Vacature Docent multimedia en beroepsgerichte vakken in Zaandam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent multimedia en beroepsgerichte vakken 
Datum online
2021-11-19 19-11-2021
Sluitingsdatum
10-12-2021
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 FTE
Omschrijving
De vakgroep allround beroepsgericht is op zoek naar een nieuwe collega!
Wil jij samen met jouw collega’s van de vakgroep vorm geven aan het onderwijs binnen beroepsgericht in de bovenbouw? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Wat betekent dit concreet?
Jij geeft les en bent betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijs op het gebied van:
  • Techniek
  • Multimedia
  • Programmeren
  • Presenteren en organiseren
 
Kortom een allround baan in het onderwijs.
 
Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Houd jij van praktisch bezig zijn met onderwijs? Ben jij pedagogisch sterk om in een constant veranderende situatie het overzicht te behouden? Dan ben jij de collega die wij zoeken.

 

Eisen

Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC/LD
Arbeidsvoorwaarden
De cao voortgezet onderwijs is van toepassing.

Over Pascal Zuid

Naam school
Adres
Middelven 2 , 1504BZ Zaandam Noord-Holland
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. M. Roest
Niveau
vmbo
Omschrijving
Pascal Zuid is een vmbo school in de Zaanstreek in de wijk Poelenburg & Peldersveld. De school is onderdeel van stichting ZAAM en verzorgt samen met De Faam en het Blaise Pascal College eigentijds onderwijs aan leerlingen op alle niveaus in het voortgezet onderwijs.
 
Leerlingen met een vmbo-advies, mavo-advies en leerlingen met een mavo-havoadvies, kunnen op Pascal Zuid terecht. Met Praktijkschool De Faam bestaat een samenwerking om leerlingen met een praktijkadvies voldoende uit te dagen en waar mogelijk te begeleiden naar een vmbo-diploma (al dan niet binnen een leerwerktraject). Met het Blaise Pascal College worden trajecten ingericht voor leerlingen waarbij mogelijkheden worden gezien om op havoniveau door te stromen. De school telt bijna 600 leerlingen.
 
Binnen de school worden verschillende trajecten ingericht die aansluiten op de leerbehoeften en leerstijlen van de leerlingen. Op school wordt samengewerkt in en aan een veilige leeromgeving. Een omgeving waarin iedereen zich prettig voelt, iedereen zichzelf mag zijn en gezien en gewaardeerd wordt. De leerling ontdekt wie hij is en wat hij wil. Daarbij is aandacht voor de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Tijdens keuzeuren is ruimte voor extra ondersteuning en begeleiding en voor talentontwikkeling. De onderbouw maakt de ontwikkeling naar een brede heterogene brugklas. In de bovenbouw staat de ontwikkeling naar meer maatwerk en het beroepsgerichte vak in de theoretische leerweg centraal. Schoolbrede ontwikkelingen als formatief handelen, didactisch coachen en projectmatig werken dragen hieraan bij. 
 
In de eerste twee jaar is op school veel aandacht voor persoonsontwikkeling, kunst en creativiteit, gezondheid en positieve groepsvorming en wordt er gewerkt aan een goede basis op het gebied van algemene en vakspecifieke kennis. Ook bestaat er een intensieve samenwerking met voetbalclub AZ, waar een aantal van onze leerlingen de jeugdopleiding volgt.
 
In het examenprogramma (leerjaar 3 en 4) maakt de leerling kennis met verschillende beroepsbeelden en wordt tijdens de lessen en op stage gewerkt aan algemene beroepsvaardigheden. Met de vervolgopleidingen (mbo en havo) wordt gewerkt aan mooie doorlopende leerlijnen. De school profileert zich door een vernieuwend aanbod binnen het profiel Dienstverlening & Producten.

 

 
Bijzonderheden
Pascal Zuid maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Reageren kan tot en met vrijdag 10 december 2021.
Uitsluitend sollicitaties via Meesterbaan worden in behandeling genomen.

Heb jij een vraag naar aanleiding van deze vacature? Stel hem aan Mark Roest, teamleider Pascal Zuid (m.roest@pascalzuid.nl).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.