Vacature 732059 Onderwijsondersteuner - 0,8 tot 1,0 fte in Helmond

Onderwijs

Vacature

Functietitel
732059 Onderwijsondersteuner - 0,8 tot 1,0 fte 
Datum online
2021-11-10 10-11-2021
Sluitingsdatum
30-11-2021
Met ingang van
2021-11-10
FTE
1,0
Omschrijving
Onderwijsondersteuner – 0,8 tot 1,0 FTE – regulier tijdelijk

Vakgebied: Onderwijsondersteuner
Locatie: Helmond
Salarisschaal: Schaal 7, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,8 - 1,0 FTE
Dienstverband: regulier tijdelijk
Startdatum: per direct

Profiel van de school
Dr. Knippenbergcollege is een school voor mavo-havo-vwo. Een school met zo’n 1700 leerlingen en 175 medewerkers. Onze school kent een brede doelgroep en onderscheidt zich door ruim aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Naast het behalen van een diploma, is er voor leerlingen veel te kiezen om zich bij aan te sluiten of in te ontwikkelen. Onze school maakt werk van contextrijk onderwijs. ‘Dr. Knippenbergcollege, meer dan een school.’

Wat ga je doen?
Als onderwijsondersteuner word je ingezet voor het houden van toezicht bij waarnemingsuren (opvang van klassen tijdens uren als gevolg van een collega die afwezig is) voor onze leerlingen van alle afdelingen (mavo, havo en vwo). Tijdens deze waarnemingsuren verzorg je de absentieregistratie, houd je toezicht op de klas en zorg je dat de klas aan de slag gaat met het aangeleverd materiaal. Tevens kun je ingezet worden als toezichthouder tijdens pauzes in het atrium of als surveillant tijdens toetsen. Daarnaast verleen je hand- en spandiensten bij diverse andere activiteiten binnen de school.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• in bezit zijn van een pedagogische achtergrond (ervaring in het voortgezet onderwijs is een pré);
• beschikken over minimaal MBO werk- en denkniveau;
• sterk in je schoenen staan en affiniteit hebben met de doelgroep;
• proactief, gedreven en enthousiast zijn;
• communicatief vaardig zijn;
• zorgdragen voor goed klassenmanagement;
• in staat zijn tot het opbouwen van een goede relatie met leerlingen en collega’s.

Wat bieden wij?
• Een praktische taakstelling met persoonlijke ontplooiingskansen;
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
• onderwijsondersteuner (schaal 7), salariëring volgens de cao VO - deel 1.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 30 november 2021.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Liesette van Hoek (Personeelszaken). Zij is te bereiken per e-mail op personeelszaken@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20.

Meer over het Dr. Knippenbergcollege
Wat ons op ‘de Knip’ bindt is de passie die we voelen voor ons vak en de omgang met onze leerlingen. Ons pedagogisch klimaat is een sterk fundament waar we met elkaar op kunnen bouwen. Zo bouwen we aan een nieuw schoolgebouw, een nieuw rooster en kijken we met een vernieuwende blik naar ons onderwijs waardoor we Domeinonderwijs op de kaart hebben gezet.

Leerlingen begeleiden in hun ontwikkeling als kritisch denkend burger, daar leveren we graag een bijdrage aan. Dat doen we met onze lessen en dat bereiken we door aandacht te hebben voor groei; ook wel talentontwikkeling. Drie talentgebieden lopen als een rode draad door de schoolloopbaan van de leerling.
• Talentgebied vorm en media, waar creativiteit een belangrijke rol speelt om onze leerlingen voor te bereiden op een wereld waarin media een belangrijke rol spelen. Inspirerende materialen en werkruimtes maken het werkplezier en niveau van werken bij dit vak hoog.
• Talentgebied technologie staat prominent op de kaart op onze school, we zijn de school in Helmond voor onderwijs in techniek en technologie. We bieden voortdurend samen met het bedrijfsleven uitdagende projecten.
• Talentgebied sport, we zijn een topsportvriendelijke school die de lessen en sport goed op elkaar afstemt. Onze samenwerking met de jeugdopleiding van Helmond Sport is een voorbeeld hiervan.

Al een aantal jaar werken we in onze lessen in de onderbouw met iPads. Blended learning waar we bij verschillende vakken een eigen digitale lesmethoden hebben ontwikkeld en waar we bij vakken naast de iPad ook de boeken en schriften op tafel pakken. Onze eigen iCoaches helpen ons verder op weg in onze digitale ontwikkeling onderweg naar 21e eeuwse vaardigheden voor docent en leerling. Naast de talentontwikkeling en de digitale ontwikkeling begeleiden we onze leerlingen met extra leer- en ontwikkelingsvragen met ons eigen ondersteuningsteam.

Daarnaast zijn er veel activiteiten en projecten waar je als docent en als leerling in de les of na school bij kunt aansluiten. Het bruist op de Knip.
Het Dr. Knippenbergcollege vormt samen met het Carolus Borromeus College, de Praktijkschool Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over OMO SG Helmond - Dr. Knippenbergcollege

Adres
Rembrandtlaan 30 , 5702XZ Helmond Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Bijzonderheden
Dr. Knippenbergcollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.