Vacature Adviseur Marketing en Communicatie in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Adviseur Marketing en Communicatie 
Datum online
2022-01-12 12-01-2022
Sluitingsdatum
30-1-2022
Met ingang van
01-03-2022
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Stichting LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder voortgezet onderwijs aan in Rotterdam. Vanuit de 23 kleinschalige scholen verzorgen zo'n 1.200 medewerkers, veelzijdig en persoonlijk onderwijs aan ruim 8.600 leerlingen. Alle onderwijsniveaus zijn vertegenwoordigd: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium.
LMC biedt de leerling het beste van twee kanten; een persoonlijke, veilige en vertrouwde leeromgeving én goed, passend en innovatief onderwijs. De LMC-vestigingen beschikken alle over een specifieke profilering. In samenwerking met de scholen werkt het LMC-bestuur dagelijks aan de verbetering van het onderwijs en een optimale afstemming op de leerling. Het stafbureau van LMC-VO bestaat uit de afdelingen: Onderwijs & Kwaliteit, Financiën & Huisvesting, HRM, Digitale Zaken, Algemene Zaken en PR & Communicatie.

Het team PR & Communicatie bestaat uit 3 adviseurs en een hoofd die tevens leiding geeft aan de afdeling Algemene Zaken. Eén van de adviseurs vertrekt waardoor wij op zoek zijn naar een nieuwe collega. Het team heeft ambitie en voelt zich betrokken bij de LMC-scholen. Er is volop ruimte voor ideeën en initiatieven. Elke school heeft zelf een PR-team, welke meestal bestaat uit een aantal docenten met een PR-rol. De locatiedirecteur van de school maakt uiteraard zelf ook deel uit van het PR-team. De PR-teams van de scholen worden ondersteund door de afdeling PR & Communicatie, en door een marketing werkgroep waarin alle scholengroepen vertegenwoordigd zijn. Een tweede pijler van de afdeling - naast het ondersteunen van de scholen op het gebied van positionering en leerling-werving - is het positioneren en branden van LMC-VO als ‘kwaliteitslabel’ en als beste werkgever binnen het Rotterdamse voortgezet onderwijs. De derde pijler is het verbeteren van de interne communicatie; twee belangrijke onderwerpen zijn hierbij het informatieplatform (intranet) van LMC-VO en het LMC-emagazine.

Wat ga je doen? Als adviseur marketing en communicatie ben je verantwoordelijk voor het verder vormgeven en professionaliseren van de interne communicatie en informatiestromen. Daarnaast ben je samen met je collega’s adviseur en expert op het gebied van leerling werving. Ook ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal evenementen. Zo is er de LMC-ontdekdag voor potentiële nieuwe leerlingen, het jaarlijkse voetbaltoernooi (de LMC-scholencup) voor brugklassers en een LMC-dag voor personeel. Verder heeft de afdeling een leidende en/of coördinerende rol bij diverse scholenmarkten. Het analyseren van data en optimaliseren van campagnes om onze merken te versterken binnen het beschikbare budget hoort daar natuurlijk ook bij.

Je bent voor een aantal scholen het eerste aanspreekpunt voor het management en de PR-teams. Je werkinhoud is daarmee deels ook afhankelijk van de behoefte van het management en de PR-teams van de scholen en het moment in het (school)jaar. Tevens ben je projectleider van een aantal projecten. Bijvoorbeeld het herontwerpen en optimaliseren van het intranet van LMC-VO. Daarnaast speelt de online aanwezigheid van de scholen een grote rol in de werving van nieuwe leerlingen: ook op dat vlak is jouw expertise meer dan welkom.

Onze ambitie is de komende jaren in te zetten op de verbinding en effectiviteit van de marketing en communicatie activiteiten binnen LMC-VO. Kennis en ervaringen delen binnen de organisatie, maar ook zichtbaar toegevoegde waarde brengen via inspirerende adviezen (en vanzelfsprekend ook ‘hands-on’ ondersteuning) heeft de focus van de afdeling. Ook is de afdeling de komende tijd intensief betrokken bij het strategietraject van LMC-VO 2023-2027.

