Vacature 732077 Docent informatiekunde - 2e graad - 0,5 fte in Helmond

Onderwijs

Vacature

Functietitel
732077 Docent informatiekunde - 2e graad - 0,5 fte 
Datum online
2022-02-22 22-2-2022
Sluitingsdatum
30-9-2022
Met ingang van
22-2-2022
FTE
0,5
Omschrijving
Docent Informatiekunde – 2e graad – 0,5 FTE – vervanging

Vakgebied: Informatiekunde
Locatie: Helmond
Graad: 2e graad
Salarisschaal: docent LB, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,5 FTE
Dienstverband: vervanging
Startdatum: per direct

Profiel van de school
Het Dr. Knippenbergcollege is een school voor mavo-havo-vwo. Een school met zo’n 1700 leerlingen en 175 medewerkers. Onze school kent een brede doelgroep en onderscheidt zich door ruim aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Naast het behalen van een diploma, is er voor leerlingen veel te kiezen om zich bij aan te sluiten of in te ontwikkelen. Onze school maakt werk van contextrijk onderwijs. ‘Dr. Knippenbergcollege, meer dan een school.’

Wat ga je doen?
Vanwege ziekte van een collega zijn wij op zoek naar een docent informatiekunde.
Wij zijn op zoek naar een collega met pedagogische ervaring, die in staat is voor leerlingen in het eerste en tweede leerjaar een goede les neer te zetten. Bevoegdheid voor het vak informatiekunde is een pre, maar we vragen ook collega’s met affiniteit in werken met Word, Excell, PowerPoint, Outlook, Teams te solliciteren.
Onze leerlingen kijken uit naar een docent die met enthousiasme en geduld les kan geven over de mooie digitale programma’s waar zij in het onderwijs mee in aanraking komen. Je geeft les aan leerlingen mavo, havo en vwo.
We zien je het liefst zo snel mogelijk starten in deze vervangingsvacature.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• recht doen aan de verschillen tussen leerlingen middels differentiatie in inhoud en tempo;
• creëren van een veilige en uitdagende leeromgeving die aansluit bij de huidige generatie;
• een bijdrage kunnen leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs;
• meedenken met ontwikkelingen in het vakgebied;
• gedreven zijn, enthousiasme voor zijn vak uitdragen en gericht zijn op samenwerking in de sectie.

Wat bieden wij?
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
• benoeming in docentschaal LB.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Indien er geschikte kandidaten reageren wordt de vacature vroegtijdig gesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Liesette van Hoek (Personeelszaken). Zij is te bereiken per e-mail op personeelszaken@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Dr. Knippenbergcollege
Wat ons op ‘de Knip’ bindt is de passie die we voelen voor ons vak en de omgang met onze leerlingen. Ons pedagogisch klimaat is een sterk fundament waar we met elkaar op kunnen bouwen. Zo hebben we een nieuw schoolgebouw, een nieuw rooster en kijken we met een vernieuwende blik naar ons onderwijs waardoor we Domeinonderwijs op de kaart hebben gezet.
Leerlingen begeleiden in hun ontwikkeling als kritisch denkend burger, daar leveren we graag een bijdrage aan. Dat doen we met onze lessen en dat bereiken we door aandacht te hebben voor groei; ook wel talentontwikkeling. Drie talentgebieden lopen als een rode draad door de schoolloopbaan van de leerling.
• Talentgebied vorm en media, waar creativiteit een belangrijke rol speelt om onze leerlingen voor te bereiden op een wereld waarin media een belangrijke rol spelen. Inspirerende materialen en werkruimtes maken het werkplezier en niveau van werken bij dit vak hoog.
• Talentgebied technologie staat prominent op de kaart op onze school, we zijn de school in Helmond voor onderwijs in techniek en technologie. We bieden voortdurend samen met het bedrijfsleven uitdagende projecten.
• Talentgebied sport, we zijn een topsportvriendelijke school die de lessen en sport goed op elkaar afstemt. Onze samenwerking met de jeugdopleiding van Helmond Sport is een voorbeeld hiervan.

Al een aantal jaar werken we in onze lessen in de onderbouw met iPads. Blended learning waar we bij verschillende vakken een eigen digitale lesmethoden hebben ontwikkeld en waar we bij vakken naast de iPad ook de boeken en schriften op tafel pakken. Onze eigen iCoaches helpen ons verder op weg in onze digitale ontwikkeling onderweg naar 21e eeuwse vaardigheden voor docent en leerling. Naast de talentontwikkeling en de digitale ontwikkeling begeleiden we onze leerlingen met extra leer- en ontwikkelingsvragen met ons eigen ondersteuningsteam.
Daarnaast zijn er veel activiteiten en projecten waar je als docent en als leerling in de les of na school bij kunt aansluiten. Het bruist op de Knip.

Het Dr. Knippenbergcollege vormt samen met het Carolus Borromeus College, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Over OMO SG Helmond - Dr. Knippenbergcollege

Adres
Rembrandtlaan 30 , 5702XZ Helmond Noord-Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Website
Omschrijving
Bijzonderheden
Dr. Knippenbergcollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.