Vacature Docent Zorg & Welzijn, Mens & Dienstverlenen in Katwijk

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Zorg & Welzijn, Mens & Dienstverlenen 
Datum online
2022-01-11 11-01-2022
Sluitingsdatum
24-1-2022
Met ingang van
1 april 2022
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1.0
Aantal uren
25
Omschrijving
Ben jij op zoek naar een uitdagende baan op het VMBO? Wil je heel graag de stap maken naar het onderwijs vanuit een ander werkveld en heb je affiniteit met Zorg & Welzijn? Dan is deze vacature echt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een docent Zorg & Welzijn en/of een docent Mens & Dienstverlenen. Als docent Zorg & Welzijn, maar ook Mens & Dienstverlenen laat je jouw leerlingen zien welke rol zorg, welzijn en dienstverlening speelt binnen verschillende doelgroepen. De lessen Zorg & Welzijn en Mens & Dienstverlenen hebben een praktijkgericht karakter. Op deze manier help en motiveer je de leerlingen zich te ontwikkelen binnen een bepaald vakgebied en zich klaar te maken binnen een van deze sectoren. Enthousiast? Ga dan de uitdaging aan en solliciteer bij ons; een school waar modern praktijkgericht onderwijs centraal staat. Een vmbo-school voor doeners en denkers!

Over ons
Jouw team
Jouw team bestaat uit collega’s die de lessen in de onderbouw én bovenbouw verzorgen. Zij geven les binnen de vakroute M&D, maar ook binnen het profiel Zorg & Welzijn. Samen met deze collega’s ben je verantwoordelijk voor het aanbieden van kwalitatief goede en leuke afwisselende lessen. De vakgroepen Mens & Dienstverlenen en Zorg & Welzijn werken nauw met elkaar samen. Je wordt bij de start van jouw loopbaan begeleid door een coach. Zij maken je wegwijs in onze school en in alle aspecten die daarbij horen.
 
 

Eisen

Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Over jou
Jij hebt
Onze voorkeur gaat uit naar een docent die in het bezit is van een 2e graad bevoegdheid Zorg & Welzijn of bereid is deze af te maken bij ons op school. Overweeg je de stap te maken vanuit een ander werkveld en beschik je bijvoorbeeld over een schat aan praktijkervaring? Dan vragen we je ook zeker contact op te nemen, voordat je solliciteert. Je kunt je vinden in eigenschappen als flexibel, ondernemend en bevlogen. Je hebt een hart voor leerlingen die met name praktijkgericht zijn, waarbij je nieuwe ontwikkelingen niet naast je neerlegt en de uitdaging van ‘vakwerk’ aandurft.

Jouw uitdaging
Lesgeven en ontwikkelen in een vernieuwd Vakcollege, waarbij je niet terugschrikt voor nieuwe (digitale) methodes, oog hebt voor de (leer)behoeftes van onze leerlingen en betrokkenheid bij de organisatie blijkt. Leerlingen kiezen bij ons al bij de aanmelding voor de vakroute Techniek of Mens & Dienstverlenen en hiermee dus voor zijn of haar passie (in tegenstelling tot het ‘gewone’ vmbo, waar een leerling pas in het derde jaar kiest). Hij of zij krijgt ongeveer tien lesuren per week praktijkgericht les per week vanaf jaar 1. Jij ontwikkelt en verzorgt de lessen binnen de vakroute M&D. De meeste leerlingen die deze vakroute volgen stromen aan het einde van leerjaar 2 uit naar het profiel Economie en Ondernemen of Zorg en Welzijn. Je krijgt binnen deze baan de ruimte om lessen binnen de vakroute te ontwikkelen en verder uit te breiden.
De lessen binnen Zorg & Welzijn worden gegeven in de bovenbouw. Samen met deze collega’s zorg je voor een afwisselend sterk praktijk georiënteerd programma met buitenschoolse activiteiten (als het weer kan).
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou
Een aantrekkelijke, ruime, uitgeruste werkomgeving met professionele, leuke en betrokken collega’s, een prettige werksfeer, goede begeleiding/coaching en ontplooiingsmogelijkheden. Dit alles in een prachtige omgeving direct aan de kust.
Verder bieden wij je ook:
  • salaris conform cao VO in schaal LB/LC
  • eindejaarsuitkering van 8,33%d
  • mogelijkheden tot het behalen van een 2e graads bevoegdheid Zorg & Welzijn
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals kortingsregelingen met diverse zorgverzekeraars, fietsplan, laptop, fitnessmogelijkheden, a.s.r. Vitality, Learnspace etc..
Dienstverband                      
Het dienstverband betreft een tijdelijke benoeming wegens vervanging zwangerschapsverlof.
 

Over Vakcollege Rijnmond

Naam school
Adres
Louise de Colignylaan 2 , 2224VT Katwijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Petra Bosman
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
Vakcollege Rijnmond (vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg)
Vakcollege Rijnmond biedt vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg aan ca. 670 leerlingen. Onder het motto “voor denkers en doeners” kunnen onze leerlingen zeer praktijkgericht onderwijs volgen en zich breed ontwikkelen. Dit alles in een veilige en prettige omgeving.  
 
Vakcollege Rijnmond is onderdeel van Stichting Andreas College. Het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen is onze belangrijkste drijfveer. Dit doen we onder meer door het geven van persoonlijke aandacht, respect en zorgzaamheid vanuit het Protestant Christelijk perspectief.  

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ga jij de uitdaging aan?
Reageer uiterlijk 24 januari 2022   

Meer informatie?
Wil je alvast een rondleiding door de school of heb je inhoudelijke vragen over deze vacature, voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Ellen van Rooijen, Adjunct-directeur.  Zij is bereikbaar per e-mail: e.vanroojien@vakcollegerijnmond.nl of telefoonnummer 06 144 00 487.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra Bosman, personeelszaken.
E-mail: p.bosman@andreascollege.nl
 
Stuur alstublieft jouw sollicitatie niet naar het persoonlijk e-mailadres van mevrouw Bosman. Alleen online sollicitaties via Meesterbaan.nl worden meegenomen in de procedure.

De selectie zal na 24 januari 2022 plaatsvinden. Vanwege de Coronamaatregelen kan het zijn dat je een uitnodiging ontvangt om online/digitaal met ons een sollicitatiegesprek te voeren. Wij zullen je na de sluitingsdatum van de vacature informeren over het vervolg van de procedure. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.