Vacature Docent zorg & welzijn in Deventer

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent zorg & welzijn 
Datum online
2021-10-07 07-10-2021
Sluitingsdatum
8-2-2022
Met ingang van
10-01-2022
Referentienummer
4702
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,44 - 0,45
Omschrijving
Ben jij een enthousiaste docent zorg & welzijn, vind je het leuk om onderwijs te ontwikkelen en werk je graag samen? Houd jij ervan om je goede ervaringen te delen met collega's en ken jij vmbo-leerlingen als de beste? Reageer dan direct op deze baan in Deventer!

Jouw verantwoordelijkheden
We zijn op zoek naar een collega, die het onderwijs samen met het team blijft vernieuwen en verbeteren. Jij bent een ware onderwijsontwikkelaar. Je krijgt er energie van om de lessen zorg & welzijn naar een hoger niveau te tillen.

Je geeft lessen zorg & welzijn aan onze leerlingen in de bovenbouw van het vmbo. Je differentieert in de les en daagt leerlingen die dat aankunnen uit om op hoger niveau te werken en leren. Jouw lessen laten leerlingen zien en ervaren welke rol zorg & welzijn in ons dagelijks leven speelt. Je lessen zijn ook praktisch. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding en verzorging van lessen en voorbereiding van de leerlingen op hun eindexamen vmbo basis en vmbo kader.

Je past diverse pedagogische en didactische methoden toe om leerlingen zelfstandig te 'leren leren'. Je creëert daarbij een leerklimaat waarin zij zich veilig en gewaardeerd voelen én vertrouwen ontwikkelen in eigen kennen en kunnen. Jij ziet het goede in elke leerling en ontdekt wat hen beweegt. Jij laat het beroepsprofiel zorg & welzijn leven voor de leerlingen, zodat ze plezier ervaren in het leren. Je helpt de leerlingen uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken voor een profiel in de bovenbouw.

Je maakt op basis van de beschikbare informatie en van zachte kenmerken als bijvoorbeeld werkhouding, motivatie en gedrag, een zorgvuldige duiding van de inschatting van mogelijkheden en capaciteiten van leerlingen. Op basis van die inschatting zorg jij met differentiatie in de klas voor gelijke kansen voor iedere leerling.

Je werkt als docent zorg & welzijn samen in een prettige sectie. Daarin krijg je veel vrijheden en staat de sectie altijd open voor nieuwe ideeën en eigen inbreng.

Jouw profiel
Je bent een gedreven docent, een specialist in jouw vakgebied. Je weet leerlingen en collega's te enthousiasmeren en uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen. We zoeken een ervaren docent met een positieve instelling, die graag initiatief neemt in het samen ontwikkelen van ons onderwijs.

Jouw lessen zorgen voor een glimlach op het gezicht van de leerlingen! Je bent flexibel, professioneel en je bouwt mee aan de school. Vanuit je vakgebied lever je een waardevolle bijdrage aan het ontwikkelen en begeleiden van projecten. Je beschikt minimaal over een relevante tweedegraads onderwijsbevoegdheid en bij voorkeur heb je ervaring met examenklassen. Daarnaast ben je bedreven in het gebruiken van ICT-toepassingen en weet deze in te zetten in de lespraktijk. Je bent beschikbaar op maandag, woensdag en vrijdag.

Jouw werkplek
Je geeft les op De Marke, een school voor vmbo en onderbouw havo/vwo. Op De Marke (ruim 1.100 leerlingen en 170 collega's) ontdekken de leerlingen wat hen beweegt. De collega's zijn gericht op het goede en het mooie en zijn blijvend op zoek naar wat werkt voor de leerling.

Het onderwijs van De Marke bestaat uit de leerroutes basis, kader, mavo, havo en vwo en Het Corberic (een leerroute gebaseerd op de principes van vrijeschoolonderwijs). Als docent werk je in één van de vijf onderwijsteams. Binnen deze onderwijsteams werken we op dit moment aan de thema's praktisch en actief leren, interdisciplinair werken, verbinding zoeken met Deventer en maatwerk in de klas.

Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer is een Algemeen Bijzondere onderwijsinstelling met de kenmerken van het openbaar onderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum telt bijna 5.000 leerlingen en ruim 550 medewerkers. De organisatie bestaat uit vijf relatief autonome scholen die samen het onderwijsaanbod voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs in en rond de gemeente Deventer aanbieden.

Ons aanbod
Het betreft een tijdelijke functie, wegens een zwangerschapsverlofvervanging. De Marke vindt het belangrijk dat je als nieuwe collega goed en warm wordt ontvangen. Je kunt rekenen op goede begeleiding door een docentcoach en de vaksectie.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal 4.366 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal LB). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, korting op de premie ziektekostenverzekering en een laptop voor gebruik op school en thuis.

Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Carmel betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?
Meer informatie over de school vind je op https://demarke-ehl.nl.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact leggen met Ruud Teelen (teamleider), bereikbaar via: ruud.teelen@ettyhillesumlyceum.nl

Let op: Het is alleen mogelijk om op deze vacature te solliciteren via de button 'solliciteren' onderaan deze pagina. Sollicitaties via email kunnen helaas niet door ons in behandeling worden genomen.

Solliciteren?
Wij ontvangen jouw sollicitatie, via de button 'solliciteren', graag zo spoedig mogelijk. (Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren). De gesprekken vinden eind november / begin december plaats, waarbij we uiteraard rekening houden met de richtlijnen van het RIVM.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Eisen

Functie-eisen
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, maximaal 4.366,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Over Etty Hillesum Lyceum

Naam school
Adres
Laan van Borgele 60 , 7415DJ Deventer Overijssel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Meer informatie over het Etty Hillesum Lyceum vind je op: ettyhillesumlyceum.nl.

Etty Hillesum Lyceum is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.