Vacature Docent Latijn en KCV ± 0,3 fte (vervanging wegens ziekte) in Amersfoort

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Latijn en KCV ± 0,3 fte (vervanging wegens ziekte) 
Datum online
2021-10-12 12-10-2021
Sluitingsdatum
11-12-2021
Met ingang van
12-10-2021
Aantal uren
18---20
Omschrijving

Weet jij als geen ander dat de Latijnse taal meer is dan het aanleren van naamvallen en de juiste spellings- en grammaticaregels? Ben je een kei in het overbrengen van je kennis op het gebied van de Latijnse taal en de invloed van de Klassieke Oudheid op latere periodes en de relevantie daarvan voor het heden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een docent Latijn/KCV die per direct onze vakgroep Latijn/KCV komt versterken.  Het betreft een ziektevervanging (5 à 6 lesuren) voor de duur van een korte periode, uiterlijk tot 1 februari 2022.


Wat ga je doen?

Als docent Latijn/KCV beheers je de kunst leerlingen te enthousiasmeren voor de Latijnse taal en Klassieke Oudheid. Je brengt leerlingen in aanraking met het nut van je vak en weet ze op enthousiaste wijze naar goede resultaten te brengen. Je geeft activerend en motiverend les, waardoor leerlingen het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. Door leerlingen inzicht te geven in leerstijlen en -strategieën stimuleer je hen zorg te dragen voor het eigen leerproces: je leert ze leren. Deze wijze van lesgeven geef je fysiek maar met online lessen via Teams kun je zo nodig ook uit de voeten.

Je bent lid van het vwo onderbouwteam én de vakgroep Latijn/KCV. De vakgroepgenoten werken hecht met elkaar samen; het (les)materiaal wordt met elkaar gedeeld en ondersteuning wordt geboden.]


Wat krijg je ervoor terug?


Natuurlijk vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen. Dit uit zich onder andere in de volgende arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris in overleg volgens inschaling CAO-VO.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Werken in een betrokken schoolteam en onder uitstekende arbeidsvoorwaarden.


Waar kom je te werken?

’t Hooghe Landt is een school voor voortgezet onderwijs met twee vestigingen in Amersfoort: de Trompetstraat en de Parelhoenstraat. Hier wordt lesgegeven aan leerlingen van mavo, havo, vwo en het technasium.

Bij ’t Hooghe Landt zul jij je snel thuis voelen. Wij vinden dit voor zowel onze medewerkers als de leerlingen heel belangrijk. Dit doen wij door een goede leer- en leefomgeving te creëren, waarbij de begrippen herkenbaarheid en gekend worden centraal staan. Een belangrijk begrip binnen ’t Hooghe Landt is talent. Iedereen heeft talent; ook jij! Wij bieden de kans en uitdaging om je talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Als school hechten we een sterke waarde aan actieve betrokkenheid van zowel leerlingen als ouders. We kunnen pas een echt goede leer- en leefomgeving zijn als iedereen zich betrokken voelt bij alles wat er gebeurt. Daarom worden beslissingen zoveel mogelijk genomen in of na overleg met anderen. Zo wordt er regelmatig overleg gevoerd met leerlingen in de leerlingenraad en met ouders in de oudervereniging.


Wie zoeken wij?

Als docent Latijn/CKV ben je gewend om snel te schakelen. Je maakt je snel dingen eigen. Met de leerlingen ga je gestructureerd en doelgericht aan de slag. Je denkt niet in kaders maar in mogelijkheden. Je bent als onderwijsprofessional op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (vakinhoudelijk, didactisch en pedagogisch). Je past nieuwe inzichten toe in de praktijk en je bent ICT vaardig. De vacature staat ook open voor studenten en leraren in opleiding.


Kom je bij ons werken?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan zo snel mogelijk via onderstaande solliciteer button. Heb je vragen of kunnen we je nog ergens mee helpen? Neem contact op met Jos Noordeloos.Eisen

Functie-eisen

.

Over 'T Hooghe Landt

Naam school
Adres
Trompetstraat 1 , 3822CK Amersfoort Utrecht
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Het Meridiaan College is een katholieke scholengemeenschap met circa 4000 leerlingen.
Het Meridiaan College bestaat uit vier scholen die binnen algemene beleidskaders een eigen onderwijskundige identiteit ontwikkelen.

’t Hooghe Landt is er één van. Zij biedt uitnodigend en eigentijds onderwijs aan in twee gebouwen. De locatie waar de afdelingen Brugklassen en Havo ondergebracht zijn is gevestigd aan de Trompetstraat en op de locatie aan de Parelhoenstraat te Amersfoort zitten de Mavo en Vwo afdeling.

Maatwerk, participeren, de actieve leerling en verantwoordelijkheid nemen en geven  staan centraal in het onderwijsproces. De school kent een uitstekende traditie op het gebied van kunst, cultuur en parascholaire activiteiten. ’t Hooghe Landt heeft een vwo met technasium- en gymnasiumstroom, een havo met technasiumstroom en een mavo XL.
In totaal heeft 't Hooghe Landt  ongeveer 1600 leerlingen en ca. 160 medewerkers.

Wij vinden het belangrijk dat iedere medewerker zich kan herkennen in ons schoolprofiel. Dit profiel onderscheidt ons van andere scholen en vormt het uitgangspunt bij het vormgeven van ons personeelsbeleid.
Wij zijn een school die gericht is op het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Eigen initiatief wordt belangrijk gevonden zolang de eigen mening en de te ondernemen activiteiten maar aansluiten bij de doelstellingen van de organisatie en/of deze versterken. 
 
De waarden die ons als school onderscheiden zijn: autonoom, betrokken, vindingrijk en lerend. 
 
We werken samen met als doel om plezier in leren te hebben en daarin succesvol te zijn met voor iedereen het best mogelijke resultaat. Dat zie je aan onze medewerkers die een passie hebben voor leren en het beste uit zichzelf en anderen willen halen. Medewerkers hebben daartoe oog voor verschillen in behoeften en leerstijlen. 
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.