Vacature 734070 Docent Economie & Ondernemen - 2e graad in Helmond

Onderwijs

Vacature

Functietitel
734070 Docent Economie & Ondernemen - 2e graad 
Datum online
2021-12-08 08-12-2021
Sluitingsdatum
31-1-2022
Met ingang van
2021-12-08
FTE
0,6
Omschrijving
Docent Economie & Ondernemen– 2e graad – 0,6 fte – vervanging

Vakgebied: Economie & Ondernemen
Locatie: Helmond
Graad: 2e graad
Salarisschaal: docent LB
Omvang: 0,6 FTE
Dienstverband: vervanging
Startdatum: per direct

Profiel van de school
Het Vakcollege Helmond is een vmbo school voor basis en kader Leerlingen. De school telt ongeveer 500 leerlingen en 70 medewerkers. De school biedt leerlingen vanaf het begin een sterk beroepsgerichte opleiding (techniek, economie en ondernemen en zorg en welzijn) om hen voor te bereiden op het vervolgonderwijs en hun functioneren in de maatschappij.

Wat ga je doen?
Ter vervanging van een afwezige collega zijn wij per direct op zoek naar een docent(e) Economie & Ondernemen. Je gaat lessen Economie en Economie & Ondernemen verzorgen aan onze leerlingen in klas 2 en klas 4 van het VMBO. Je werkt nauw samen met de sectie, die continu op zoek is naar vernieuwing en verbetering van het onderwijs.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• een tweedegraads bevoegdheid;
• affiniteit met de doelgroep;
• in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• een bijdrage kunnen leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs.

Wat bieden wij?
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
• benoeming in docentschaal LB.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Liesette van Hoek (Personeelszaken). Zij is te bereiken per e-mail op personeelszaken@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over het Vakcollege
Het Vakcollege Helmond is een school voor vmbo basis en vmbo kader leerlingen. Het Vakcollege Helmond biedt ongeacht talent en sociale achtergrond door middel van goed onderwijs en begeleiding een goede voorbereiding op vervolgonderwijs en - in het verlengde daarvan - voor het functioneren in de maatschappij. Wij bieden “onderwijs met overtuiging” waarbij de onderstaande zinnen centraal staan:

- Goed onderwijs, goed mens, goed leven en goed handelen
- Leren van en met elkaar
- Daarbij stelt het Vakcollege Helmond de volgende zaken centraal:
- 21e -eeuwse vaardigheden
- Ontwikkeling van leerling tot wereldburger
- Digitale geletterdheid
- Durf verschil te maken

Op het Vakcollege Helmond wordt vanaf leerjaar 1 een keuze gemaakt voor een van de drie richting: Techniek, Zorg en Welzijn of Economie en Ondernemen. Leerlingen hebben naast algemeen vormende vakken direct veel praktijkvakken. Naarmate de opleiding vordert neemt het aantal praktijkuren toe van zes naar vijftien uur per week. Na leerjaar 2 kan de leerling nog wisselen van richting. In het derde en vierde leerjaar wordt ook een stageperiode aangeboden aan de leerlingen.

Er is op school veel aandacht voor hoe je omgaat met elkaar, hoe je samenwerkt en hoe je conflicten oplost. Dat gebeurt in speciale lessen en projectweken waarin veel aandacht is voor actuele maatschappelijke onderwerpen.

Het Vakcollege Helmond biedt naast het reguliere onderwijs voor leerlingen ook een aantal arrangementen aan. Dit zijn klassen waarin leerlingen gedurende een of twee jaar regulier onderwijs volgen waarbij de begeleiding va de mentor sterk geïntensiveerd is. Het doel is na die periode de leerling door te laten stromen naar een reguliere klas.

Het Vakcollege vormt samen met het Carolus Borromeus College, de Praktijkschool Helmond en het Dr. Knippenberg de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Over OMO SG Helmond - Vakcollege

Adres
Keizerin Marialaan 4 , 5702NR Helmond Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Website
Omschrijving
Bijzonderheden
Het Vakcollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.