Vacature BHC-212213 Teamleider VMBO in Boxtel

Onderwijs

Vacature

Functietitel
BHC-212213 Teamleider VMBO 
Datum online
2021-11-12 12-11-2021
Sluitingsdatum
16-12-2021
Met ingang van
2021-11-12
FTE
1,0
Omschrijving
Het Baanderherencollege-VMBO onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. Doordat wij de leerling goed kennen is bijvoorbeeld de kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding hoog. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;

- De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol
voor mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
- Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke
prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen alle leerwegen van het VMBO. In de beide beroepsleerwegen (basis en kader) wordt Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Bouw, Wonen en Interieur alsmede Produceren, Installeren en Energie aangeboden. In de MAVO (theoretische leerweg) is ook de sector Landbouw mogelijk. Ook alle MAVO-leerlingen maken kennis met beroepsgerichte onderdelen via de talentlijnen Business, Technology, Arts&Design en Sports & Lifestyle.

Het Baanderherencollege werkt nauw samen met het Jacob Roelandslyceum, school voor HAVO en VWO, eveneens gevestigd in Boxtel. Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO.

Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.

Per 1 augustus 2022 of zo veel eerder dan mogelijk zijn wij op het Baanderherencollege op zoek naar een

Teamleider vmbo | bepaalde tijd met zicht op vast | schaal LD | 0.8 - 1,0 fte

Taken
De teamleider is onder de verantwoordelijkheid van de directeur onderwijs belast met;
• het personeel binnen zijn/haar afdeling
• de leerlingen binnen zijn/haar afdeling
• de uitvoering van het onderwijskundig beleid
• het leidinggeven aan het team alsmede het invoeren van verbeteringen en veranderingen
• een beperkte lesgevende taak binnen het team, de omvang daarvan is bespreekbaar en afhankelijk van meerdere factoren.
• de teamleider maakt deel uit van het managementteam van het Baanderherencollege

Uw profiel
• lijnmanager die op inspirerende, motiverende, daadkrachtige en mensgerichte wijze leiding geeft
• draagt de schoolvisie op onderwijs uit, heeft daarbij een eigen innovatieve inbreng en vertaalt deze in duidelijke opdrachten voor het team waarin hij de teamleden ruimte geeft en laat voor eigen inbreng
• kan op natuurlijke wijze verantwoording organiseren, heeft organisatorisch zaken op orde, pakt door en weet consequent een afgesproken, uitgezette lijn vast te houden
• is communicatief vaardig, dat uit zich onder meer door transparantie en door in staat te zijn collega’s aan te spreken,
• beschikt over eigenschappen om als teamleider een teamsfeer te creëren, collega’s goed te leren kennen door echt contact te maken, door hen te zien en te horen, door hen aan te moedigen.
• sterke affiniteit met de leerlingdoelgroep en hun ouders
• kennis van en affiniteit met de beroepsgerichte programma’s van het vmbo is een pré


Interesse?
Bent u geïnteresseerd kunt u uw sollicitatie richten aan J. van den Berg, directeur onderwijs. We zien uw motivatiebrief en CV graag tegemoet.

Informatie
Heeft u inhoudelijke vragen over de vacature neem dan contact op met dhr. J. van den Berg, directeur onderwijs (0411-676924).

U kunt reageren op deze vacature tot en met donderdag 16 december 2021.
Op 24 december wordt met de kandidaten die genodigd worden voor een eerste gesprek contact opgenomen om een eerste afspraak in te plannen op 17 januari. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Over Baanderherencollege

Naam school
Adres
Baanderherenweg 2 , 5282RJ Boxtel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het Baanderherencollege onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. De leer- en leefomgeving is zodanig dat de leerling zich er thuis voelt. Hij wordt aangesproken op zijn talenten en begeleid naar een zelfstandige wereldburger. Respect voor elkaar en een veilige schoolomgeving zijn daarbij belangrijk. Onze slogan voor leerlingen, ouders en personeel is: Je telt mee op het BHC.
Bijzonderheden
Het Baanderherencollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.