Vacature Docent natuurkunde in Deventer

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent natuurkunde 
Datum online
2021-10-07 07-10-2021
Sluitingsdatum
12-11-2021
Met ingang van
10-01-2022
Referentienummer
4704
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,76 - 0,76
Omschrijving

Ben jij een enthousiaste en praktijkgerichte docent natuurkunde, vind je het leuk om onderwijs te ontwikkelen en werk je graag samen? Houd jij ervan je good practices te delen met collega's en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct op deze baan in Deventer!

Jouw verantwoordelijkheden

We zijn op zoek naar een collega, die het onderwijs samen met het team blijft vernieuwen en verbeteren. Jij bent een ware onderwijsontwikkelaar. Je krijgt er energie van om de natuurkundelessen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten als school flink in op techniek, waarbij de samenwerking met het vak natuurkunde erg belangrijk is.

Je geeft lessen natuurkunde aan onze leerlingen in de bovenbouw van het vmbo. Je differentieert in de les en daagt leerlingen die dat aankunnen uit om op hoger niveau te werken en leren. Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol natuurkunde in ons dagelijks leven speelt. Je lessen zijn vooral praktisch. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen en voorbereiding van de leerlingen op hun eindexamen vmbo basis, kader en/of gemengd theoretisch.

Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te 'leren leren'. Je creëert daarbij een leerklimaat, waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen. Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat het vak natuurkunde leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het leren. Je helpt de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een vervolgopleiding.

Je maakt op basis van de beschikbare informatie, en van zachte kenmerken als bijvoorbeeld werkhouding, motivatie en gedrag, een zorgvuldige duiding van de inschatting van mogelijkheden en capaciteiten van leerlingen. Op basis van die inschatting zorg jij met differentiatie in de klas voor gelijke kansen voor iedere leerling.

Je werkt als docent natuurkunde samen in een prettige sectie, en werk je ook veel samen met de docenten uit de techniek-profielen van De Marke. Daarin krijg je veel vrijheden en staat de sectie altijd open voor nieuwe ideeën en eigen inbreng, en hecht ook waarde aan de gezamenlijke afspraken.

Jouw profiel

Je bent een gedreven docent, een specialist in jouw vakgebied. Je hebt bij voorkeur affiniteit met techniek, technologische ontwikkelen en/of ICT. Je weet leerlingen en collega's te enthousiasmeren en uit te dagen om het beste uit hunzelf te halen. We zoeken een ervaren docent met een positieve instelling, die graag initiatief neemt in het samen ontwikkelen van ons onderwijs.

Jouw lessen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de leerlingen! Je bent flexibel, professioneel en je bouwt mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten. Je deelt je inhoudelijke kennis met anderen en kunt goed samenwerken, onder andere met jouw collega's. Je beschikt minimaal over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Daarnaast ben je bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk.

Je bent beschikbaar op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Jouw werkplek

Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Op De Marke (ruim 1.100 leerlingen en 170 collega's) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt. De collega's zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling.

Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis, kader, mavo, havo en vwo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs). Als docent werk je in één van de vijf onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema's praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas.

Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum telt bijna 5.000 leerlingen en ruim 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden.

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vast dienstverband. De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen. Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en de vaksectie.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal 4.301 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB) of een salaris van maximaal 5.012 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LC). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis.

Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?

Meer informatie over de school vind je op https://demarke-ehl.nl

Voor meer informatie over de vacature kun je contact leggen met Marc Franzen (directeur a.i.), bereikbaar via: m.franzen@ettyhillesumlyceum.nl.

Solliciteren?

Wij ontvangen jouw sollicitatie, via de button 'solliciteren', graag zo spoedig mogelijk. (Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren). De gesprekken vinden in de maand december plaats, waarbij we uiteraard rekening houden met de richtlijnen van het RIVM.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB of LC, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Adres
Laan van Borgele 60 , 7415DJ Deventer Overijssel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.