Vacature 733071 Technisch onderwijsassistent natuurkunde 0,8 in Helmond

Onderwijs

Vacature

Functietitel
733071 Technisch onderwijsassistent natuurkunde 0,8 
Datum online
2022-01-13 13-01-2022
Sluitingsdatum
28-1-2022
Met ingang van
2022-01-14
FTE
0,8
Omschrijving
Technisch onderwijsassistent natuurkunde – 0,8 FTE – regulier
Vakgebied: Natuurkunde
Locatie: Helmond
Salarisschaal: Schaal 7, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,8 FTE
Dienstverband: Regulier, met uitzicht op vast
Startdatum: zo snel mogelijk

Krijg jij energie van het bètavak: NATUURKUNDE?
Dan zijn we per direct op zoek naar jou!

Profiel van de school
Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium en telt 1500 leerlingen. De les is de basis op het Carolus: we organiseren het onderwijs rondom vakken. De slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Elke dag investeert een leerling in zichzelf en groeit zijn wereld spreekwoordelijk. Daarnaast sluit deze slogan aan bij onze speerpunten internationalisering, versterkt talenonderwijs, ondernemerschap en XL-leren.

Wat ga je doen?
Als technisch onderwijsassistent (TOA) ben je bezig met het voorbereiden van experimenten en practica en ondersteun je bij de lessen natuurkunde aan onze leerlingen op mavo, havo en vwo. Je werkt nauw samen met de sectie natuurkunde (bestaande uit 6 sectieleden, 5 docenten en 1 TOA), die continu op zoek is naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• lessen ondersteunen;
• toezien op veiligheid;
• groepjes leerlingen instrueren over materialen, gereedschap en overige middelen;
• materiaalbeheer.

Functie eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• beschikken over voldoende inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden aangaande het vak natuurkunde;
• minimaal een mbo/mts (bijv: mechatronica, werktuigbouwkunde of elektronica) opleiding afgerond;
• beschikken over relevante ervaring en in bezit zijn van het veiligheidscertificaat;
• kunnen voorbereiden, uitwerken en uitvoeren van een practicum;
• bezitten over de juiste pedagogische en didactische vaardigheden;
• instructies kunnen geven aan leerlingen en beschikken over pedagogische vaardigheden;
• affiniteit hebben met de dagelijkse lespraktijk;
• kunnen samenwerken met collega’s binnen de sectie;
• flexibel, creatief en innovatief ingesteld;
• inzetbaar zijn over meerdere dagen per week.

Wat bieden wij?
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
• bij gelijkblijvende omstandigheden en goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
• benoeming als onderwijsondersteuner in schaal 7 (CAO VO).

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Loes van de Ven (afdeling HR). Zij is te bereiken per e-mail op personeelszaken@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer over het Carolus Borromeus College
Het Carolus Borromeus College wil onderwijs geven van hoge kwaliteit, zodat de leerlingen optimaal zijn voorbereid op vervolgstudies en een plaats in de samenleving kunnen vinden die bij hun capaciteiten en hun persoonlijkheid past.

Zoals gezegd, de slogan van het Carolus Borromeus College luidt 'Het Carolus maakt je wereld groter!'. Dat komt tot uiting via het speerpunt internationalisering en wereldburgerschap. Typisch daarbij zijn ons uitgebreide excursieprogramma, het vak global issues in de onderbouw van de school en de buitenlandervaringen in de bovenbouw. En het ondernemerschap: we willen dat leerlingen eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces en hen uitdagen in de bovenbouwmodules als het International Business College, Life Science. Naast internationalisering en ondernemerschap zijn andere speerpunten de Xs-klas (hoogbegaafde leerlingen), het XL-leren (talentontwikkeling in de breedste zin van het woord), kunst en cultuur (tekenen, handvaardigheid en 3D-design) en het versterkt talenonderwijs.

Op het Carolus Borromeus College vinden we opbrengstgericht werken belangrijk. We hebben oog voor de individuele leerling. Op onze school heerst een prettige sfeer, is er een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed. De school kenmerkt zich door een duidelijke structuur van begeleiding door mentoren en coaches en ondersteuning van een sterk zorgteam. Daarnaast kan elke leerling deelnemen aan plustijd of gebruik maken van studiewerktijd (SWT). Deze lesuren zijn respectievelijk gericht op ondersteuning en verdieping van de lesstof, dan wel het zelfstandig werken aan een vak.

In de afgelopen jaren heeft de school een behoorlijke onderwijskundige ontwikkeling doorgemaakt. De ondernemende mavo, het leren op de havo en de Carolus Academie op het gymnasium zijn voorbeelden van deze ontwikkelingen op de verschillende afdelingen. Door middel van deze onderwijskundige ontwikkelingen proberen we het eigenaarschap bij onze leerlingen te vergroten, zijn we bezig met 21e-eeuwse vaardigheden en maken we ruimte voor onderwijs op maat.

Het Carolus Borromeus College vormt samen met het Dr. Knippenbergcollege, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Over OMO SG Helmond - Carolus Borromeus College

Adres
Markesingel 2 , 5707DJ Helmond Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Website
Omschrijving

 
Bijzonderheden
Het Carolus Borromeus College maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.