Vacature Forensisch Docent Techniek - Het Ginnekencollege - Het Driespan in Breda

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Forensisch Docent Techniek - Het Ginnekencollege - Het Driespan 
Datum online
2021-11-25 25-11-2021
Sluitingsdatum
15-12-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1 FTE
Omschrijving
Het Driespan zoekt voor Het Ginnekencollege te Breda een forensisch docent algemene technieken L11. Het Ginnekencollege is een school met een breed aanbod: VO, MBO en Arbeidstoeleiding. Als docent algemene technieken ben je breed inzetbaar binnen het geheel van onze school. Wij kennen een aanbod in metaal, hout, groen en hebben de wens om uit te breiden met bouw. Deze functie past bij jou als je van een uitdaging houdt, lesgeven in techniek jouw passie is, je graag je steentje bijdraagt aan het innoveren van en met techniek, open staat voor het ontwikkelen van eigentijds onderwijs en je van een open sfeer houdt.

Over de functie

Het Ginnekencollege is met ingang van het nieuwe schooljaar 2021-2022 op zoek naar een forensisch docent algemene technieken L11, voor 0,8 - 1,0 wtf. Hierbij is kennis van metaalbewerking en lastechnieken (MAG en TIG) een pré. Forensische scherpte is het voortdurend alert zijn op risico's die kenmerkend zijn voor jongeren die verblijven in een justitiële inrichting en daar naar weten te handelen. Je geeft zelfstandig vorm aan praktijklessen aan groepen tot 6 leerlingen. Je stemt de lesinhoud af op het niveau van de leerlingen en bent in staat te differentiëren. Je bent onderdeel van een team van ongeveer 30 collega's dat nauw met elkaar samenwerkt en alle voorkomende werkzaamheden met elkaar verdeelt.

Over Het Driespan

In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze website www.koraal.nl

Over het Ginnekencollege

Het Ginnekencollege is een unieke school verbonden aan Rijks Justitiële Jeugdinrichting locatie Den Hey-Acker. Onze school verzorgt onderwijs en arbeidstoeleidende trajecten voor jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 14 tot 24 jaar, met vaak ernstige gedragsproblemen. Wij doen dit in nauwe samenwerking met de jeugdinrichting. Ons gezamenlijke doel is jongeren te helpen bij het succesvol terugkeren in de maatschappij. Het Ginnekencollege biedt de mogelijkheid tot branchegerichte certificering, het behalen van MBO 1 en 2 diploma's, het deelnemen aan staatsexamens VMBO-TL en HAVO en Arbeidstoeleiding. Trajecten worden bij ons op school zoveel mogelijk individueel vormgegeven, zodat ze passen bij de mogelijkheden en interesses van de jongeren.

Wij werken met een enthousiast en stabiel team, dat verantwoordelijkheid draagt voor deze bijzondere doelgroep. Geen dag is hier hetzelfde, een flexibele instelling en creatief om kunnen gaan met je taken en werkzaamheden zijn noodzakelijke eigenschappen. Gezien onze doelgroep is het belangrijk dat teamleden op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar steunen in iedere situatie.

Wat vragen wij van jou
 • Je hebt brede technische kennis en ervaring.
 • Ervaring met metaalbewerking/ lassen is een vereiste.
 • Je bent een sterke persoonlijkheid.
 • Je hebt affiniteit en/ of ervaring met de doelgroep en beschikt over forensische scherpte.
 • Je herkent jezelf in de eigenschappen zelfstandig, doortastend en stabiel.
 • Je bent communicatief vaardig en een 'teamplayer'.
 • Je kunt lesgeven aan individuele leerlingen en/ of kleine groepjes.
Wat bieden wij jou
 • Een reguliere aanstelling conform CAO Primair Onderwijs.
 • De functie wordt ingeschaald conform CAO Primair Onderwijs.
 • Na je start en gedurende je loopbaan bij Het Driespan wordt er ruimte en begeleiding geboden voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering.
Kandidaten met ervaring binnen het speciaal onderwijs of extra kennis en expertise van de doelgroep hebben onze voorkeur.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature of over werken op Het Ginnekencollege kun je telefonisch contact opnemen met Roân van Amstel of Erik Koppelaar via telefoonnummer 088- 07 18 445.

Link Het Ginnekencollege https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/het-ginnekencollege Reageren
Link RJJI Den Hey-Acker https://www.dji.nl/locaties/justitiele-jeugdinrichtingen/rjji-den-hey-acker/index.aspx
Link informatiefilm https://www.youtube.com/watch?v=PRa4hp4bp8I

Word je enthousiast van deze vacature?
Dan ontvangen we graag uiterlijk 15 december aanstaande je motivatie en CV via deze link de sollicitatiebutton.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Minimaal aantal jaren werkervaring
1

Over Het Ginnekencollege

Naam school
Adres
Galderseweg 7 , 4836AB Breda Brabant
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Annemiek Custers
Omschrijving
Over Het Driespan
In de regio West-Brabant is Koraal sterk vertegenwoordigd door de scholen van Het Driespan. Het Driespan verzorgt speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 18 jaar oud, met een ernstige gedragsstoornis en/of psychiatrische stoornis. Het onderwijs wordt, aan ruim 1700 leerlingen, gegeven op twaalf scholen in Oosterhout, Breda, Rijsbergen, Roosendaal, Ossendrecht en Bergen op Zoom. Elke school heeft een eigen specifiek onderwijsprofiel, waardoor het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Perspectiefrijk onderwijs en uitgaan van de mogelijkheden van elke leerling zijn de belangrijkste uitgangspunten. Meer weten? Kijk dan op onze corporate website.

Over Het Ginnekencollege
Het Ginnekencollege is een unieke school, verbonden aan Rijks Justitiële Jeugdinrichting Den Hey-Acker. Onze school verzorgt onderwijs en arbeidstoeleidende trajecten voor jongeren en jongvolwassenen, voornamelijk in de leeftijd van 17 tot 20 jaar, met vaak ernstige gedragsproblemen. Wij doen dit in nauwe samenwerking met de jeugdinrichting. Ons doel is jongeren te helpen bij het succesvol terugkeren in de maatschappij. Wij bieden de mogelijkheid tot branchegerichte certificering, het behalen van MBO 1 en 2 diploma’s en het deelnemen aan staatsexamens VMBO-TL en HAVO. We proberen de trajecten zoveel mogelijk individueel vorm te geven, zodat ze passen bij de mogelijkheden en interesses van de jongeren.
 
Wij hebben een enthousiast en stabiel team, dat verantwoordelijkheid draagt voor deze bijzondere doelgroep. Geen dag is hier hetzelfde, een flexibele instelling en creatief om kunnen gaan met je taken en werkzaamheden zijn noodzakelijke eigenschappen. Gezien onze doelgroep is het belangrijk dat teamleden op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar steunen in alle situaties.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.