Vacature 736054 Docent Textiel en Beeldende vorming-0,8 fte in Helmond

Onderwijs

Vacature

Functietitel
736054 Docent Textiel en Beeldende vorming-0,8 fte 
Datum online
2021-10-11 11-10-2021
Sluitingsdatum
31-10-2021
Met ingang van
2021-10-11
FTE
0,8
Omschrijving
Docent Textiel en Beeldende vorming – 0,8 FTE - regulier tijdelijk met uitzicht op vast

Vakgebied: Textiel en Beeldende vorming
Locatie: Helmond
Salarisschaal: docent LB, salariëring conform cao VO – deel I
Omvang: 0,8 FTE
Dienstverband: regulier tijdelijk met uitzicht op vast
Startdatum: per direct

Profiel van de school
Praktijkschool Helmond is een school voor voortgezet onderwijs met een speciaal karakter. Leerlingen werken bij ons toe naar een passende plek in de maatschappij op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Praktijkschool Helmond telt zo’n 235 leerlingen en 39 collega’s.

Wat ga je doen?
Als docent Textiel maak je onderdeel uit van de sectie creatieve vorming.
Deze sectie gaat bestaan uit de volgende onderdelen:
textiele werkvormen, beeldende vorming, muziek, tekenen en techniek.
Je werkt nauw samen met de sectie (bestaande uit circa zeven sectieleden).
Deze lessen worden gegeven aan de jaren 1 t/m 5. Hierbij breng je jouw technische en beeldende kwaliteiten in en maak je samen een lesprogramma gericht op thematisch werken. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat je jouw eigen creativiteit, ideeën en inbreng helemaal kwijt kan tijdens dit ontwikkelproces. Lesgeven vanuit je passie en dit ook uitstralen naar leerlingen vinden we erg belangrijk. Je bent inspirator, motivator en coach in het proces. Samen werken naar een product met de passende houvast en structuur, waarbij verbinden centraal staat. Praktijkschool leerlingen hebben net dat beetje extra nodig om te kunnen zijn wie ze zijn en in hun kracht te worden gezet. Tijdens de textiel lessen wordt ook gewerkt met een naaimachine, deze vaardigheid heb je dan ook eigen gemaakt. Daarnaast zoeken we een breder inzetbare docent binnen de vakgroep met affiniteit voor beeldend en/of tekenen.
Tot slot kunnen er naast het lesgeven ook diverse taken worden afgesproken zoals bijvoorbeeld een mentoraat.

Functie-eisen
Binnen de OMO Scholengroep Helmond draagt iedere medewerker vanuit de kernwaarden bij aan het (pedagogische) klimaat binnen de school en daarmee aan de positieve ontwikkeling van onze leerlingen én collega’s. Daarnaast vragen wij het volgende:
• een lesbevoegdheid;
• in staat zijn om een stimulerende werkomgeving te creëren en kennis en vaardigheden over te dragen aan leerlingen;
• affiniteit met Praktijkonderwijs;
• een bijdrage kunnen leveren aan zowel de vaklessen als vakoverstijgend onderwijs.

Wat bieden wij?
• een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
• een sectie die vooruitstrevend is in zijn vakgebied;
• een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast bij goed functioneren;
• benoeming in docentschaal LB.

Interesse?
Solliciteren is uitsluitend mogelijk via het OMO sollicitatieportaal. Om te solliciteren klik je op de knop ‘Solliciteren’ en volg je de instructies op de pagina. Je kunt reageren tot en met 31 oktober 2021.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Liesette van Hoek (Personeelszaken). Zij is te bereiken per e-mail op personeelszaken@omosghelmond.nl of op telefoonnummer 0492 – 79 20 20.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over de Praktijkschool Helmond
Jongeren voorbereiden op hun plaats in de maatschappij op vlak van wonen, werken vrije tijd en goed burgerschap. Dat is de hoofddoelstelling van Praktijkschool Helmond aan de Generaal Snijdersstraat in Helmond. De school biedt gespecialiseerd onderwijs aan jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Door jongeren zoveel mogelijk in contact te brengen met praktijksituaties worden ze begeleid naar een passende plek in de maatschappij.

Het onderwijstraject op Praktijkschool Helmond bestaat uit 3 fases te weten de oriënterende fase (leerjaar 1 en 2 waarbij de brede ontwikkeling nog belangrijk is en er een eerste kijk op uitstroom mogelijkheden wordt gegeven), de specialiserende fase (leerjaar 3 en 4 waarbij de leerlingen meer gericht zullen gaan werken naar hun interesses op de uitstroommogelijkheden) en de plaatsingsfase (leerjaar 5 en 6 waarbij de leerlingen doormiddel van stages op zoek gaan naar een geschikte werkplek met de nadruk op autonomieopbouw, versterking van het zelfvertrouwen en samenwerking met leeftijdgenoten en volwassenen). Verder biedt PSH intern entree-onderwijs aan i.s.m. ROC ter AA .
De jongeren op Praktijkschool Helmond zijn aangewezen op een speciale benadering, waarbij extra begeleiding op didactisch en sociaal-emotioneel niveau centraal staat. Met de juiste begeleiding kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot zeer gemotiveerde en doelgerichte krachten.

Een ondersteuningsteam van specialisten - twee zorgcoördinatoren en één orthopedagoog - ondersteunt de docenten in de begeleiding van de leerlingen. Dit team zorgt voor begeleiding en coaching van de jongeren en werkt daarbij nauw samen met externe partners in de zorg en hulpverlening.

De Praktijkschool vormt samen met het Carolus Borromeus College, het Dr. Knippenbergcollege Helmond en het Vakcollege de OMO Scholengroep Helmond. Deze scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Over Praktijkschool Helmond

Adres
Generaal Snijdersstraat 51 , 5703GR Helmond Brabant
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Niveau
pro
Omschrijving

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.