Vacature Werkplaatsbeheerder Hout in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Werkplaatsbeheerder Hout 
Datum online
2022-01-14 14-01-2022
Sluitingsdatum
14-2-2022
Met ingang van
01-03-2022
Soort vacature
Parttime
FTE
0,4
Aantal uren
16
Omschrijving
Jouw uitdaging
Midden tussen de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken staat Bouwkeet, de makerspace van de buurt. Bouwkeet is een maatschappelijk initiatief en wordt gerund door Stichting Maatschappelijke Makerspace. De makerspace is een fysieke en innovatieve plek in de wijk waar bewoners en met name jeugd uit deze wijk kunnen leren en maken wat zij willen, door het gebruik van moderne technieken (o.a. 3D-printen, lasersnijden en programmeren) en traditionele technieken (o.a. hout- en metaalbewerking).
 
Het doel van Bouwkeet is het vergroten van kansen voor wijkbewoners door bij te dragen aan de ontwikkeling van ‘empowerment’, ‘soft skills’ en het vergroten van de leefwereld van de wijkbewoners. De primaire doelgroep is de jeugd tussen 10 en 15 jaar oud; maar de werkplaatsen zijn toegankelijk voor iedereen die iets wil maken zolang ze ook iets terug doen voor andere deelnemers.
 
 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
Jouw rol

Als werkplaatsbeheerder ben je verantwoordelijk voor de werkplaats en je bent begeleider van onze programma’s. Je zorgt ervoor dat de werkplaats schoon en opgeruimd is en dat alle gereedschappen en machines goed onderhouden en werkend zijn. Je bent steeds bezig met het verder ontwikkelen van de (uitstraling) van de werkplaats. Daarnaast ben je ook begeleider van programma’s van jouw werkplaats. Je zorgt voor afstemming met de andere begeleiders die de werkplaats gebruiken over
o.a. (inhoud en uitvoering van de) programma’s, veiligheid, voorraad en bestellingen, uitstraling en
functionaliteit werkplaats. Je bent steeds bezig met het (verder) ontwikkelen van projecten en
programma’s. Je bent dan verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de deelnemers, hun veiligheid en je bent het gezicht van Bouwkeet.
 
Jouw werkzaamheden zijn o.a.:
 • Zorgen voor aanschaf en onderhoud machines, gereedschappen en materialen
 • Zorgen voor werkvoorraad, o.a. door het tijdig doen van bestellingen
 • (Coördinatie van) schoonmaken van werkplaats
 • Zorgen voor instructie (protocollen) in werkplaats, m.b.t. veiligheid en gebruik
 • Voorbereiden en begeleiden programma’s
 • Zorgen voor prototypes voorafgaand aan programma’s
Jouw profiel
 • Je hebt aantoonbare kennis op het gebied van houtbewerking;
 • Je hebt minimaal een MBO opleiding afgerond, bij voorkeur Hout & Meubilering;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met, maar in ieder geval affiniteit met, werken met kinderen in de leeftijd 10-15 jaar
 • Je bent gedreven om de werkplaats schoon, opgeruimd en veilig te houden
 • Je bent gedreven om onze deelnemers interessante en leuke programma’s te bieden die
 • bijdragen aan hun ontwikkeling;
 • Je bent proactief en vindt het leuk om nieuwe mogelijkheden binnen de werkplaats te onderzoeken en verbeteringen uit te voeren.
 • Je bent gedreven om onze houtwerkplaats én Bouwkeet nog leuker en succesvoller te maken 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
 
Jouw werkgever
Stichting Maatschappelijke Makerspace is in 2015 door Stichting De Verre Bergen opgericht om Bouwkeet en haar doelen te realiseren. De activiteiten zijn voor meerdere jaren gefinancierd, dit geeft Bouwkeet de mogelijkheid om onafhankelijk van de overheid of andere financiers het programma te ontwikkelen en te onderzoeken op effectiviteit. Bouwkeet wordt door Stichting De Verre Bergen geacht een sociaal-maatschappelijk rendement te generen.
 
Ons aanbod
We bieden je de unieke kans om met jouw kennis en ervaring bij te dragen aan een beter Rotterdam. Je kunt daarnaast rekenen op:
 • Een dienstverband voor 16 uur per week (0,4 FTE), daarvan is 4 uur werkplaatsbeheer en 12 uur begeleider
 • Salaris van € 1.273,33 bruto per maand, inclusief vakantiegeld
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een solide pensioenregeling en training- en opleidingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten

Over Bouwkeet, Maatschappelijke Makerspace

Adres
Schiedamseweg 240 , 3025AP Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Myra Roza
Omschrijving
Bouwkeet, de makerspace van Bospolder-Tussendijken (midden in Delfshaven, Rotterdam) is open voor alle wijkbewoners: vooral kinderen, maar ook senioren, zzp’ers, werkzoekenden, amateur- en professionele kunstenaars. Kortom iedereen uit de buurt die iets wil (leren) maken. In de makerspace kun je dan ook van alles maken en creëren. Voor jezelf, voor vrienden of familie of voor de buurt.
 

Wat is een makerspace?
De naam Makerspace is een Amerikaanse term voor een werkplaats waar verschillende maak-disciplines te gebruiken zijn. Zowel traditionele als moderne computergestuurde machines.
Je kan het vergelijken met bijvoorbeeld een open laboratorium voor iedereen, een atelier, een werktuigplaats, een workshopruimte en/of een studio waar mensen van diverse achtergronden kunnen samenkomen om materiaal, gereedschap en kennis te delen en om dingen te maken.

Bouwkeet is een gebouw met ruimtes voor verschillende machines en materialen. Hypermoderne 3D-printers en digitaal gestuurde lasersnijders, maar ook ambachtelijke, traditionele apparaten om hout en metaal te bewerken. Daar aan het werk zijn een klein technisch team, een groepje vrijwilligers, maar vooral heel veel buurtbewoners van 10 tot 110. Ze fiksen een fiets in Verdien een fiets, klussen samen aan een sloophouten terrastafel of ontwerpen en maken eigen kleding.

Vaardigheden
Deelnemers aan de makerspace doen natuurlijk ‘hard skills’ op zoals solderen, programmeren, houtbewerken of ontwerpen. Maar een makerspace is vooral een ontmoetingsplaats waarin je als vanzelf gaat samenwerken en onderzoeken, problemen leert oplossen en kritisch gaat denken. En het is een plek waar je ervaart dat je ‘het’ wel kan. De mogelijkheid hebben om op een leuke manier deze ‘soft skills’ te ontwikkelen is volgens ons de grote meerwaarde van een makerspace in de wijk.

Leefwereld
In onze visie vergroten de drie mechanismen de leefwereld van de deelnemers en met name die van jongeren tussen 10 en 15. Een makerspace verbreedt je wereld, empowert en stimuleert 21st century skills. Dit zijn de vaardigheden die jongeren in deze tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen tot kansrijk deelnemer aan onze samenleving: kunnen samenwerken, probleemoplossend vermogen, ict-geletterdheid, creativiteit, kritisch kunnen denken, communiceren en sociale en culturele vaardigheden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sluitingsdatum voor deze sollicitatieprocedure is 14 februari 2022. Als  je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dan vindt deze plaats op woensdag 23 of donderdag 24 februari.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.