Vacature Stageplaats Voortgezet Onderwijs in Dordrecht

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Stageplaats Voortgezet Onderwijs 
Datum online
2022-03-29 29-3-2022
Sluitingsdatum
30-4-2023
Met ingang van
2022-03-29
Omschrijving
**Studenten lerarenopleiding**
Als opleidingsschool van RPO werken we nauw samen met de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam om docenten in opleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op de onderwijspraktijk. Ook hebben we connecties met Fontys, ICLON, CIOS en de HALO. Er zijn stageplekken voor alle vakken en alle jaren. Ook worden verschillende workshops en activiteiten aangeboden, waardoor docenten in opleiding meer ervaring krijgen binnen hun toekomstig werkveld.

**Wat leer je op onze scholen?**
Je doet ervaringen op in het lesgeven, maar ook wat het is om als teamlid mee te draaien. Jij maakt onderdeel uit van het team. Wij zullen je de ruimte geven om op allerlei gebieden mee te doen en initiatieven te ontplooien. Jouw ideeƫn zijn welkom. Wij gaan uit van het principe van en met elkaar leren.

Stichting H3O is ingericht op de begeleiding van voltijd en deeltijd studenten van de pabo, eerste en tweedegraads lerarenopleiding en studenten van de MBO opleidingen niveau 3 en 4.

Bij Stichting H3O geven we het best mogelijke onderwijs aan onze leerlingen. Daarvoor voelen al onze medewerkers zich verantwoordelijk. Dat vraagt kwalitatief goed onderwijs, goede begeleiding en goede medewerkers. Samen met de Hogescholen en ROCs zorgt Stichting H3O voor een goede opleiding van leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers. We voelen ons niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opleiding, maar ook voor goede praktijkbegeleiding.

**Studentenbegeleiding**
Stichting H3O heeft 11 IKCs en drie locaties van het Insula College die kwalitatief goede praktijkbegeleiding van studenten verzorgen. De diversiteit in opleidingsscholen is kenmerkend voor stichting H3O. Onze opleidingsscholen zijn voorzien van een schoolopleider, praktijkopleider en praktijkbegeleiders. Op sommige scholen zijn ook mentoren. Daarnaast werken we met bovenschools opleidingscoƶrdinatoren en praktijkbegeleiders kinderopvang die de student begeleiden gedurende de stagetijd. De begeleiding kan bestaan uit lesobservaties, beeld-coaching, gesprekken. We stemmen de begeleiding echt af op wat de student nodig heeft.

Van studenten hebben we hoge verwachtingen. We dagen ze niet alleen uit zichzelf te verbeteren, maar zien en behandelen ze ook als collega's en professionals.

Wil je een stageplaats bij Stichting H3O? Klik dan rechts op de knop "Solliciteren" en upload je motivatiebrief en CV.

Over Insula College

Naam school
Adres
Halmaheiraplein 5 , 3312GH Dordrecht Zuid-Holland NL
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afas
Omschrijving
Het Insula College is een christelijke scholengemeenschap in Dordrecht met ruim 2500 leerlingen. Verdeeld over drie locaties wordt er onderwijs gegeven op vmbo-, havo-, atheneum- en gymnasiumniveau. Onze medewerkers hebben passie voor hun vak en zetten zich iedere dag volledig in voor onze leerlingen. In informele en ambitieuze teams werken onze medewerkers aan het beste onderwijs! Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op onze website www.insulacollege.nl
.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van H3O.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.