Vacature Docent Nederlands in Zoetermeer

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Datum online
2021-10-15 15-10-2021
Sluitingsdatum
20-12-2021
Met ingang van
1-11-2021
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
We zoeken een docent LC Nederlands met minimaal een tweedegraads bevoegdheid. Je hebt passie voor het vak Nederlands, je gaat vernieuwingen niet uit de weg, je bent een betrokken mentor en je hebt affiniteit met onze VMBO-doelgroep. Naast dat jij uitstekende lessen kunt verzorgen in alle leerjaren, ga je aan de slag met het verder ontwikkelen van het curriculum binnen het leergebied Nederlands. Je trekt hierin samen op met de vakgroepvoorzitter en de sectieleden. Die ontwikkeling bestaat onder andere uit:  
  1. Het bevorderen van het leesonderwijs; 
  2. Het maken van lessen waarin Nederlands in dienst staat van andere leergebieden;  
  3. Materiaal ontwikkelen dat vakoverstijgend kan worden ingezet.  

De leerling centraal 
Leerlingen voelen zich gekend bij ons op school. Het team van docenten heeft een goede verbinding met onze leerlingen. Het is onze taak hen te motiveren, hen tot leren uit te dagen en hen te laten uitblinken in hun talenten. 
  
Kennis en vaardigheden 
We maken gebruik van moderne technieken; zo werken alle leerlingen van de leerjaren 1 t/m 4 op een eigen laptop. Hierdoor vergaren onze leerlingen zowel kennis als vaardigheden om goed beslagen ten ijs te komen in de maatschappij van nu en morgen. Daarnaast wordt er onder andere tijdens de dagelijkse mentorlessen veel aandacht besteed aan leren leren en persoonlijke ontwikkeling. 

Talent ontwikkelen 
Talentontwikkeling staat hoog in het vaandel. Dansen, zingen, acteren, muziek maken, free runnen, voetballen, basketballen, presenteren, filmen; op onze school zijn er kansen voor leerlingen die willen. Kijk vooral eens op onze website voor een indruk. Je vindt hier onder andere een 360-graden tour in de school en ons maandelijkse schooljournaal dat gemaakt wordt door bevlogen leerlingen met ondersteuning van twee docenten. 
 

Eisen

Opleiding
2e graads of 1e graads
Functie-eisen

Van de sollicitanten verwachten wij dat zij in het bezit zijn van een eerste- of tweedegraadsbevoegdheid voor het vak. Affiniteit met het onderwijsconcept "Actief Leren en Veel Doen" is gewenst evenals ervaring in het lesgeven met digitaal lesmateriaal.  
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LC
Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden:
  • Salarisschaal: LC; 
  • Bovendien komt onze school in aanmerking voor de NPO-arbeidsmarkttoelage. Dit betekent een loonsverhoging van 7 procent gedurende de komende 2 jaar;  
  • Een functie voor 1,0 fte; 
  • Ruime vakantieregeling;
  • reiskostenvergoeding vanaf 8 km enkele reis.  
Daarnaast wordt er jaarlijks met ieder personeelslid jaarlijks een resultaat- en ontwikkelgesprek gevoerd. In dit gesprek wordt ook de beoordeling van het functioneren besproken. Een goede beoordeling leidt tot een vaste aanstelling. De school begeleidt nieuwe docenten en biedt studie- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. 

Interesse? Solliciteer dan nu via de sollicitatieknop!

Over Oranje Nassau College

Naam school
Adres
Bredewater 4 , 2715CA Zoetermeer Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. L. van Eijk
Niveau
vmbo, havo, vwo
Website
Omschrijving
Over Oranje Nassau College
Het Oranje Nassau College is een brede scholengemeenschap met twee vestigingen. Op ONC Clauslaan zijn de opleidingen bbl, kbl en mavo met waar nodig leerwegondersteuning gevestigd. Op ONC Parkdreef de opleidingen mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium).

Het ONC is een open, christelijke school met ruimte en respect voor ieders overtuiging. Het is een persoonlijke school met duidelijke leefregels waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. De leerling krijgt bij ons volop de kans om kennis, vaardigheden en levenservaring op te doen. Het doel is om elke leerling een niveau te laten halen dat past bij zijn of haar talent. Dit doen we door te variëren in instructiewijze en instructietijd, in begeleidingsvormen en in toetsvormen, door binnen- en buitenschools leren. Onderwijs op maat draagt zo bij aan de brede ontplooiing van de leerling, aan talentontwikkeling en excellentie.

De leerling leert actief, in samenwerking met anderen en krijgt afwisselend en vernieuwend onderwijs, waarbij we rekening houden met de persoonlijke mogelijkheden en belangstelling. Zo behalen onze leerlingen hun diploma en worden zij goed voorbereid op het vervolgonderwijs en onze snel veranderende samenleving. De rol van de docent als coach is hierin van groot belang. We bieden een uitdagende werkomgeving met goede begeleiding en opvang van nieuwe docenten.

ONC Clauslaan, VMBO TOTAAL!
Dat is actief leren, veel doen, vaak kiezen, veel begeleiding op alle niveaus, extra lessen en workshops, ál je talenten ontwikkelen en vooral veel ruimte! De hele dag!

ONC Parkdreef, grensverleggend ondernemend
Op ONC Parkdreef dagen we je uit om je eigen grenzen te verleggen. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik nog meer! Dat ontdek je tijdens de lessen, de talenturen en alle grensverleggende activiteiten die we ondernemen.

Het ONC maakt deel uit van de Unicoz Onderwijsgroep. Unicoz is de grootste onderwijsorganisatie in Zoetermeer en omstreken en bestaat uit voortgezet en primair onderwijs.
Bijzonderheden
Van de sollicitanten verwachten wij dat zij aan de christelijke identiteit van de school mede vorm willen geven 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Aan de hand van de binnengekomen reacties zal een aantal sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek. Op basis van deze gesprekken zal de functie aan één van de sollicitanten worden aangeboden. Alle sollicitanten ontvangen vervolgens bericht over het resultaat van de sollicitatieprocedure. 

*Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.