwijsbelemmeringen, leerproblemen en gedragsproblemen. Veel leerlingen hebben in het verleden veel meegemaakt. Bijna altijd is er sprake van ‘complexe’ problematiek. We werken nauw samen met verschillende aanbieders van jeugdhulpverleners.

Wat bieden wij jou?
Veel! Ten eerste goede begeleiding: Je komt in een bovenbouwgroep terecht met een ervaren leerkracht die je de kneepjes van het vak gaat leren. Deze leerkracht heeft veel ervaring met het opleiden van nieuwe collega’s. Naast goede begeleiding bieden wij een divers en innovatief team met hart voor de leerlingen, ouders én voor de collega's! Een team waarin je gezien wordt. We hebben een gemotiveerd team dat niet alleen keihard werkt, maar dat ook samen successen viert. We zijn 'goed' beoordeeld door de inspectie en sinds 2017 een Excellente School. We zijn onszelf aan het scholen in traumasensitief onderwijs. Kortom een school waar kwaliteitsverbetering, opbrengstgericht werken en veiligheid speerpunten zijn.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Ervaring is geen must. Veel belangrijker is dat je over de juiste persoonlijkheidskenmerken en motivatie beschikt. Die kunnen we je namelijk niét aanleren. Al het andere wel. Dit gebeurt aan de hand van onze goede interne coaching en begeleiding. Wel zoeken we iemand die:
  •  Affiniteit heeft met cluster 4 onderwijs (ervaring is niet noodzakelijk).
  • Kan aansluiten bij onze doelgroep (zowel de leerlingen als hun ouders).
  • Consequent en strak is in de pedagogische aanpak: doen wat je zegt, en zeggen wat je doet.
  • Tegelijkertijd ook flexibel en met humor kan omgaan met de praktijk van elke dag.
  • Om kan (leren) gaan met didactische niveauverschillen in de klas.
  • Tegen een stootje kan en sterk in zijn of haar schoenen staat.
  • Flexibel is, open, enthousiast, stressbestendig, en makkelijk hulp vraagt.
  • Bereid is het zij-instroomtraject van de Pabo te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Primair Onderwijs. Inschaling is afhankelijk van ervaring.

Over Gerhardschool

Naam school
Adres
Valentijnkade 62 , 1095JL Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Astrid Louweret
Niveau
lwoo
Omschrijving
 De Gerhardschool biedt onderwijs en zorg aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar die op het gebied van werkhouding, sociaal- emotionele ontwikkeling en/of gedrag een intensievere ondersteuningsbehoefte hebben waardoor zij onvoldoende kunnen profiteren van het onderwijs op een reguliere school. De Gerhardschool heeft expertise opgebouwd in de begeleiding van kinderen met onderwijsbelemmeringen, leerproblemen en gedragsproblemen. Veel leerlingen hebben in het verleden veel meegemaakt. Bijna altijd is er sprake van ‘complexe’ problematiek. We werken nauw samen met verschillende aanbieders van jeugdhulpverleners.

De Gerhardschool maakt onderdeel uit van stichting Orion.
Bijzonderheden
Zie voor meer informatie: www.gerhardschool.nl of www.orion.nl

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je interesse?
Maak vrijblijvend een afspraak om een kijkje te nemen op onze school.
Meer informatie over de Gerhardschool kun je vinden op www.gerhardschool.nl.
Voor meer informatie over deze vacature of het maken van een afspraak, kun je contact opnemen met Astrid Louweret, directeur van de school (06-40741614). Je motivatiebrief en CV kun je per mail sturen naar a.louweret@orion.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.