Vacature Docent Geschiedenis 1egraads in Breda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Geschiedenis 1egraads 
Datum online
2022-01-14 14-01-2022
Sluitingsdatum
28-1-2022
Met ingang van
per 1 april 2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.3 - 0.4 FTE
Aantal uren
6
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een docent Geschiedenis die vanaf april 2022 tot en met de zomervakantie 1 collega kan vervangen die met zwangerschapverlof gaat.

Het betreft 2 dagen per week. 

De te geven lessen zijn in de 2VWO, 3VWO, havo 4, VWO 4. 

Heb jij jouw 1e graad bevoegdheid, of ben je hiervoor in opleiding dan loopt de vervanging zelfs tot en de herfstvakantie 2022. 
 

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Grote voorkeur voor 1e graad bevoegdheid (of hiervoor in opleiding) en ervaring. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC / LD
Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO VO. 

Over Newmancollege

Naam school
Adres
Verviersstraat 4 , 4826HT Breda Brabant
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Yvonne de Rooij
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel.
Bijzonderheden
Vanaf het schooljaar 2019 2020 ziet het lesrooster van de leerlingen er anders uit dan voorheen. We starten nu elke lesdag met een invest-uur van 35 minuten. U kunt een idee krijgen van deze uren door het bekijken van het filmpje hierover op onze website. Leerlingen mogen zelf kiezen waaraan ze tijdens het invest-uur hun tijd aan willen besteden. Het kan gaan om ondersteuning voor een bepaald schoolvak, maar ook om verbreding/verdieping van lesstof of bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van opdrachten. De leerlingen krijgen meer keuzevrijheid maar daarmee ook meer verantwoordelijkheid. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren via Meesterbaan middels de sollicteren knop. 
We bellen de kandidaten die in aanmerking komen voor de functie op korte termijn.