Vacature Docent Nederlands 2e graads in Amsterdam

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Datum online
2021-10-06 06-10-2021
Sluitingsdatum
6-11-2021
Met ingang van
25 november 2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,72
Aantal uren
15
Omschrijving
Het vak Nederlands is duidelijk momenteel een tekortvak. We hadden de formatie dicht maar een docent gaat emigreren en laat een vacature open van 15 lessen van een klokuur. Dat staat voor 0,72 FTE. De lessen zijn verdeeld over drie dagen; de dinsdag, woensdag en de donderdag.

De lessen staan in de onderbouw van het vwo, de havo en de mavo. Leuke klassen. We werken met Nieuw Nederlands. En we lezen veel in de lessen. Er is veel ruimte voor projecten, e.d. De sectie is erg leuk en bestaat uit veel jonge enthousiaste docenten.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Functie-eisen
Gewenste opleiding: Een tweedegraads lesbevoegdheid of studerende. Pabo kan ook maar dan moet je wel bereid zijn om op termijn je lesbevoegdheid te behalen. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling is conform CAO en ervaring.
Als je studeert kunnen we een deel van de studiekosten van je overnemen. 

Over Comenius Lyceum Amsterdam

Adres
Jacob Geelstraat 38 , 1065VT Amsterdam Noord-Holland
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Dhr. F. Op 't Einde
Niveau
mavo, havo, vwo
Omschrijving
Het Comenius Lyceum: de mavo/havo/vwo- school in Nieuw-West.
Onze school heeft circa 670 leerlingen waarvan de meeste uit onze kleurrijke wijk komen. We werken elke dag met een zeer betrokken team heel hard om onze leerlingen een goede basis te geven, hun kwaliteiten naar boven te laten komen en goede resultaten te laten behalen.
Dit doen we met veel passie voor onderwijs en onze doelgroep. We besteden veel aandacht aan vorming van onze leerlingen. We nemen deel aan diverse projecten zoals Pre-University College, Giving Back, Jongerenrechtbank en IndeMix.
We bieden een duidelijke structuur en een goede organisatie. Zowel extra ondersteuning bij leerproblemen als extra uitdaging geven kenmerken ons onderwijs.
Extra ondersteuning bieden we bijvoorbeeld in de vorm van steunlessen, huiswerkbegeleidingsuren, motivatietrainingen en examentrainingen. Taal (Nederlands en Engels) krijgt bijzonder aandacht in de onderbouw.
Extra uitdaging is er bijvoorbeeld met ons Econasium. Ons Econasium is een uniek programma gericht op duurzaamheid en ontwikkeling van 21th century skills. In de onderbouw maken leerlingen hiermee kennis in de vorm van projecten per schooljaar in klas 1 t/m 3. In de 2e fase kunnen leerlingen het unieke vak O3 kiezen (Onderzoeken, Ontwerpen, Ontwikkelen).
We zijn gehuisvest in een geheel gerenoveerd gebouw in de Jacob Geelstraat . Het gebouw is licht met veel ruimte voor onze leerlingen en medewerkers, faciliteiten voor ons Econasium-programma (eco-kas en eco-lab) en voorzien van een goede ICT-infrastructuur.

 
 
Bijzonderheden
Het Comenius Lyceum is onderdeel van Zaam interconfessioneel voortgezet onderwijs, een bestuur met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
Word je uitgedaagd door onze missie: hoogwaardig onderwijs bieden in een fijne, veilige en positieve leeromgeving waarbinnen onze kleurrijke leerlingen hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen tot betrokken en verantwoordelijke wereldburgers?
Reageer dan op onze vacature en ga het gesprek met ons aan.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Graag via Meesterbaan reageren. 
Heb je vragen of wil je een keer komen kijken, mail de rector: f.opteinde@comeniuslyceum.nl (Dhr. Freek Op 't Einde). 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.