Vacature Groepsleerkracht in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Datum online
2021-11-22 22-11-2021
Sluitingsdatum
22-1-2022
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4- 1,0 fte
Omschrijving
Over Vrije School Rotterdam West
Vrije School Rotterdam West is een jonge school die in 2015 gestart is. We zijn in september 2021 gestart met 320 kinderen. We zijn volop in ontwikkeling en groeien nog steeds. Ons team bestaat uit open en leergierige mensen. Met elkaar werken we aan het vormgeven en verdiepen van eigentijds en kunstzinnig vrijeschoolonderwijs, dat past bij de authentieke vrijeschoolpedagogiek én bij het Rotterdam van nu. Vrijeschool Rotterdam-West is één van de acht scholen binnen de stichting Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland (SVZH).

Wij zoeken
 • Een leerkracht voor een van onze klassen 2 (groep 4)
 • Het betreft een aanstelling per direct, startdatum in overleg
 • Het gaat om een aanstelling van 2 dagen (0,4 fte, uitbreiding mogelijk in andere klassen tot 1,0 fte)
 • Omdat wij een groeiende school zijn hebben we ook volgend schooljaar voldoende mogelijkheden waarover we graag met je in gesprek gaan

Wat ga je doen
 • Als leerkracht op een vrijeschool blijf je doorgaans meerdere jaren verbonden aan dezelfde klas. Je leert je leerlingen dus echt kennen.
 • Binnen de vastgestelde lesstof geef je zelf vorm en invulling aan je lessen. Dat is hard werken, maar ook afwisselend en het levert veel energie op, want je geeft les vanuit je eigen kennis en enthousiasme.
 • Vrijeschoolonderwijs is meer dan lezen en rekenen. Als leerkracht leer je je leerlingen zich cognitief te ontwikkelen maar ook sociaal-emotioneel en motorisch en gebruikmakend van de rijke ontwikkelomgeving die wij als school bieden. Kortom: leren met hoofd, hart en handen. 

Eisen

Functie-eisen
Wat breng je mee
 • Je bent een goede leerkracht, maar ook een ijzersterke pedagoog. Je kijkt en luistert naar de leerlingen en past je lesstof aan op wat iedere leerling en de groep als geheel nodig heeft. 
 • Je bent jezelf. Je hebt eigen ideeën over hoe we met elkaar ons onderwijs nog beter maken. 
 • Je hebt een pabodiploma of een vrijeschoolpabodiploma.
 • Je voelt je thuis bij het vrijeschoolonderwijs en de antroposofie. Weet je dit nog niet precies? We nodigen je van harte uit om erover in gesprek te gaan. Alle docenten die geen vrijeschoolachtergrond hebben krijgen een goede opleiding om deze verdiepingsslag te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Wat krijg je van ons
 • Binnen de kaders van het vrijeschoolonderwijs heb je als leerkracht veel autonomie. Zo kun je lesgeven vanuit je hart en vanuit wie je bent als onderwijsprofessional.  
 • Een baan waarin je jezelf ontwikkelt. Bij onze SVZH Academie volg je basisopleidingen, verdiepingscursussen en studiebijeenkomsten om jezelf te blijven ontplooien.
 • Je krijgt coaching en begeleiding ‘on the job’ van je collega’s. Omdat wij een dubbesltrooms school zijn heb je naast je duo, ook nog twee andere collega’s in hetzelfde leerjaar. Veel mogelijkheden om elkaar te inspireren en van elkaar te leren! We werken als geheel team en binnen de bouw intensief samen, met intervisie en intercollegiale consultatie.
 • Wij zijn een eigentijdse Vrije School die continu in ontwikkeling is. Er is ruimte voor iedereen om hier aan bij te dragen. Graag zelfs!
 • We hebben vanzelfsprekend een professioneel team en bieden goed onderwijs.
 • Salaris in functieschaal L10 volgens cao po.
 • Ben jij de perfecte match voor deze functie, maar twijfel je omdat je thuissituatie ook aandacht vraagt? We kijken we graag met je mee hoe we dat kunnen regelen.  

De kleine lettertjes
 • We bieden je een tijdelijk dienstverband, met uitzicht op een vast contract.
 • Omdat onze school groeit, is er in het nieuwe schooljaar weer (aanvullende) vacatureruimte in onze midden- en onderbouw (klassen 1 – 6/groepen 3-8).

Over VS Rotterdam WEST

Naam school
Adres
Velsenluststraat 7-11 , 3021AW Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Gauw
Omschrijving
Vrijeschoolonderwijs met hoofd, hart en handen
Op de Vrijeschool Rotterdam-West leren kinderen lezen, schrijven, rekenen en waar bijvoorbeeld de Deltawerken liggen. Maar er is meer. De basis is breder. Vrijeschoolonderwijs in Rotterdam-West is onderwijs dat zowel het hoofd, het hart als de handen aanspreekt. We geven vakken als toneel, euritmie, muziek en schilderen. We bakken brood en spelen in de natuur, want leren doe je met je hele lijf!


De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Hoe reageer je
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.