Vacature Docent Bewegingsonderwijs/Lichamelijke opvoeding in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Bewegingsonderwijs/Lichamelijke opvoeding 
Datum online
2022-01-14 14-01-2022
Sluitingsdatum
28-2-2022
Met ingang van
01-03-2022
FTE
1,0
Omschrijving
Ben jij dé docent bewegingsonderwijs die zijn/haar eigen enthousiasme voor sport kan overbrengen op de leerlingen? Weet jij elke les de leerlingen te motiveren om te bewegen met creatieve sport en spelopdrachten? Dan is Melanchthon Wilgenplaslaan op zoek naar jou! Vanaf 1 maart 2022 (of eerder) zijn wij op zoek naar een docent bewegingsonderwijs/lichamelijke opvoeding. Het betreft een vacature van 1,0 fte.

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Wilgenplaslaan leer je voor het leven. Dat doen we door ‘gewoon goed onderwijs’ te bieden; ruim 40% van onze leerlingen haalt een diploma op een hoger niveau dan geadviseerd op de basisschool. Wij bieden dan ook eigentijds onderwijs op maat: veel aandacht voor taal- en rekenbeleid, sfeer en leefklimaat op school, een actieve leerhouding en verantwoordelijkheid nemen voor eigen leerproces. Leerlingen worden zorgvuldig begeleid op weg naar zelfstandigheid in een uitdagende en bezielende leeromgeving en een positief leerklimaat.

Melanchthon Wilgenplaslaan biedt bbl, kbl en gl onderwijs aan. Leerlingen kunnen kiezen uit de beroepsprofielen Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Het team bestaat uit 50 medewerkers die onderwijs verzorgen voor 380 leerlingen. Door de kleinschaligheid van de school en de inzet van Schoolwide Positive Behavoir Support heerst er een sfeer van vriendelijkheid, veiligheid en verantwoordelijkheid. Leerlingen, ouders en medewerkers werken samen om tot een maximaal resultaat te komen, want ‘onderwijs maken we samen’

Eisen

Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Graag maken wij kennis met een sportieve, zelfstandige en onderzoekende docent die voldoet aan het volgende profiel:
 • Je hebt een passie voor het vak lichamelijke opvoeding en je kunt dit vol enthousiasme overbrengen aan onze leerlingen;
 • Je bent een teamspeler in de breedste zin van het woord;
 • Je bent in staat om jezelf gedurende de aanstelling te ontwikkelen;
 • Je bent creatief en laat dit zien tijdens het geven van de lessen en daarbuiten;
 • Je bent pedagogisch sterk en waarborgt de veiligheid van onze leerlingen gedurende de lessen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat heeft Melanchthon Wilgenplaslaan te bieden
Goede begeleiding in een nieuwe werkomgeving is van essentieel belang voor een goede start. Onze collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je snel je plek binnen ons team vindt. Dat is slechts het begin, want daarnaast mag je rekenen op een prachtige open werklocatie en passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo, zoals:
 • een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • salaris dat afhankelijk is van je werkervaring
 • een financiële tegemoetkoming in reiskosten
 • de mogelijkheid om opleidingen te volgen via onze interne academie
 • korting op een collectieve zorgverzekering;
 • deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering

Melanchthon is onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) vanuit dit collectief zijn diverse initiatieven op het gebied van ontwikkeling en doorstroming mogelijk.

Over Melanchthon Wilgenplaslaan

Adres
Wilgenplaslaan 194 , 3052SL Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Remco Segeren
Niveau
vmbo
Omschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.