Vacature Conrector in Den Haag

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Conrector 
Datum online
2022-01-13 13-01-2022
Sluitingsdatum
4-2-2022
Met ingang van
1 augustus 2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8-1,0
Omschrijving
Op het Maerlant-Lyceum in Den Haag is een vacature ontstaan voor:
 
CONRECTOR (0,8-1,0 fte / schaal 13)

Wie zijn wij?
Uit het magazine voor aankomende brugklasleerlingen:
 
Het Maerlant-Lyceum is een kweekvijver voor verbinders, voor duurzaamheidsdenkers, voor digitale vernieuwers én voor iedereen die creatief of sportief is aangelegd. Het Maerlant daagt je uit de wereld te ontdekken. Als het over ‘het Maerlant’ gaat, gaat het altijd over de leerlingen. Want zij zijn degenen die de school zo gezellig, inspirerend, duurzaam en innovatief maken. Hoe precies? Dat ligt aan het antwoord op de vraag: wat voor wereld wil jij maken?
 
Meer informatie over de school is te vinden op onze site: www.maerlant-lyceum.nl. Het Maerlant-Lyceum is onderdeel van stichting VO Haaglanden.

Wie zoeken we?
Voor de verdere ontwikkeling van het onderwijs en de organisatie op het Maerlant-Lyceum zijn wij op zoek naar een energieke en enthousiaste conrector. Je bent in staat een brug te slaan tussen bedrijfsvoering en organisatie enerzijds en goed onderwijs anderzijds. Je richt je vooral op de interne bedrijfsvoering en organisatie en je bent daarin medeverantwoordelijk voor het financieel reilen en zeilen van de school. Inbreng als het gaat om onderwijsontwikkeling en –vernieuwing is zeer gewenst.
 
De conrector vormt samen met de rector de directie van de school. De complete schoolleiding bestaat uit de directie en 6 coördinatoren. De schoolleiding wordt ondersteund door een managementassistent.
 
Onder de verantwoordelijkheid van de conrector valt in ieder geval:
 
Op het gebied van bedrijfsvoering en organisatie:
 • Roosterzaken (jaar-, toets- en examenroosters)
 • Jaarplanning
 • Facilitaire zaken en ICT
 • Onderwijsondersteunende processen
 
Op het gebied van onderwijs:
 • PTA’s, toets- en examenreglement
 • Leermiddelenplanning en –beleid
 • Decanaat
 
Als onderdeel van de directie:
 • Medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategisch personeelsbeleid
 • Medeverantwoordelijk voor het financieel beleid
 • Contacten met diverse vaksecties
 • Voortgangsgesprekken met collega’s, beoordeling van niet vast benoemde / nieuwe collega’s
 • De stichting VO Haaglanden, waar het Maerlant-Lyceum onderdeel van uitmaakt, heeft 10 scholen onder haar hoede. Bovenschools overleg over een aantal zaken is eveneens onderdeel van de functie als conrector

Eisen

Opleiding
2e graads of 1e graads
Functie-eisen
Over welke kwaliteiten en achtergronden moet je beschikken?
Je bent in het bezit van een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid en hebt ervaring als docent op havo/vwo-niveau. Je hebt leidinggevende ervaring als bijvoorbeeld teamleider, leerlaagcoördinator of conrector. Boven alles heb je humor, relativeringsvermogen en leidinggevende kwaliteiten. Je bent toegankelijk en zoekt altijd de samenwerking met collega’s, leerlingen en ouders. Op het Maerlant-Lyceum is de afstand tussen de schoolleiding en het overige personeel klein, je moet je prettig voelen in de informele sfeer waarin we met elkaar opereren.
 
Bij de benoeming van de conrector zal in overleg gekeken worden naar de precieze invulling en verdeling van de portefeuilles. Dit zal mede afhankelijk zijn van de specifieke kwaliteiten, ervaringen en ambities van de persoon in kwestie. Een (kleine) lesgevende taak behoort zeker tot de mogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 13

Over Maerlant-Lyceum

Naam school
Adres
Johannes Bildersstraat 11 , 2596ED Den Haag Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Charlotte Buijsse
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het Maerlant-Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum en havo in de Haagse wijk Benoordenhout. Het Maerlant bestaat  ruim 100 jaar en heeft een rijke historie. De school telt iets meer dan 1100 leerlingen en 100 medewerkers en is gevestigd in een monumentaal gebouw, dat recent is uitgebreid en geheel is gemoderniseerd.

De school kenmerkt zich door een veilige en plezierige leer- en werksfeer en een uitstekende begeleiding van de leerlingen. Het Maerlant schenkt extra aandacht aan drie speerpunten. De school biedt een volwaardig gymnasium en zet zich daarnaast actief in voor aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand bètaonderwijs. Verder is er extra aandacht voor het vak Engels en biedt de school regelmatig internationaal georiënteerde onderwijsactiviteiten aan.
Bijzonderheden
Sinds 2003 maakt de school, samen met negen andere scholen in Den Haag en Rijswijk, deel uit van de Stichting VO Haaglanden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Tijdpad procedure
Stuur je motivatie en CV uiterlijk vrijdag 4 februari 2022 geadresseerd aan de rector, mevrouw drs. R.H. van den Berg. Op vrijdag 11 februari 2022 vindt de eerste gespreksronde plaats, op donderdag 17 februari 2022 de tweede ronde. Aanstelling geschiedt per 1 augustus 2022 of zoveel eerder als mogelijk. Solliciteren kan uitsluitend via Meesterbaan.
 
Vragen? Neem contact op met Charlotte Buijsse (managementassistent): buijsse@maerlant-lyceum.nl.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.