Vacature Leerkracht Techniek in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht Techniek 
Datum online
2021-11-12 12-11-2021
Sluitingsdatum
30-6-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
# OBS Pierre Bayle

**Over onze school**
‘**++’Vind samen je eigen plek!++**’’  is het motto van Obs Pierre Bayle, een openbare school in de wijk Crooswijk, hartje Rotterdam. In een prettige, veilige omgeving bieden we vanuit een positieve benadering (PBS) onderwijs. Onderwijs dat aansluit bij het ontwikkelingsniveau, de behoefte en mogelijkheden van het kind. Een brede ontwikkeling van onze leerlingen vinden wij essentieel.

Techniekonderwijs is hierbij één van de speerpunten van onze school. In ons eigen technieklokaal volgen de leerlingen lessen techniek.

**De vacature**

Wij zoeken een Technisch Talent voor onze Toekomstige Technische Talenten.

- Laat jij vanuit je techniekhart de leerlingen kennis maken met de onvoorstelbare mogelijkheden van techniek?
- Weet jij ze te enthousiasmeren, stimuleren en samen iets te realiseren?
- Heb je ervaring met lesgeven?
- Laat jij ze hun verborgen talenten te ontdekken en ontwikkelen?
- Weet jij van aanpakken en sta je stevig in je schoenen?

**Dan is dit je kans**

Via het programma STO (sterk techniek onderwijs) geïnitieerd vanuit OCW, en in samenwerking met het STC (scheepvaart en transportcollege) is het project CROOST ontstaan. Het doel van dit project is het realiseren van positieve beeldvorming over techniek in toekomstige beroepen en het enthousiasmeren van leerlingen om een technische opleiding te volgen.  Als onderdeel hiervan wordt techniekonderwijs op de basisschool aangeboden..

Meer info over Pierre Bayle vind je op: www.obs-pierrebayle.nl

Het betreft een tijdelijke functie tot 31 december 2023 met werktijdfactor 0.4 fte.

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan via de sollicitatieknop.

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een pabo-diploma is een pré - Technische kennis en vaardigheden - Ervaring met de lesopbouw en de leerlijnen techniek - Educatieve vaardigheden - Affiniteit met de doelgroep - Een onderzoekende houding
Functie-eisen
- Een positieve, professionele relatie aangaan met de leerlingen, ouders en collega’s
- Je kunt je eigen technieklessen ontwerpen en een goede doorgaande leerlijn realiseren
- Helder en duidelijk communiceren met alle betrokken
- De verbinding leggen tussen school en het bedrijfsleven

Over Pierre Bayle 

Naam school
Adres
Alberta Wellingpad 6 , 3034JW Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Omschrijving
In totaal heeft BOOR zo'n 75 openbare scholen in het (speciaal) basisonderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. Iedere school heeft zijn eigen profiel en karakter. Dit betekent dat wij voor ieder kind een passende school hebben. Wij vergroten de kansen van onze leerlingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij door niet alleen te focussen op maximale onderwijsresultaten, maar ook door de talenten van de kinderen in de meest brede zin te ontwikkelen. Een stevige basiskennis van taal en rekenen en goede sociale vaardigheden zijn hierbij onmisbaar. De fundamentele rechten en plichten van kinderen nemen bij ons een bijzondere plaats in en met name het Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderen hebben recht op een zorgzame samenleving die naar ze om kijkt, voor ze zorgt en optimale kansen biedt. Kinderen hebben naast deze rechten ook plichten. Bij ons betekent dit dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Op basis van de identiteit en kernwaarden stelt BOOR grenzen aan gedrag van leerlingen en hun ouders. Wij leren onze leerlingen om betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Zo worden de leerlingen wereldburgers en zien zij dat verschillen tussen mensen kansen zijn en geen bedreiging. Respect is daarom een belangrijke waarde binnen onze scholen. De leerlingen worden voorbereid op een zelfstandige positie in de maatschappij waarbij zij zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen. Om dit te bewerkstelligen werkt BOOR nauw samen met maatschappelijke partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen. Onze scholen zijn een uitdagende leeromgeving. Ook stimuleren wij dat onze scholen een ontmoetingsplaats vormen voor ouders, wijkbewoners en maatschappelijke instanties. De medewerkers op onze scholen zijn professionals en geven leiding aan het ontwikkelingsproces van de leerlingen. BOOR creëert een omgeving waar medewerkers zich maximaal kunnen richten op de talentontwikkeling van de kinderen. Zij maken het verschil voor de ontwikkelingskansen van kinderen. Daarom investeren wij in hun professionaliteit, gezondheid, welzijn en betrokkenheid. Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk is. Daarom is er een kwaliteitsprofiel opgesteld voor de scholen. De scholen werken daarmee voortdurend en gestructureerd aan de kwaliteit van het onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.