 

Eisen

Opleiding
Overige
Functie-eisen
 • Je bent minimaal op HBO-niveau opgeleid;
 • Je hebt aantoonbare ervaring als medior adviseur en je hebt jezelf ontwikkeld tot een volwaardig gesprekspartner met management en directies op het gebied van marketing en communicatie;
 • Je bent breed onderlegd op het gebied van social media (kennis en toepassing);
 • Je bent tekstueel en communicatief vaardig en zoekt altijd naar mogelijkheden om jezelf en het team verder te professionaliseren;
 • Je hebt een duidelijke visie op interne communicatie en bijhorende informatieplatformen;
 • Je bent een enthousiaste, gezond-kritische collega die zelfstandig, planmatig en zorgvuldig werkt;
 • Je bent organisatorisch sterk, houdt overzicht en stelt prioriteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
10
Arbeidsvoorwaarden
 • Een interessante rol met een mooie balans tussen verbreding, verdieping en verbinding;
 • Een prettige werkomgeving waar betrokkenheid een kernwaarde is;
 • Een uitdagend en dynamisch werkveld, namelijk Rotterdam;
 • Een rol bij een warme organisatie waar leren en ontwikkelen centraal staat;
 • Inschaling in salarisschaal 10 (afhankelijk van werktijdfactor en ervaring max. € 4366,-);
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform CAO-VO: een telefoon en laptop, een persoonlijk professionaliseringsbudget, een keuzebudget voor werkdrukverlaging en goede verlofregelingen zoals de vakantieregeling (schoolvakanties vrij).

Over LMC Voortgezet Onderwijs

Adres
Linker Rottekade 292 , 3034CV Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Vrijeschool, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. C. Tonino
Niveau
pro, lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
De 23 LMC-vestigingen zijn kleinschalig, persoonlijk, veelzijdig en beschikken alle over een nadere profilering. In totaal werken ruim 1.200 professionals aan de ontwikkeling van ruim 8.600 leerlingen op alle onderwijsniveaus.

Bekijk onze vacatures, reageer en word onze nieuwe collega!
Bijzonderheden
Opbrengstgericht werken, gedifferentieerd lesgeven en de didactische vaardigheden staan centraal in de professionalisering van LMC en haar vestigingen. Evenals de mogelijkheid om de deskundigheid te bevorderen door middel van scholing. Elke collega heeft een persoonlijk scholingsbudget. LMC Voortgezet Onderwijs heeft een open en transparant klimaat waar ondernemerschap, verbetering en ontwikkeling ruimte krijgen. Tenslotte streven we naar vitaal personeel.

Onze LMC Academie biedt ondersteuning, onder meer door te verkennen welke scholingsbehoeften er zijn en wat er aan effectieve scholingsarrangementen is te vinden. Ook kan de academie ondersteuning bieden bij het gemakkelijk en toegankelijk maken van het scholingsaanbod voor iedereen én door mensen die van elkaar kunnen en willen leren met elkaar te verbinden.

De Rotterdamse Leraren C.A.O. is een initiatief van de gemeente en schoolbestuurders. Dit zijn voorwaarden met leuke en nuttige extra's voor leraren met een bevoegdheid en pedagogisch medewerkers binnen de vroeg- en voorschoolse educatie (vve). Met deze extra’s wil de gemeente de aantrekkelijkheid van Rotterdam als vernieuwende onderwijsstad bevorderen, nu en in de toekomst.  
Onderdelen van de Rotterdamse Leraren C.A.O. zijn de Rotterdamse lerarenbeurs en Broedplaats 010.

Als collega bij LMC-VO of één van onze vestigingen heb je affiniteit met Rotterdam als grote, dynamische stad met haar multiculturele samenleving. Extra speerpunt binnen LMC Voortgezet Onderwijs is de taalvaardigheid van de leerlingen. Dat is dan ook een aandachtsgebied waar elke LMC-docent bekwaam in moet zijn. LMC biedt collega's het beste van twee kanten; een persoonlijke, veilige en vertrouwde werkomgeving in een goede, passende en innovatieve onderwijsomgeving. 

De LMC-scholen zijn:

Praktijkonderwijs
 • Het Praktijkcollege Centrum
 • Het Praktijkcollege Charlois
 • Het Praktijkcollege Zuidwijk
Vmbo
 • Rotterdam Designcollege
 • Experience College
 • Horeca Vakschool Rotterdam
 • PT010 Theater & Dans
 • Vak College Zuidrand
 • Vak College Hillegersberg
 • Veenoord SCHOOL$SPORT&LIFESTYLE
 • Young Business School Rotterdam
  (incl. afdeling Vrijeschool De Kaap)
 • Zuiderpark College
Mavo
 • TooropMavo
 • Roncalli Mavo
 • Mavo Centraal
 • MT010 - De Mavo voor Theater
 • Montessori Mavo Rotterdam
Mavo/havo/vwo
 • Montfort College
Havo/vwo
 • Havo/vwo voor Muziek en Dans
 • Het Lyceum Rotterdam
 • Lyceum Kralingen
 • Theaterhavo/vwo

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Spreekt deze functie jou aan en sluit jouw profiel aan bij de omschrijving? Wij ontvangen dan graag voor 31 januari 2022 jouw motivatie en CV. Voor meer informatie of een eerste kennismaking kun je contact opnemen met Camille Tonino, HR-adviseur, via telefoonnummer 06-52635125. Een online assessment behoort tot de mogelijkheden van het selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.