Vacature 21/22 35 docent levensbeschouwing 0,5 fte in Eindhoven

Onderwijs

Vacature

Functietitel
21/22 35 docent levensbeschouwing 0,5 fte 
Datum online
2021-11-22 22-11-2021
Sluitingsdatum
5-12-2021
Met ingang van
2021-11-22
FTE
0,6
Omschrijving
Het Van Maerlantlyceum is van oudsher een school waar de mens en zijn verbinding met anderen centraal staat. Op school wordt samengeleefd en samen geleerd, met respect voor diversiteit en de eigenheid van leerlingen. Iedereen kan zichzelf zijn op het Van Maerlantlyceum.
De school profileert zich duidelijk op het gebied van technologie, ondernemerschap en creativiteit. Het Van Maerlantlyceum staat bekend om zijn muziekavonden, poëziewedstrijden en debatcultuur.
De school heeft leerlingbegeleiding hoog in het vaandel staan. Er is extra begeleiding voor leerlingen die dat nodig hebben. Ook biedt de school uitdaging aan getalenteerde leerlingen. De school biedt daarvoor Plato-onderwijs, kunst- en bèta-ateliers, Cambridge Engels en individuele trajecten in de bovenbouw. Alle leerlingen op het Van Maerlantlyceum kunnen optimaal profiteren van het onderwijsaanbod.

De school telt ongeveer 1100 leerlingen en 125 medewerkers.

Met ingang van 10 januari 2022 een vacature voor een docent levensbeschouwing. Een enthousiaste docent die het vak een plek geeft in het dagelijks leven van onze leerlingen en laat aansluiten op de leefomgeving van de leerlingen. Een docent die leerlingen weet te inspireren en ze uitdaagt zichzelf te ontwikkelen. Een collega die graag samenwerkt met collega’s binnen en buiten de sectie.

Benoemingsomvang
0,5-0,6 fte

Functie-inhoud
• het verzorgen van lessen levensbeschouwing in de onderbouw;
• het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het vak:
• eventueel het begeleiden van leerlingen als mentor.

Functie-eisen
• bevoegdheid levensbeschouwing of in een vergevorderd stadium van de studie hiervoor;
• onderschrijven van en een bijdrage leveren aan de ambities zoals geformuleerd in het schoolplan 2020-2024.

Arbeidsvoorwaarden
• inschaling functieschaal LB conform CAO-VO en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het betreft een tijdelijke vacature met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en voldoende formatie.

Meer weten?
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Alexia Dirksen, conrector vwo, 040 2513704 of via e-mail a.dirksen@vanmaerlantlyceum.nl

Sollicitatie:
Je kunt je belangstelling voor bovenstaande vacature kenbaar maken door het sturen van een motivatiebrief met c.v., uitsluitend via de OMO website www.omo.n
Je sollicitatie dient uiterlijk 5 december a.s. door ons te zijn ontvangen.

Over Van Maerlantlyceum

Naam school
Adres
J.van Maerlantlantlaan 11 , 5615JS Eindhoven Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het van Maerlantlyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium in het centrum van Eindhoven. De school streeft niet alleen kwalitatief goed onderwijs na, maar wil ook voor iedere leerling een podium bieden om uit te blinken. Daarom bieden we naast onderwijs ook veel extra activiteiten zoals ateliers voor drama, tekenen, muziek, sport en onderzoek. Het van Maerlantlyceum geniet bekendheid vanwege haar muziekavond, poëziewedstrijden en debatcultuur. De school heeft ongeveer 1200 leerlingen en 125 medewerkers.
Bijzonderheden
Het Van Maerlantlyceum maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.