Vacature Projectleider / Onderzoeker 'Inrichting van de groenstedelijke ruimte' in Al...

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Projectleider / Onderzoeker 'Inrichting van de groenstedelijke ruimte' 
Datum online
2021-10-13 13-10-2021
Sluitingsdatum
3-11-2021
Met ingang van
13-10-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 0,8 FTE
Omschrijving
Waar ga je aan werken?
Je maakt onderdeel uit van de lectoraten 'Groene & Vitale Stad' en 'Innovatie & Groenstedelijke Ruimte' onder leiding van de lectoren dr. Dinand Ekkel en dr. Gideon Spanjar. Je werkt als projectleider en onderzoeker met partners aan uiteenlopende groene projecten. Voor het onlangs gestart vierjarig experimenteel 'Programma Excellente Groene en Gezonde Leefomgeving (PEGGL)' werk je als projectleider intensief samen met de Gemeente Almere aan de ontwikkeling van grootschalig groene interventies. Jij bent verantwoordelijk voor de onderzoeksopzet en het meerjarig monitoren van de effectiviteit van de interventies op klimaatbestendigheid en gezondheid en je weet de resultaten krachtig te vertalen naar beeldende adviezen voor de praktijk. Samen met de lectoren en in een enthousiast team, verricht je actieonderzoek en ben je het aanspreekpunt voor partners en deel je de ontwikkelde kennis op vernieuwende wijze met het werkveld en het onderwijs.

De functie van projectleider /onderzoeker omvat de volgende activiteiten:
 • Leidinggeven aan onderzoeksprojecten en deze mede uitvoeren.
 • Onderhouden en uitbouwen van de relatie met het beroepenveld.
 • Het actief acquireren van nieuwe projecten en schrijven van projectvoorstellen.
 • Operationaliseren van onderzoeksmethoden uit de wetenschap en van elders voor de lokale praktijk.
 • Coördineren en uitvoeren - in teamverband - van veldwerk, zoals (hitte)metingen en het afnemen van interviews.
 • Verzorgen van training en voorlichting aan overheden, organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland.
 • Vertalen van onderzoeksresultaten naar concrete producten of diensten voor de vakgemeenschap en het onderwijs.
 • Coachen en inspireren van collega's en studenten in hun ontwikkeling bij (praktijk)opdrachten, stages en afstuderen.

Jouw kwaliteiten:
 • Je hebt een afgeronde studie in de landschapsarchitectuur, stedelijke ontwikkeling of aanverwante disciplines en bent bij voorkeur gepromoveerd.
 • Je hebt minimaal 5 jaar in de praktijk gewerkt en je hebt een visie op de ontwikkeling van diverse lectoraatsthema's (klimaatadaptatie, gezondheid en welzijn, biodiversiteit, circulariteit, ontwerp en inrichting) en de wijze waarop je dat kunt vertalen naar onderzoek en onderwijs.
 • Je hebt ervaring met innovatiegerichte groene projecten en het samenwerken met verschillende bedrijven, instellingen en overheden en beschikt over de vindingrijkheid met hen ontwikkelingen in een nieuwe omgeving te initiëren en leiding te geven aan innovatief uitdagende projecten.
 • Je beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk en bent in staat dit netwerk adequaat uit te bouwen en te activeren ten behoeve van de lectoraten, de onderzoeksagenda en het onderwijs van de faculteit.
 • Je beschikt over goede communicatieve (Nederlands en Engels) en sociale vaardigheden.
 • Ervaring met softwareprogramma's zoals Illustrator, Indesign, ArcGis en /of QGIS is een pré.
 • Je bent ondernemend, daadkrachtig, inspirerend, kwaliteitsbewust en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Aeres Hogeschool Almere
Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte innovatieve professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.900 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus. De faculteit Almere richt zich op opleidingen en praktijkonderzoek waarmee de verbinding wordt gelegd tussen het groene kennisdomein en de stedelijke leefomgeving. Het motto is: Laat de stad leven! Belangrijke aandachtsgebieden zijn ecologie en natuur, biologie, voedsel, gezondheid, circulaire economie, duurzaamheid en innovatief groene gebiedsinrichting.

Ons aanbod
Het uitdagende van werken bij Aeres Hogeschool is dat je met een team werkt aan de ontwikkeling van professionals in samenwerking met de sector waarvoor wij opleiden. Je krijgt ook volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Aan de functie projectleider /onderzoeker is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 11 van de cao hbo (minimaal € 3453,16 en maximaal € 5026,85 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).We werken met een normjaartaak van 1659 uren (fulltime dienstverband). De inpassing geschiedt op basis van opleiding en opgedane werkervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. We bieden een vaste dertiende maand, 8% vakantiegeld en een collectieve ziektekostenverzekering. Bij alle vacatures wordt eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan bij Stichting Aeres Groep

Interesse?
 • Heb je vragen? Neem dan contact op met dr. Ekkel, teamleider Praktijkgericht Onderzoek Almere (TPO) en tevens lector Groene & Vitale Stad, telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 088 020 5782.
 • Solliciteren kan tot en met woensdag 3 november aanstaande.
 • De gesprekken vinden plaats op vrijdag 12 november 2021 tussen 09:00-17:00 uur.
Voor het invullen van deze functie werken wij samen met Aeres Agree, onze partner in werving & selectie. Hierdoor is het mogelijk dat Aeres Agree een deel van het wervingsproces overneemt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
Overige
Minimaal aantal jaren werkervaring
0

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal 11

Over Aeres Hogeschool Almere

Adres
Stadhuisstraat 18 , 1315HC Almere Flevoland
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Hoger beroepsonderwijs
Contactpersoon
Afdeling recruitment
Omschrijving
Aeres Hogeschool
Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals. Professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.400 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Almere
De faculteit Almere richt zich op opleidingen en praktijkonderzoek waarmee de verbinding wordt gelegd tussen het groene kennisdomein en de stedelijke leefomgeving. Belangrijke aandachtsgebieden zijn biologie, voedsel, gezondheid, circulaire economie, duurzaamheid en innovatieve groene gebiedsinrichting. Aeres Hogeschool Almere is partner in de ontwikkeling van de Flevocampus, die de komende jaren gaat ontstaan op het terrein van de Floriade. De Flevocampus is een kennisknooppunt waar onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheden elkaar vinden rond het thema “Feeding the City”.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.