Vacature Docent breed mentoraat in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent breed mentoraat 
Datum online
2021-11-22 22-11-2021
Sluitingsdatum
17-12-2021
Met ingang van
Zo snel mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,7-0,8 fte
Omschrijving
Vanwege de groei van het aantal leerlingen zijn wij op zoek naar een enthousiaste docent breed mentoraat voor een tweedejaarsklas (vmbo basis/kader). Als docent breed mentoraat geef je meerdere vakken aan dezelfde klas. O.a. Nederlands, Engels, rekenen, wiskunde, mens en maatschappij, behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast verzorg je de startmomenten aan het begin van de dag, de mentorlessen en de lessen voor loopbaanoriëntatie. Naast de schoolvakken wordt er veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Een uitdagende, diverse baan!

Ben jij iemand die stevig in zijn schoenen staat? Ben jij iemand die affiniteit heeft met onze doelgroep? Iemand die consequent is, graag complimenten geeft en de relatie met de leerling durft aan te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je komt terecht in een klein, hecht team waar de lijnen kort zijn. Een team dat betrokken is, met elkaar het beste uit onze leerlingen wil halen en voor elkaar klaarstaat. Denk jij de teamplayer te zijn die wij zoeken? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen
- Affiniteit met onze doelgroep
- Stevig klassenmanagement
- Teamplayer
- Enthousiast, geduldig en consequent
- Ervaring met het mentorschap is een pré
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
De cao voortgezet onderwijs is van toepassing.
 

Over Iedersland College

Naam school
Adres
Zekeringstraat 38 , 1014BT Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. D. van Hooff
Niveau
lwoo, vmbo
Omschrijving
‘Respect, duidelijkheid en veiligheid’, dit zijn de drie waarden die centraal staan op het Iedersland College. Wij zijn één van de vier tussenvoorzieningen in Amsterdam en daar zijn wij trots op. Onze leerlingen worden opgeleid tot een basis- of kaderberoepsgericht diploma. Wij zijn een kleinschalige school met ongeveer 160 leerlingen.  Hierdoor kennen wij elkaar goed. Onze leerlingen hebben een positieve indicatie voor leerwegondersteunend onderwijs en/of gestapelde problematiek. Hierdoor krijgen zij gedurende hun schoolloopbaan extra begeleiding om hun diploma te behalen. Hiervoor is een uitgebreid ondersteuningsteam in de school aanwezig. In de onderbouw hanteren wij het principe van het breed mentoraat. De mentor geeft meerdere vakken aan dezelfde klas. In de bovenbouw volgen leerlingen, naast de AVO-vakken, het profiel Dienstverlening en producten. Ten behoeve van een positief pedagogisch schoolklimaat werken wij volgens de principes van school-wide positive behaviour support (swPBS).


‘Het Iedersland College is de school waar je kunt laten zien wat je kunt, waar je trots mag zijn op jezelf en waar je elkaar kunt vertrouwen.’
Bijzonderheden
Het Iedersland College maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving. ZAAM heeft een eigen academie waarin zij medewerkers stimuleren om actief bezig te zijn met hun ontwikkeling. Alle medewerkers zijn betrokken bij leren en ontwikkelen van en met elkaar op schoolniveau en schooloverstijgend niveau.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reageren kan tot en met 17 december 2021. Uitsluitend sollicitaties via Meesterbaan worden in behandeling genomen. Het Iedersland College heeft de wens de vacature spoedig te vervullen en zal zodoende vóór de sluitingsdatum al beginnen met het uitnodigen van kandidaten. 

Heb jij een vraag naar aanleiding van deze vacature? Stel hem aan Daan van Hooff (d.van.hooff@iederslandcollege.nl).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.