Vacature Docent aardrijkskunde 2e graads in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent aardrijkskunde 2e graads 
Datum online
2021-10-14 14-10-2021
Sluitingsdatum
12-11-2021
Met ingang van
6-11-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 (3 (dagen)
Omschrijving
Orion College Drostenbrug is op zoek naar een docent aardrijkskunde voor bovenbouwklassen van het VMBO (bb-kb en tl) voor drie dagen per week, bij voorkeur op woensdagen, donderdagen en vrijdagen. Het gaat om een zwangerschapsvervanging van 1 december tot 1 mei (het is mogelijk om eerder te starten, bijvoorbeeld begin of medio november; op die manier kan er een goede overdracht plaatsvinden). Wij zijn school voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) voor leerlingen met een lichamelijke beperking, een chronische ziekte en/of internaliserende gedragsproblemen (door bijvoorbeeld autisme of een angststoornis). Wij bieden praktijk-, vmbo en havo-onderwijs. We zitten op een nieuwe locatie in Amsterdam Venserpolder (op loopafstand van NS- en metrostation Duivendrecht) en hebben 270 leerlingen die veelal een traject op maat volgen. Gemiddeld zitten er 10 leerlingen in een klas, met verschillende niveaus. Mentoraat behoort tot de kerntaken van een vakdocent op onze school. Naast de docenten zijn er ondersteuners en diverse externen werkzaam in de school met expertise op verschillende gebieden.

Eisen

Functie-eisen
- tweede- of eerstegraads bevoegdheid aardrijkskunde (of hiertoe in opleiding);
- kunnen differentiëren;
- affiniteit met de doelgroep;
- oplossingsgerichte en zelfstandige werkhouding;
- humor en relativeringsvermogen;
- kan goed samenwerken en kan dus goed communiceren;
- contactueel vaardig met leerlingen en ouders.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L11
Arbeidsvoorwaarden
Conform Orion functieboek en conform cao-po. Het gaat om een tijdelijk dienstverband (zwangerschapsvervanging)

Over Orion College Drostenburg

Adres
Drostenburg 5B , 1102AM Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet speciaal onderwijs
Contactpersoon
Dhr. Scheerder
Niveau
pro, vmbo, havo
Omschrijving
Voor wie?
Langdurig zieke leerlingen
Het doel van Orion College Drostenburg is om alle leerlingen het onderwijs te bieden dat voor hen het beste is. Daarbij sluiten we aan bij het ontwikkelingsperspectief van de leerling. Het motto daarbij is: 'Speciaal waar nodig, gewoon als het kan’.

Voor langdurig zieke leerlingen kan een schooldag erg belastend zijn. Met als gevolg een hoog verzuim en daardoor misschien achterstand in de lesstof. Op onze locaties is verpleegkundige zorg aanwezig om langdurig zieke leerlingen ondersteuning te bieden. De verpleegkundige kan bijvoorbeeld helpen bij het instellen van diabetes of de belastbaarheid van een leerling in kaart brengen. Doordat een leerling zo goed in de gaten wordt gehouden, gaat de ziekte niet ten koste van de schoolresultaten. 

Lichamelijk beperkte leerlingen
Lichamelijk beperkte leerlingen zijn beperkt in hun motorische vaardigheden. Daarnaast is er vaak sprake van een wisselend energieniveau. Dat vraagt soms aanpassingen aan bijvoorbeeld het gebouw, het lesmateriaal of het rooster. Door dergelijke aanpassingen worden de belemmeringen voor het onderwijs zoveel mogelijk weggenomen. We werken intensief samen met Reade waardoor revalidatietherapie op school mogelijk is. 

Leerlingen met internaliserende gedragsproblemen
In bepaalde gevallen kan ook een leerling met internaliserende gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek bij ons terecht. Internaliserend wil zeggen dat het gedrag niet op anderen gericht is. Dit kunnen bijvoorbeeld leerlingen zijn met een stoornis in het autistisch spectrum of met extreme angstklachten. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Stuur een mail met een motivatiebrief en CV naar Erik Scheerder, directeur Orion College Drostenburg op 
e.scheerder@orion.nl. Vragen over de vacature kunnen per mail of telefonisch worden gesteld op 020-6111213 of 06-83945600
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.