Vacature BHC-212214 Docent M&C in Boxtel

Onderwijs

Vacature

Functietitel
BHC-212214 Docent M&C 
Datum online
2021-11-23 23-11-2021
Sluitingsdatum
17-12-2021
Met ingang van
2021-11-23
FTE
0,8
Omschrijving
Het Baanderherencollege-VMBO onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. Doordat wij de leerling goed kennen is bijvoorbeeld de kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding hoog. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;
- De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol voor mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
- Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen alle leerwegen van het VMBO. In de beide beroepsleerwegen (basis en kader) wordt Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Bouw, Wonen en Interieur alsmede Produceren, Installeren en Energie aangeboden. In de MAVO (theoretische leerweg) is ook de sector Landbouw mogelijk. Ook alle MAVO-leerlingen maken kennis met beroepsgerichte onderdelen via de talentlijnen Business, Technology, Arts&Design en Sports & Lifestyle. Het Baanderherencollege werkt nauw samen met het Jacob Roelandslyceum, school voor HAVO en VWO.
Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO.
Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.

We zijn op het Baanderherencollege op zoek naar een enthousiaste, leerlinggerichte docent Mens & Cultuur (CKV, tekenen, handvaardigheid) voor 0,6 – 0,8 fte.

Het betreft een tijdelijke aanstelling met startdatum 10 januari 2022 of zo spoedig mogelijk daarna. Bij voldoende formatie en bewezen geschiktheid behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

- Een 2e graads bevoegdheid voor het vak tekenen dan wel handvaardigheid geldt als vereiste. Óf je hebt je studie bijna afgerond en het diploma ligt binnen handbereik;
- De lessen vallen mogelijk in alle leerwegen en leerjaren van het VMBO, ook lessen aan onze school voor praktijkonderwijs op basis van ‘uitleen’ zijn mogelijk.
- Affiniteit met de doelgroep VMBO-leerlingen is een must;
- Je kunt goed zelfstandig zowel als in teamverband functioneren;
- Je bent meer pro- dan reactief;
- Bij voorkeur heb je al ervaring opgedaan binnen het VMBO;
- De werkdagen worden in overleg bepaald.

Voor meer informatie over het Baanderherencollege verwijzen we je graag naar onze website www.osboxtel.nl

Heb je interesse dan ontvangen we jouw motivatiebrief en curriculum vitae graag z.s.m. via de website van OMO www.omo.nl. Solliciteren is uitsluitend mogelijk via de website van OMO. Let op, zodra wij de geschikte kandidaat hebben gevonden zal de vacature worden gesloten.

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij de heer Jan-Willem van den Berg, directeur, bij voorkeur via e-mail: j.vd.berg@bhc.nl

Over Baanderherencollege

Naam school
Adres
Baanderherenweg 2 , 5282RJ Boxtel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het Baanderherencollege onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. De leer- en leefomgeving is zodanig dat de leerling zich er thuis voelt. Hij wordt aangesproken op zijn talenten en begeleid naar een zelfstandige wereldburger. Respect voor elkaar en een veilige schoolomgeving zijn daarbij belangrijk. Onze slogan voor leerlingen, ouders en personeel is: Je telt mee op het BHC.
Bijzonderheden
Het Baanderherencollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.