Vacature Leraar Infratechniek / Civiele Techniek in Den Bosch

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar Infratechniek / Civiele Techniek 
Datum online
2021-10-15 15-10-2021
Sluitingsdatum
15-12-2021
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
FTE
0.6
Aantal uren
24
Omschrijving
Wat verwachten we van jou?

Op de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign worden studenten opgeleid tot beroepen in de bouw, afbouwbranche, meubel en infratechniek, met als uiteindelijke doel het behalen van een mbo-diploma, indien haalbaar op niveau 4. Binnen niveau 4 gebeurt dit middels projectonderwijs. Tevens worden lessen gegeven aan bbl-studenten, niveau 2 en 3. Het leren vanuit de praktijk staat daarbij centraal.

 Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar meerdere vakkundige en enthousiaste Leraren Infratechniek / Civiele Techniek met name voor de vakken weg- en waterbouw voor onze studenten op niveau 2,3 en 4.

Als coachende leraar bereid je onze studenten voor op hun toekomst. De toekomst vraagt enerzijds om experts in een beroep met de voorwaardelijke basiskennis en vaardigheden van taal, rekenen, loopbaanontwikkeling & burgerschap. Anderzijds vraagt de toekomst een scala aan vaardigheden die de student wendbaar en weerbaar maken bij veranderingen in het beroep en de maatschappij.
Je geeft op een aansprekende en effectieve wijze les, afgestemd op leerwensen en beginniveau. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het samenstellen van les- en leermethoden. Ook lever je een bijdrage aan het proces met betrekking tot toetsontwikkeling, toetsing en examinering. In samenwerking met collega’s zorg je voor het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van je leidinggevende op dat gebied.

De kenmerken van ons onderwijs zijn:

• We gaan voor praktijkgericht onderwijs
• We bieden flexibel onderwijs
• We bieden interdisciplinaire ervaringen
• We bieden een passende blend
• We staan voor sterk pedagogisch en didactisch vakmanschap 

Uiteraard is een en ander afhankelijk van hoe bekend je bent binnen het onderwijs. Als je enthousiast wordt van bovenstaande en je bent bereid om te leren, dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Om deze functie in te kunnen vullen heb je kennis en ervaring nodig met het uitvoeren van projecten binnen het brede werkveld van de Infra of je bent iemand met een specifieke achtergrond als Leraar Infratechniek. Met je ervaringen uit het werkveld kun je onze studenten een goed beeld geven van wat ze in de praktijk gaan tegen komen en ze enthousiast maken voor het vak. Daarnaast ben je in staat om in te spelen op de vernieuwingen binnen het onderwijs en je werkt het liefst in een professionele cultuur. Daarnaast ben je een resultaatgericht persoon en flexibel qua instelling en werktijden.

Je bent vaardig in het overdragen van praktijkkennis op het vakgebied van de opleiding. Het begeleiden en motiveren van leerlingen zit in je DNA. Verder ben je in staat om onderwijsprogramma’s vorm te geven en kun je didactische methoden en technieken toepassen.

We vragen voor deze functie om een Lerarenopleiding in technische richting of een relevant diploma HBO aangevuld met een Pedagogisch didactisch diploma. Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, maar wel een HBO diploma hebt en veel kennis hebt opgedaan in de bedrijfspraktijk, bestaat de optie om als zij-instromer een overstap te maken naar het onderwijs. Je moet dan wel bereid zijn om de PDG opleiding te volgen. Deze wordt intern in samenwerking met Fontys aangeboden. Een assessment is dan een onderdeel van de procedure. Met een mbo achtergrond is een aangepaste route bespreekbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we?

Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 2.961,- en € 4.429,- bruto per maand op fulltime basis (LB schaal, cao MBO).
Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot Leraar middels een PDG (en je bent in het bezit van een HBO diploma) dan bedraagt het maximale salaris € 3979,- bruto op fulltime basis (schaal 9). Het college neemt de kosten voor de opleiding voor haar rekening. Er worden afspraken gemaakt over de tijdsinvestering. Verder biedt het Koning Willem I College uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en kan er gerekend worden op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke vakantieregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Harry van der Schans (afdelingsdirecteur). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 073-6249522.

Over Koning Willem I College

Adres
Vlijmenseweg 2 , 5223GW Den Bosch Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Kosters
Omschrijving

Het Koning Willem I College is een school, gewoon een goede school. Maar, wel eentje die op een eigen manier tegen de wereld aankijkt. Met een eigen cultuur, een eigen plek en een eigen -moderne- manier van lesgeven. Een plek zonder grenzen en met onbegrensde mogelijkheden. Een plek waar dingen kunnen en waar altijd iets gebeurt. Wij houden namelijk niet van afwachten. Wij houden van proberen; experimenteren. Leren door dingen te ervaren. Door gewoon vanaf dag één aan de slag te gaan. Daarom hebben we hier een bank, een garage, een restaurant en zelfs een theater. Zo leiden we studenten op die zelf iets kunnen bedenken, en het vervolgens ook zelf kunnen doen. Vakmensen die goed voor zichzelf en voor de wereld om ons heen zorgen.
Het Koning Willem I College is een UNESCO-school. We zeggen daarom ook: 'We gaan voor een betere wereld'. Dit is één van onze kernwaarden. Samenleven, goed voor de wereld en elkaar zorgen. Dat vinden we heel belangrijk. We maken onze studenten en medewerkers vertrouwd met het UNESCO-gedachtengoed. Zo dragen we ons steentje bij aan vrede en verdraagzaamheid.

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een investeringsprogramma van het kabinet voor de komende 2,5 jaar om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen. De nadruk ligt vooral op het wegwerken van achterstanden en het inlopen van vertragingen, opgedaan tijdens de coronacrisis. Maar het programma kijkt ook verder: naar de ontwikkeling van een duurzame basis voor goed onderwijs, zodat we het leereffect vasthouden. 
 
Binnen het Koning Willem I College zien wij dit programma als een mooie kans om de kwaliteit van onderwijs en groei en ontwikkeling van onze studenten te waarborgen. Wij kunnen hierbij hulp gebruiken van enthousiaste collega’s! Voor het nieuwe schooljaar zijn wij nog op zoek naar onderwijsprofessionals in vrijwel alle vakgebieden, die ons op tijdelijke basis kunnen helpen om onze studenten te ondersteunen om hun talenten tot bloei te kunnen brengen. Op verschillende afdelingen zoeken wij leraren die extra ingezet kunnen worden.

 
Wil jij een bijdrage leveren aan deze mooie doelstelling? Bekijk hieronder onze actuele (NPO) vacatures.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De gesprekken vinden plaats op een nader te bepalen moment, afhankelijk van de reacties op de vacature. Gedurende de lange openstellingstermijn worden deze tussentijds beoordeeld en kunnen er mogelijk al gesprekken gevoerd worden. Sluit jouw achtergrond aan en heb je interesse? Wacht dan niet met reageren en doe het nu!
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.