Vacature Leraar Engels in Den Bosch

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar Engels 
Datum online
2021-11-23 23-11-2021
Sluitingsdatum
2-12-2021
Met ingang van
1 januari 2022
Soort vacature
Parttime
FTE
0,8
Omschrijving
Talenacademie
De Talenacademie is een faciliterende afdeling binnen het College. Alle docenten vreemde talen zijn hierin samengebracht en zij verzorgen onderwijs op alle onderwijsafdelingen die het Koning Willem I College rijk is. De Talenacademie kent 70 collega’s. De leeftijden van onze studenten variëren van 20 tot 65 jaar. De één volgt BOL onderwijs en de ander BBL.

Wij zijn op dit moment op zoek naar een Leraar Engels voor het verzorgen van lessen bij onze onderwijsafdeling Bouw- infra, architectuur en meubeldesign (BAM). Wij zoeken een teamplayer die beschikt over een brede inhoudelijke kennis en didactische vaardigheden om zo zijn of haar passie voor de Engelse taal over te brengen op onze mbo-studenten.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wat ga je doen?
Als coachende leraar bereid je onze studenten voor op hun toekomst. De toekomst vraagt enerzijds om experts in een beroep met de voorwaardelijke basiskennis en vaardigheden van taal, rekenen, loopbaanontwikkeling & burgerschap. Anderzijds vraagt de toekomst een scala aan vaardigheden die de student wendbaar en weerbaar maken bij veranderingen in het beroep en de maatschappij.
Je geeft op een aansprekende en effectieve wijze les, afgestemd op leerwensen en beginniveau. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het samenstellen van les- en leermethoden. Ook lever je een bijdrage aan het proces met betrekking tot toetsontwikkeling, toetsing en examinering. In samenwerking met collega’s zorg je voor het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van je leidinggevende op dat gebied.

De kenmerken van ons onderwijs zijn:

• We gaan voor praktijkgericht onderwijs
• We bieden flexibel onderwijs
• We bieden interdisciplinaire ervaringen
• We bieden een passende blend
• We staan voor sterk pedagogisch en didactisch vakmanschap

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat verwachten we van jou?
Om deze functie in te kunnen vullen heb je kennis van en ervaring met het vakgebied Engels. Daarnaast is algemene theoretische pedagogische en didactische kennis een vereiste.
 
Je bent vaardig in het overdragen van (praktijk)kennis en het begeleiden en motiveren van leerlingen zit in je DNA. Verder ben je in staat om onderwijsprogramma’s vorm te geven en kun je didactische methoden en technieken toepassen.

Je helpt mee om onze ambities waar te maken door lef te tonen en te gaan doen! Commitment, Respect, Vertrouwen, Luisteren, Stimuleren en faciliteren zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

 
Je hebt de Lerarenopleiding Engels afgerond of beschikt over een relevant diploma hbo, aangevuld met een Pedagogisch didactisch diploma.

Wat bieden we?
De sfeer binnen het college is informeel en laagdrempelig, er is veel aandacht voor de werk- en leeromgeving. Ons college is een echte ontmoetingsplek. Met onze mooi ingerichte praktijklokalen bootsen we de echte maatschappij zoveel mogelijk na. Als medewerker kun jij hier van mee profiteren. Zo kun je een bezoek brengen aan de kapper, kun je een hapje eten in Ons Restaurant of de Mensa en gebruik maken van onze eigen evenementenorganisatie.

We bieden een gevarieerd scholingsaanbod en volop ruimte om je talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het is een tijdelijke vacature voor in beginsel 12 maanden, met een proefperiode van 1 maand.

Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 2961,- en € 4429,- bruto per maand op fulltime basis (LB schaal, cao mbo). We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot Leraar dan bedraagt het maximale salaris € 3979,- bruto op fulltime basis (schaal 9).

 
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met de heer T. Prinssen, teamleider. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 073 - 6249483 of via 06 - 20628423.
 
 

Over Koning Willem I College

Adres
Vlijmenseweg 2 , 5223GW Den Bosch Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Sandra van Linder
Omschrijving

Het Koning Willem I College is een school, gewoon een goede school. Maar, wel eentje die op een eigen manier tegen de wereld aankijkt. Met een eigen cultuur, een eigen plek en een eigen -moderne- manier van lesgeven. Een plek zonder grenzen en met onbegrensde mogelijkheden. Een plek waar dingen kunnen en waar altijd iets gebeurt. Wij houden namelijk niet van afwachten. Wij houden van proberen; experimenteren. Leren door dingen te ervaren. Door gewoon vanaf dag één aan de slag te gaan. Daarom hebben we hier een bank, een garage, een restaurant en zelfs een theater. Zo leiden we studenten op die zelf iets kunnen bedenken, en het vervolgens ook zelf kunnen doen. Vakmensen die goed voor zichzelf en voor de wereld om ons heen zorgen.
Het Koning Willem I College is een UNESCO-school. We zeggen daarom ook: 'We gaan voor een betere wereld'. Dit is één van onze kernwaarden. Samenleven, goed voor de wereld en elkaar zorgen. Dat vinden we heel belangrijk. We maken onze studenten en medewerkers vertrouwd met het UNESCO-gedachtengoed. Zo dragen we ons steentje bij aan vrede en verdraagzaamheid.

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een investeringsprogramma van het kabinet voor de komende 2,5 jaar om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen. De nadruk ligt vooral op het wegwerken van achterstanden en het inlopen van vertragingen, opgedaan tijdens de coronacrisis. Maar het programma kijkt ook verder: naar de ontwikkeling van een duurzame basis voor goed onderwijs, zodat we het leereffect vasthouden. 
 
Binnen het Koning Willem I College zien wij dit programma als een mooie kans om de kwaliteit van onderwijs en groei en ontwikkeling van onze studenten te waarborgen. Wij kunnen hierbij hulp gebruiken van enthousiaste collega’s! Voor het nieuwe schooljaar zijn wij nog op zoek naar onderwijsprofessionals in vrijwel alle vakgebieden, die ons op tijdelijke basis kunnen helpen om onze studenten te ondersteunen om hun talenten tot bloei te kunnen brengen. Op verschillende afdelingen zoeken wij leraren die extra ingezet kunnen worden.

 
Wil jij een bijdrage leveren aan deze mooie doelstelling? Bekijk hieronder onze actuele (NPO) vacatures.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor de gesprekken is tijd gereserveerd op maandagmiddag 13 december en/of donderdagmiddag 16 december 2021. Gezien de huidige richtlijnen voeren we de eerste gespreksronde via Microsoft Teams.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.