Vacature SPH-er in het onderwijs unit 1/2 en 5/6 in ROTTERDAM

Onderwijs

Vacature

Functietitel
SPH-er in het onderwijs unit 1/2 en 5/6 
Datum online
2022-01-13 13-01-2022
Sluitingsdatum
28-2-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
# Kindcentrum IJsselmonde

Ben jij iemand met een innovatieve, nieuwsgierige en gedreven grondhouding? Wil je graag dat kinderen zich optimaal ontwikkelen en ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan zoeken we jou!

Binnen een context die vergelijkbaar is met Rotterdam Zuid, zijn wij een nieuw Kindcentrum. Een reguliere basisschool en een school voor Speciaal Basisonderwijs in Rotterdam IJsselmonde vormen, samen met de peuterschool en de BSO,  Kindcentrum IJsselmonde. Binnen de context van dit Kindcentrum zijn er veel kinderen die opgroeien in een taalarme omgeving. Aandacht voor taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling zijn daarom speerpunten binnen het kindcentrum en hebben de hele dag de focus bij alles wat de kinderen doen.

Op Kindcentrum IJsselmonde werken we in units. Een unit bestaat uit vier stamgroepen met ieder een eigen leerkracht, een onderwijsassistent en een SPH-er. De kinderen krijgen instructie van de leerkrachten in doorbroken groepen. De SPH-er draagt de zorg voor het pedagogische klimaat op de groep en de sociaal emotionele ontwikkeling van individuele leerlingen. De SPH’er maakt zowel deel uit van het unitteam, als van het SPH-team binnen de school dat, samen met de gedragspecialist en Kanjercoördinator een doorgaande pedagogische lijn door de organisatie ontwikkelt.

Door de fase van de school heb je als SPH’er de tijd om vanuit een nieuwsgierige, innovatieve en gedreven grondhouding door te groeien naar een situatie waarin je jezelf en anderen inspireert om samen een pedagogisch aanbod te maken op een wetenschappelijke basis. Dit doe je door samen te werken, samen verantwoordelijk te zijn voor een groep kinderen en dagelijks te evalueren en bij te stellen. Zo zijn we constant bezig om het onderwijs te verbeteren op basis van kennis en kunde van ons multidisciplinaire team. Op basis van een functieomschrijving zullen de SPH’ers praktische invulling gaan geven aan deze nieuwe functie binnen het basisonderwijs. Komend schooljaar is er dus tijd om mee te groeien en samen een aanbod op te bouwen waarmee we kinderen kunnen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. We kijken daarbij naar de eigenheid van kinderen en ouders en sluiten aan op hun onderwijsbehoefte en wat ze nodig hebben op sociaal-emotioneel gebied. Zo stellen we de kinderen centraal en geven we ze de gelegenheid zich veelzijdig en optimaal te ontwikkelen tot kinderen die hebben geleerd om de beste keuzes te maken voor zichzelf.

**Wat mag je van Kindcentrum IJsselmonde verwachten?**

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als SPH’er faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school jou om jouw carrière en ‘’work-life-balance’’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen.

Dit doen we door inspiratiesessies en trajecten, cursussen en trainingen. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op: www.kindcentrumijsselmonde.nl

**Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?**

Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Voor informatie of vragen kun je bellen met Lieke Thomassen tel: 06-33690595. Wil je direct solliciteren? Stuur dan je C.V. en motivatie via de sollicitatieknop.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een HBO pedagogiek opleiding of HBO Sociaal pedagogisch hulpverlener opleiding afgerond. Of een vergelijkbare diploma - Zin in samenwerken in een team, waarin je elkaar inspireert bij het vormgeven van het onderwijs met de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen als fundament - Passie voor het werken op Rotterdam zuid
Functie-eisen
- Een natuurlijke nieuwsgierigheid naar dat wat werkt in onderwijs, innovatie en ontwikkeling, om dat te kunnen inzetten en uitdiepen in het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen
- Collegialiteit, flexibiliteit, gedrevenheid, empathie en relativeringsvermogen

Over Kindcentrum IJsselmonde

Adres
Postbus 23058 , 3001KB ROTTERDAM Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Niveau
vmbo
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.