Vacature Docent Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Datum online
2021-10-14 14-10-2021
Sluitingsdatum
14-11-2021
Met ingang van
Z.s.m.
FTE
0,5- 0,6
Omschrijving
Melanchthon Wilgenplaslaan zoekt een docent Nederlands. Het betreft een vacature van 0,5 - 0,6 fte. In deze rol als docent Nederlands geef je les aan 3 klassen uit leerjaar 2, je kunt hierbij goede ondersteuning vanuit de vakgroep verwachten. Interesse? Lees dan snel even verder!

Bij Melanchthon gaat onderwijs over meer dan cijfers en prestaties, het gaat ook over vaardigheden en vertrouwen in jezelf. Bij Melanchthon Wilgenplaslaan leer je voor het leven. Dat doen we door ‘gewoon goed onderwijs’ te bieden; ruim 40% van onze leerlingen haalt een diploma op een hoger niveau dan geadviseerd op de basisschool. Wij bieden dan ook eigentijds onderwijs op maat: veel aandacht voor taal- en rekenbeleid, sfeer en leefklimaat op school, een actieve leerhouding en verantwoordelijkheid nemen voor eigen leerproces. Leerlingen worden zorgvuldig begeleid op weg naar zelfstandigheid in een uitdagende en bezielende leeromgeving en een positief leerklimaat.

Melanchthon Wilgenplaslaan biedt bbl, kbl en gl onderwijs aan. Leerlingen kunnen kiezen uit de beroepsprofielen Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Het team bestaat uit 50 medewerkers die onderwijs verzorgen voor 380 leerlingen. Door de kleinschaligheid van de school en de inzet van Schoolwide Positive Behavoir Support heerst er een sfeer van vriendelijkheid, veiligheid en verantwoordelijkheid. Leerlingen, ouders en medewerkers werken samen om tot een maximaal resultaat te komen, want ‘onderwijs maken we samen’

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Functie-eisen
Graag maken wij kennis met loyale, zelfstandige en geduldige docenten die voldoen aan het volgende profiel:
  • Je bent reeds in bezit van of studeert voor een tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
  • Je hebt affiniteit met lesgeven in het vmbo-onderwijs;
  • Je bent digitaal vaardig en weet de functies van het digibord goed te gebruiken;
  • Je hebt een passie voor het vak economie en je kunt dit goed overbrengen aan onze leerlingen;

Het is ook mogelijk om deze functie te starten als zij-instromer, we verwachten hierbij wel dat je zelf al het nodige voorwerk hebt gedaan.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat heeft Melanchthon Wilgenplaslaan te bieden
Goede begeleiding in een nieuwe werkomgeving is van essentieel belang voor een goede start. Onze collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je snel je plek binnen ons team vindt. Dat is slechts het begin, want daarnaast mag je rekenen op een prachtige open werklocatie en passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-vo, zoals:
  • salaris dat afhankelijk is van je werkervaring (binnen en buiten het onderwijs)
  • een financiële tegemoetkoming in reiskosten
  • de mogelijkheid om opleidingen te volgen via onze interne academie
  • korting op een collectieve zorgverzekering;
  • deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als docent op Melanchthon Wilgenplaslaan ontvang je de extra arbeidsmarkttoelage die onlangs door de overheid beschikbaar is gesteld.

Melanchthon is onderdeel van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) vanuit dit collectief zijn diverse initiatieven op het gebied van ontwikkeling en doorstroming mogelijk.

 

Over Melanchthon Wilgenplaslaan

Adres
Wilgenplaslaan 194 , 3052SL Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Martine van Beek
Niveau
vmbo
Omschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.