Vacature Leerkracht (De Kleine Plantage) in Rotterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leerkracht (De Kleine Plantage) 
Datum online
2021-10-04 04-10-2021
Sluitingsdatum
22-7-2022
Met ingang van
Per direct
Omschrijving
# De Piloot

De Piloot is een cluster 4 school en deze vacature is bestemd voor De kleine Plantage. De kleine Plantage verzorgd onderwijs en behandeling binnen 1 groep.

Wij zoeken per 1 december 2021 een ervaren leerkracht voor dinsdag, woensdag en vrijdag. Het betreft een leerkrachtfunctie voor een groep 1/2 waar behandeling en onderwijs geïntegreerd is. Totaal zitten er maximaal 10 leerlingen tussen de 3 en 6 jaar in de groep. De leerlingen in de betreffende groep?vertonen gedragskenmerken voortkomend vanuit een autistisch spectrum stoornis en/of laag functionerende problematiek en zijn gebaat bij een ervaren leerkracht die affiniteit en/of ervaring?heeft met deze doelgroep. De leerlingen zijn gebaat bij duidelijkheid, veiligheid en structuur.?

Het belangrijkste is dat er intensief samengewerkt wordt met Enver. Je bent als leerkracht niet de kapitein op het schip. Je doet het samen met de jeugdzorgwerkers!

Meer informatie over De Piloot vind je op: www.depiloot.nl

### Hoe verder?
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk! Voor informatie of vragen kun je bellen met de afdelingsleider Tamara Hulshoff 010 202 30 44.
Wil je direct solliciteren? Solliciteer dan via onze oranje sollicitatie knop!

Eisen

Minimaal aantal jaren werkervaring
- Een PABO bevoegdheid - Collegialiteit, flexibiliteit, geduld en relativeringsvermogen - Ervaring in het speciaal onderwijs is een pré, geen vereiste - Je bent van nature een teamspeler!
Functie-eisen
- Je kan relativeren en benadert problemen met humor en kan letterlijk en figuurlijk tegen een stootje
- Je hebt een duidelijke visie op onderwijs aan leerlingen met gedragsproblematiek en kunt deze afstemmen op de behoefte aan structuur en duidelijkheid van onze specifieke doelgroep
- Je bent duidelijk en consequent en geeft je grenzen aan. Je staat stevig in je schoenen en bent altijd op zoek hoe jij kan zorgen voor de verandering van het gedrag en de ontwikkeling van het kind

Over De Piloot 

Naam school
Adres
Nieuwe Ommoordseweg 30 , 3068BT Rotterdam Zuid-Holland
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (basis) onderwijs
Omschrijving
De Piloot is een cluster 4 school.
Cluster 4 scholen plaatsen en begeleiden leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek. Naast inhoudelijke toelatingsargumenten is een Toelatingsverklaring (TLV) van het Samenwerkingsverband van de huidige school van uw kind noodzakelijk.
Met betrekking tot de basisschoolvestigingen (S.O. afdelingen) van de Piloot kan gemeld worden dat de school in haar nu haast 50 jarige bestaan een uitgebreide expertise opgebouwd heeft in de opvang en begeleiding van kleuters en kinderen met:
  • Onderwijsbelemmeringen en leerproblemen.
  • Gedrags- en psychiatrische stoornissen, zoals kinderen met;
  • hyperactiviteit (ADHD),
  • kinderen met stoornissen binnen het autistisch spectrum (ASS) zoals PDD-NOS, syndroom van Asperger
  • hechtingsstoornissen.
  • oppositioneel opstandige gedragsstoornissen
Met betrekking tot de voortgezet onderwijsvestiging van het Passer College (V.S.O. afdeling van de Piloot): de  school heeft inmiddels een jarenlange expertise opgebouwd met leerlingen die een veilige en vertrouwde schoolomgeving vragen als gevolg van autisme, teruggetrokken gedrag of bijv. angsten.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de knop solliciteren voor meer informatie over deze vacature.