Vacature Docent consumptieve technieken in Oldenzaal

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent consumptieve technieken 
Datum online
2021-11-09 09-11-2021
Sluitingsdatum
15-12-2021
Met ingang van
10-01-2022
Referentienummer
4762
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,65 - 0,65
Omschrijving

Ben jij een enthousiaste en collegiale docent op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie (HBR) en op korte termijn beschikbaar voor een leuke baan in Oldenzaal? Ben jij een professional die vmbo-leerlingen motiveert en de fijne kneepjes van het vak bijbrengt? Reageer dan op deze parttime (0,65 fte) vacature!

Jouw verantwoordelijkheden

In deze betekenisvolle baan laat je bovenbouw vmbo-leerlingen kennismaken met de verschillende onderdelen uit de wereld van horeca, bakkerij en recreatie. Als docent stel je steeds het leerproces van de leerlingen centraal. Ook planmatig werken is een must. De onderdelen bakkerij, keuken en restaurant zijn gehuisvest in goed ingerichte praktijklokalen die met elkaar in verbinding staan.
Je hebt oog voor het talent van leerlingen en bent een goede coach voor ze. Bijvoorbeeld wanneer je ze begeleidt tijdens het werken in ons restaurant waar we regelmatig gasten van buiten de school ontvangen. Je brengt leerlingen de fijne kneepjes van het vak bij en zorgt dat ook zij de smaak te pakken krijgen en trots zijn op hetgeen ze bereiken.

Je investeert in je relatie met de leerlingen. Je bent bekend met het gedachtengoed van de '5-rollen van de docent' en past deze rollen adequaat toe in je lessen. Daarnaast hanteer je activerende werkvormen om de leerlingen op maat te bedienen en het beste uit de leerlingen te halen. Je bent goed in het geven van praktijklessen én theorielessen horeca, bakkerij en recreatie. Door jouw pedagogische en didactische kwaliteiten en affiniteit met het vmbo vind je gemakkelijk aansluiting bij de doelgroep. Net als je teamgenoten ben je betrokken bij het onderwijs en bij de leerling. Je staat open voor contact met ouders en collega's. Van jou verwachten we dat je goed om kunt gaan met het geven en ontvangen van feedback.
Het huidige team bestaat uit 6 docenten HBR. Ter vervanging van een collega die met verlof gaat, zoeken we een tijdelijke, nieuwe collega tot in ieder geval het einde van dit schooljaar. De kenmerken van het team zijn no-nonsens, collegiaal, samenwerken en een positief kritische sfeer.

Jouw profiel

Je beschikt minimaal over een tweedegraads onderwijsbevoegdheid consumptieve technieken. Ook kandidaten die nog studerend zijn voor een dergelijke bevoegdheid zijn welkom om te solliciteren. Bij voorkeur heb je ervaring in het gastheerschap en op het gebied van recreatie en de keuken. Ook kennis van de nieuwe examens is een pre. Je hebt in ieder geval affiniteit en/of ervaring met het lesgeven aan leerlingen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en je weet ze enthousiast te maken voor allerhande werkzaamheden binnen de horeca, bakkerij en recreatie.

Jouw werkplek

Het Twents Carmel College (TCC) verzorgt voor Noordoost Twente een breed aanbod voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op 6 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken in totaal 560 medewerkers.
De locatie Potskampstraat kent voor de leerjaren 3 en 4 een breed en uitnodigend aanbod van een geïntegreerd vmbo. Dit betekent dat alle leerwegen binnen bijna alle profielen van het vmbo worden aangeboden. De opleidingen zijn gehuisvest in een nieuw, zeer goed geoutilleerd gebouw met uitgebreide voorzieningen.

Ons aanbod

Bij deze functie hoort een passende beloning. Conform de CAO-VO ontvang je een salaris van maximaal 4301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB).

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse secundaire arbeidsvoorwaarden. Het Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:
Contactpersoon: Marjolein Wolbers
Functie: adjunct-directeur THEG
Telefoon: 0541 - 53 23 33 (school)
E-mail: m.wolbers@twentscarmelcollege.nl

Let op: sollicitaties die binnen komen via dit mailadres worden niet in behandeling genomen, solliciteren doe je via de button 'solliciteren'.

Reageren?

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.
(Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.301,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Over Twents Carmel College

Naam school
Adres
Lyceumstraat 36 , 7572CR Oldenzaal
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Twents Carmel College vind je op: twentscarmelcollege.nl.

Het Twents Carmel College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.