Vacature NC029 Ondersteuningscoördinator 0,4 fte in Nuenen

Onderwijs

Vacature

Functietitel
NC029 Ondersteuningscoördinator 0,4 fte 
Datum online
2021-10-06 06-10-2021
Sluitingsdatum
31-10-2021
Met ingang van
2021-10-06
FTE
0,4
Omschrijving
Nuenens College
Het Nuenens College is een brede vmbo-school met de vernieuwde profielen Economie en Zorg & Welzijn. De onderbouw van de school is sterk vernieuwd met vakken als filosofie, projecten, ervaringsleren, vorm & media, etc. In de afgelopen jaren heeft het Nuenens College een sterke groei doorgemaakt. Op dit moment heeft de school ongeveer 700 leerlingen.
Nuenens College is een onderdeel van het Eckart College te Eindhoven. Deze scholen vallen onder het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs te Tilburg.
Sinds mei 2018 hebben wij het nieuwe/gerenoveerde gebouw van het Nuenens College aan de Sportlaan 8 te Nuenen definitief in gebruik genomen, een gebouw met veel mogelijkheden en met een open verbinding.
Per direct hebben we op het Nuenens College een functie beschikbaar voor een:
Ondersteuningscoördinator
0,4 fte
Functiebeschrijving:
In deze verantwoordelijke en zelfstandige functie werkt de ondersteuningscoördinator (OCO) binnen het Ondersteuningsteam aan het ondersteunen van de mentoren, docenten en leerlingen, zowel individueel als groepsgewijs. De rol is breed en uitermate afwisselend. De rol omvat primair een aantal taken op het gebied van in kaart brengen van de onderwijsbehoeften van leerlingen (opstellen OPP), bijdragen aan de begeleidingstrajecten van leerlingen en daarin adviseren naar de docenten en participeren in allerlei (deels externe) overleggen.

Werkzaamheden:
1. In kaart brengen en coördineren van onderwijsbehoeften binnen de school
- Middels observaties, informatie uit dossiers, gesprekken met betrokkenen en vastgelegde vergadercyclus signaleer je onderwijsbehoeften bij individuele leerling en groepen.
- Je analyseert de onderwijsbehoeften en stelt vast of / hoe deze vormgegeven (kunnen) worden binnen school. Dit leg je vast in een ondersteuningsplan (OP) of ontwikkelingsperspectief (OPP).
- Je bespreekt deze plannen met leerling, ouders, functionarissen binnen en buiten de school.
- Waar nodig breng jij je adviezen in en verdedig je deze in multidisciplinair overleg met functionarissen van binnen en buiten de school.
- Je zorgt voor afstemming met verschillende soorten interne leerling-ondersteuningsvormen en/of externe specialisten binnen de schoolse kaders.
- Je brengt je deskundigheid m.b.t. onderwijsbehoeften, (vastgestelde) gedrags- of leerproblematieken/diagnoses bij leerlingen over op functionarissen binnen de school en geeft hierin handelingsadviezen.
- Je bent regiehouder vanuit school m.b.t. complexe, school overstijgende casuïstiek.

2. Draagt bij aan de dossier- en besluitvorming met betrekking tot toelating van leerlingen
- In aanloop tot de aanmeldingsperiode voer je oriëntatiegesprekken met ouders (en eventueel derden) van toekomstige leerlingen over de ondersteuningsmogelijkheden binnen het Nuenens College.
- Je beoordeelt leerlingdossiers en of de onderwijsbehoeften passen binnen het ondersteuningsaanbod van het Nuenens College. Je doet hiervan mondeling en schriftelijk verslag.
- (als lid van de toelatingscommissie adviezen te wegen en op basis daarvan mede te besluiten met betrekking tot toelating van leerlingen (vanaf februari).)

Kennis en vaardigheden:
Wij zoeken iemand die:
- Communicatief sterk is en adequaat af kan stemmen met de verschillende contacten binnen/om de school (leerlingen, docenten, MT, ouders, hulpverleners e.d).
- Zelfstandig te werk gaat.
- Sterk is in het signaleren van problematieken en deze kan vertalen naar onderwijsbehoeften. Deze onderwijsbehoeften om kan zetten naar adviezen die inzichtelijk en begrijpelijk zijn voor zowel functionarissen binnen school, als leerling(en), hun ouders en professionals van buiten de organisatie.
- We zoeken in principe iemand met minimaal hbo-denkniveau en een afgeronde opleiding (ortho-)pedagogiek, social studies e.d.
- Kennis heeft van/kundig is in de omgang met/ondersteuning aan leerlingen met (vastgestelde) gedragsproblematieken en leerstoornissen.
- Kennis heeft van de wet- en regelgeving rondom passend onderwijs (en jeugdhulpverlening).
- Kennis heeft van de sociale kaart.
- Werkervaring binnen het (voortgezet)onderwijs is een pré.

Contacten:
Met ouders/verzorgers, mentoren, afdelingsmanagers, docenten, OOP’ers, externe instanties etc. over de afhandeling van leerlingenzaken en beleidsaspecten hierin, om informatie uit te wisselen over inhoud en voortgang van in behandeling zijnde onderwerpen in het kader van Passend Onderwijs.

Wij bieden:
- Een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer;
- Creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
- Functie: ondersteuningscoördinator. Salariëring volgens de CAO OMO;
- Startdatum: zo spoedig mogelijk;
- Soort dienstverband: tijdelijk.

Meer informatie:
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met vestigingsdirecteur Karel Somers, e-mail k.somers@nuenenscollege.nl.

Solliciteren:
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 31 oktober 2021 tegemoet. Solliciteren kan uitsluitend via het uploaden van je gegevens op de website van OMO, www.omo.nl. Externe acquisitie stellen we niet op prijs en nemen we niet in behandeling.

Graag attenderen we je erop dat je alle correspondentie omtrent je sollicitatie aantreft in het persoonlijk account van OMO dat je aanmaakt tijdens je sollicitatie.

Over Nuenens College

Naam school
Adres
Sportlaan 8 , 5671GR Nuenen
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Het Nuenens College is een school voor VMBO-breed met de afdelingen zorg en welzijn en economie en ondernemen.
 
Bijzonderheden
Het Pleincollege Nuenen maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.