Vacature docent Nederlands in Veenendaal

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent Nederlands 
Datum online
2021-11-18 18-11-2021
Sluitingsdatum
28-2-2022
Met ingang van
zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4641
Aantal uren
13
Omschrijving
Naar wie zijn wij op zoek?
We zijn voor onze havo bovenbouw op zoek naar een enthousiaste collega die ervaring heeft met het werken in een online leeromgeving en affiniteit heeft met formatief evalueren. Naast het verzorgen van lessen Nederlands begeleid en coach je leerlingen bij het formuleren van hun leerdoelen. Een veilige leeromgeving staat daarbij centraal en is voorwaarde om het maximale uit iedere leerling te halen.

Binnen de sectie werken we intensief samen en zijn we voortdurend op zoek naar manieren om ons programma te optimaliseren.
Als bovenstaande jou past, dan nodigen we je van harte uit om ons team te komen versterken.

 

Eisen

Opleiding
2e graads of 1e graads
Functie-eisen
We zoeken iemand met
een eerstegraads bevoegdheid Nederlands of studerend daarvoor. Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je hebt affiniteit met lesgeven aan leerlingen in de onderbouw. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler. Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.

Wil jij tijdelijk bij ons aan de slag in ieder geval tot aan de kerstvakantie? Je werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag. Er is een grote kans dat er vanaf januari andere vervangingsuren beschikbaar zijn tot aan de zomervakantie en/ of dat de huidige vervanging langer doorloopt.
 


 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Een leuke en dynamische leeromgeving met bevlogen en betrokken collega’s. De functie wordt gewaardeerd conform cao VO afhankelijk van bevoegdheid en ervaring. Het CLV biedt bovenop de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden uit de cao onder andere een op ontwikkeling gericht taakbeleid, een fietsenplan en korting op je ziektekostenverzekering. Je ontvangt een laptop in bruikleen voor gebruik in de interne digitale schoolomgeving.

Wil jij tijdelijk bij ons aan de slag tot aan de kerstvakantie? Je werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag. Wellicht dat er vanaf januari andere vervangingsuren beschikbaar zijn tot aan de zomervakantie.

 

Over Christelijk Lyceum Veenendaal

Adres
Kerkewijk 149 , 3904JC Veenendaal
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling P & O
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Het Christelijk Lyceum Veenendaal bereidt leerlingen voor op hun leven als betekenisvol lid van de samenleving. We begeleiden onze leerlingen vanuit een christelijke levensvisie bij het nemen van verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling.

Dit doen we door Samen Leren Ontdekken.

Samen
Personeel en leerlingen van het CLV vormen samen, een open en warme leergemeenschap die midden in de samenleving staat. Leerlingen leren zowel binnen als buiten onze school over de bepalende tradities en waarden in de samenleving. Daarom zoekt het CLV actief de verbinding met de maatschappij en we dagen onze leerlingen uit om deze maatschappij mede vorm te geven. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren respectvol om te gaan met onderlinge verschillen en ruimte te bieden aan anderen. Alleen zo kunnen zij als verantwoordelijk burger functioneren in een snel veranderende wereld.

Leren
In onze school gaan medewerkers, ouders en leerlingen gezamenlijk op zoek naar wat leerlingen motiveert en wat zij nodig hebben. Samen kijken we hoe de leerling zich kennis, vaardigheden en competenties het beste eigen kan maken. Door vakken met elkaar te verbinden, digitale ondersteuning en vaardigheden te gebruiken en door leerlingen persoonlijk te begeleiden, ondersteunen we onze leerlingen om hun leerproces zo goed mogelijk vorm te geven. Binnen dit gezamenlijke leerproces bieden wij als CLV aan leerlingen en personeel de ruimte om individuele en op maat gemaakte trajecten te volgen. Leerlingen worden niet alleen voorbereid op het vervolgonderwijs, maar leren ook hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Om dit leerproces zo goed mogelijk vorm te geven, is het vanzelfsprekend dat medewerkers in beweging blijven en zich blijven ontwikkelen.

Ontdekken
We helpen leerlingen bij de vorming van hun eigen identiteit. We scheppen op school een veilig leerklimaat waarin leerlingen in dialoog met anderen de ruimte krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wie ze willen zijn. Wij vinden het belangrijk dat vanuit deze veiligheid en acceptatie de leerling een identiteit kan ontdekken en beamen en de nieuwsgierigheid kan richten op wat waar is, wat goed is en wat mooi is. “Want een mens is bedoeld om wel bij zichzelf te beginnen, maar niet bij zichzelf te eindigen, wel van zichzelf uit te gaan maar niet naar zichzelf toe te streven” (Martin Buber). 

Op het CLV dagen wij al onze ruim 2.000 leerlingen uit hun talenten te ontplooien op vele terreinen. Zij benutten die ruimte ook. Als zij de school met een diploma afsluiten, koesteren zij vaak dierbare herinneringen aan alle activiteiten die het kenmerk zijn van onze school.
 
Leerlingen krijgen onderwijs op de manier die aansluit op hun manier van leren in brugklas, mavo, havo of vwo. Het onderwijs aan het CLV beperkt zich niet tot de reguliere vakken. Extra ontwikkelingsmogelijkheden geven de talentklassen voor Sport, Kunst & Cultuur, Science, Storytelling en Economics and Social Business. Voor gymnasiumleerlingen is er een verbreed en verdiept vakkenaanbod. De bètavakken zorgen voor vernieuwende en uitdagende onderwijsactiviteiten. En leerlingen die een stapje extra willen zetten of school willen combineren met een ander talent kunnen kiezen voor MAATwerk. Ook bieden we wekelijks het vakoverstijgende programma Expeditie CLV aan. Hierin staan onder andere zelfstandigheid, creativiteit en vrijheid om mee te bepalen in wat je wilt centraal.
 
Er zijn ook veel activiteiten buiten de lessen om. Met het schoolkoor en -orkest zijn er ieder jaar de bekende decemberconcerten en dan is er natuurlijk de schoolmusical. In de zomer wordt er tijdens het zeilkamp gezeild op de Friese meren en in de winter is er in Oostenrijk het jaarlijkse skikamp. Twee keer per jaar houden we een LAN-party.
 
We hebben de keurmerken 'Opleidingsschool', ‘Academische opleidingsschool’ en we zijn een Erkend leerbedrijf voor ICT-mbo studenten.  Daarnaast bieden we jaarlijks tientallen studenten een praktijk- en onderzoektijd bij ons op school.

Het onderwijs is volop in ontwikkeling. Sinds 1 januari jl. zijn we gehuisvest in onze nieuwe en toekomstgerichte school. Een school waar voor zowel leerlingen als medewerkers nog meer mogelijkheden zijn om talenten te ontplooien. Nieuwsgierig hoe het er aan de binnenkant uitziet? Kijk dan hier.

 
 
Bijzonderheden
In uw schrijven geeft u aan waarom u kiest voor een functie in het christelijk onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren?
Je kunt hieronder via de button 'Solliciteren' jouw gegevens achterlaten en jouw CV en motivatiebrief uploaden. Uitsluitend rechtstreekse reacties van sollicitanten via de site van Meesterbaan worden door ons in behandeling genomen. Acquisitie of bemiddeling wordt niet op prijs gesteld.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.