Vacature Leerkracht SBO in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht SBO 
Datum online
2022-02-25 25-2-2022
Sluitingsdatum
31-7-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
# SBO de Kring

**Leerkracht groep 3-4, 1,0fte (fulltime)**

- Speciaal basisonderwijs
- 50 leerlingen
- 4 groepen
- Met een team van 8 personen
- Kanjerschool

**SBO de Kring is de school met voor iedereen een eigen plek**

Op onze school bieden wij kinderen speciaal gewoon onderwijs. Of zoals wij dat noemen praktisch en theoretisch onderwijs. Dat doen we met succes. Wie onze school binnenloopt ervaart meteen de rust die er heerst. Elk kind vindt bij ons zijn eigen plek en ouders voelen zich thuis. Dat is soms een verademing na een zoektocht naar de juiste school voor hun zoon of dochter. Werken op SBO de Kring zorgt voor veel voldoening. Jouw persoonlijke aandacht en vakkennis maken het verschil en jouw baan bijzonder.

**ONZE SCHOOL**

**Oog voor jou**
Op school besteden we veel aandacht aan het kind én de ouders. Elk kind heeft zijn eigen verhaal en jouw begeleiding helpt in de reis naar de toekomst. Zo creëren we met elkaar perspectief.

**Afspraak is afspraak**

We zijn op school niet gewoon duidelijk. Nee, we zijn super duidelijk. Zo kunnen we in rust werken en weet iedereen wat wel of niet moet gebeuren. We leren kinderen al vroeg hoe ze met verantwoordelijkheid om moeten gaan en dat geldt ook voor ons als team.

**Ontwikkeling staat centraal**

We willen vooruit. Als team, als leerkracht én natuurlijk met de kinderen. Dat vraagt om een creatieve aanpak en inzet van jouw expertise. Leren doen we elke dag en kan in allerlei vormen. Dat vraagt om een innoverende houding waarbij je je steeds af vraagt hoe kunnen we samen werken aan een betere toekomst.

Voor meer informatie zie: www.sbodekring.nl

**Word jij onze collega?**

Ben je nieuwsgierig? Bel dan direct onze directeur, Jos van Adrichem via 06 -83665669. Hij vertelt je graag meer over SBO de Kring en de vacature.

Wil je direct solliciteren? Stuur dan je C.V. en motivatie zo snel mogelijk naar ons toe via de sollicitatie button en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou zoeken voor het maken van een afspraak.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- PABO-bevoegdheid - Je bent betrokken bij het speciaal Basisonderwijs - Als je hebt ervaring hebt met de doelgroep is dat een pré. Dit kan persoonlijk of beroepsmatig zijn.
Functie-eisen
- Je bent (super) duidelijk, geduldig, enthousiast
- Je denkt in oplossingen en niet in problemen.
- Je kunt open communiceren en goed schakelen.
- Kan goed samenwerken in een klein, zelfstandig team.

Over sbo De Kring 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30 , 3068BT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.