Vacature Medewerker onderwijsondersteuning in Oegstgeest

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Medewerker onderwijsondersteuning 
Datum online
2022-01-08 08-01-2022
Sluitingsdatum
9-3-2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 - 0,6 FTE
Omschrijving
Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op ons mbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 2.500 enthousiaste collegas verspreid over onze 53 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

Duurzaamheid vinden we belangrijk. We houden ons bezig met themas die er toe doen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collegas en de regio.

Wil jij meewerken aan de toekomst van anderen, de wereld en jezelf?

Dan voel jij je thuis bij Yuverta én thuis in de toekomst!

Voor onze locatie Yuverta vmbo Oegstgeest, zijn wij op zoek naar een: medewerker onderwijsondersteuning voor de trajectklas (0,4 0,6 FTE).

De één weet al zijn hele leven dat hij kok wil worden, de ander gaat iets met techniek doen. Een derde heeft nog geen idee, maar wil wél graag met zijn handen werken. Wat al deze leerlingen nodig hebben, bieden wij hen op Yuverta vmbo Oegstgeest. We zijn een kleine (rond de 400 leerlingen), veilige school, waarin leerlingen met hun handen werken, maar ook theoretische kennis tot zich nemen. Hierin vorm jij een belangrijke schakel.

Wat ga je doen?
Binnenkort gaan wij starten met een trajectklas. De trajectklas is voor leerlingen met een complexe hulpvraag op verschillende gebieden, zoals verzuim of prikkelgevoeligheid. De klas bestaat uit maximaal 12 leerlingen.

In deze interne trajectklas krijgen leerlingen een tijdelijke periode een flexibel en op maat onderwijstraject aangeboden. Wanneer de ontwikkeling van de leerling het toestaat, zal stapsgewijs de overstap naar de reguliere klas worden gemaakt. Het traject is een combinatie van ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied en begeleiding bij het reguliere schoolprogramma.

De trajectklas voorziening is een middel om het pedagogisch klimaat binnen school te versterken, verzuim te verminderen en beter in te kunnen spelen op individuele ondersteuningsbehoeften.

Werkzaamheden
 • Individuele begeleiding geven aan leerlingen, gericht op het aanleren/versterken van executieve functies om terug te keren in het reguliere programma;
 • Het geven van trainingen op individuele of groepsbasis gericht op bijvoorbeeld sociale vaardigheden, weerbaarheid of faalangst;
 • Het ondersteunen, begeleiden van de leerlingen bij het verwerken van de lesstof;
 • Het handelingsdeel van het ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) opstellen, uitvoeren en evalueren;
 • Deelnemen aan evaluatiegesprekken intern en met externe partijen (ouders);
 • Adviseren van docenten en coach in het ondersteunen van de leerling bij de overstap terug naar de eigen klas;
 • De medewerker onderwijsondersteuning heeft frequent overleg met en legt verantwoording af aan de coördinator onderwijs ondersteuning (COO).

Jouw profiel
 • Je bent innovatief, proactief, stressbestendig, zelfstandig, flexibel en motiverend;
 • Je hebt veel pedagogische kennis, in het bijzonder over de ontwikkeling en het leeftijdsadequaat sociaal-emotioneel functioneren van vmbo-leerlingen (12 tot 18 jaar);
 • Je bezit een verscheidenheid aan methoden en tools om leerlingen de benodigde vaardigheden aan te leren;
 • Je bent in staat om docenten te coachen op/ondersteunen in het omgaan met deze doelgroep;
 • Je bent in het bezit van een afgeronde en relevante HBO-opleiding;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.

Wat bieden wij
Bij ons verdien je een goed salaris, schaal 9 (€3.979,00 bruto per maand op fulltime basis) en ontvang je een contract tot 1 augustus 2022 wat we graag omzetten naar een duurzaam dienstverband. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een fietsplan en eindejaarsuitkering;
 • Reiskostenvergoeding conform de cao plus wat extra vanuit bedrijfseigen regelingen;
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Lijkt het je wat?
Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button direct solliciteren.

We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via Werken bij Yuverta te solliciteren en niet via een ander platform.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten
Neem contact op met Djaïr Lubsen, corporate recruiter, T: 06-51655394.

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Werkweek
0,4 - 0,6 FTE

Eisen

Opleiding
Overige
Minimaal aantal jaren werkervaring
5

Over Yuverta vmbo Oegstgeest

Adres
Lange Voort 70 , 2341KD Oegstgeest
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Werving en Selectie
Omschrijving
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.