Vacature Docent Paardensport in Houten

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Paardensport 
Datum online
2021-10-04 04-10-2021
Sluitingsdatum
3-12-2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
32 uur
Omschrijving
Wellantcollege, Helicon Opleidingen en CITAVERDE College zijn vanaf augustus 2021 samen verder gegaan onder de naam Yuverta. Door onze krachten te bundelen, blijven we kleinschalig en persoonlijk onderwijs in de regio aanbieden. Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen met vmbo, mavo en het groene lyceum. Op onze mbo verzorgen we opleidingen op alle niveaus. Ook bieden we verschillende cursussen en trainingen aan. We hebben scholen van Amsterdam tot Heerlen en Den Haag tot Velp. Jaarlijks leiden we ruim 20.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 2.500 enthousiaste collega’s verspreid over onze 53 schoollocaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij. Duurzaamheid vinden we belangrijk. We houden ons bezig met thema’s die er toedoen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio. Wil jij meewerken aan de toekomst van anderen, de wereld en jezelf? Dan voel jij je thuis bij Yuverta én thuis in de toekomst!

"Je ontwikkelt meer bij Yuverta"

Yuverta mbo Houten; de locatie met een zeer uitgebreid aanbod aan moderne groene opleidingen. We zijn gelegen op loopafstand van NS station Houten en beschikken over schitterende buitenterreinen, met o.a. tuinen, dierenverblijven, grote machines en werkruimtes. Of je nu iets zoekt met groen, bloem, vee, dier, paard of machines: in Houten vind je de opleiding die je zoekt! Voor deze locatie zijn wij op zoek naar een docent Paardensport voor 0,6-0,8 fte.

Yuverta mbo Houten paardensport en -houderij
We bieden op locatie Houten de reguliere paardensport en -houderij opleiding aan en, als enige groene Mbo een tweetalige opleiding. Binnen de hippische sector is er vraag naar internationale inzetbaarheid. Wij willen met de tweetalige opleiding de student zo goed mogelijk hierop voorbereiden.

Naast theorievakken zoals gedrag, voeding, gezondheid, fokkerij, welzijn, etc. krijgen de studenten ook les op één van onze praktijklocaties. Op deze manier koppelen we theorie aan praktijk en kan de student de opgedane kennis omzetten in vaardigheden in een veilige omgeving.

Op locatie Houten zijn we voorstander van het doorvoeren van innovaties. Zo beschikken wij over ons Equine Simulation Centre waar onze simulator inzetbaar is voor studenten, alumni en cursisten.

Wat ga je doen?
 • Je verzorgt theorie- en praktijkonderwijs voor onze paardopleidingen op niveau 3 en 4.
 • Je geeft les in het Nederlands en Engels
 • Je geeft les in vakken als gezondheid, ziekteleer, voeding en fokkerij
 • Je werkt aan voorbereiding van onderwijs, toetsing en nazorg.
 • Je werkt mee aan de doelen van het team gedurende het schooljaar.
 • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs, onze scholen en onze organisatie
 • Je hebt bij voorkeur een instructeursdiploma vanuit KNHS maar dit is niet verplicht
Wat vragen we van je?
 • Je hebt een 2e graads onderwijsbevoegdheid of een vakgerichte opleiding op minimaal Hbo niveau met pedagogisch didactische opleiding/aantekening. Of bent bereid deze te behalen.
 • Je bent bereid om in het Engels les te geven. Indien nodig krijg je hier begeleiding bij.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het werken met paarden en kan putten uit eigen praktijkvoorbeelden. Met voorkeur voor vakinhoud op gebied van gezondheid, voeding en fokkerij.
 • Je bent enthousiast, leergierig en hebt een sterke binding met lesgeven aan jongeren.
Wat bieden we je?
Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal LB van de cao-mbo (indien je bevoegd bent in je vakgebied), minimaal € 2.961 en maximaal € 4.429 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Benoeming is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van het zwangerschapsverlof, verlengen is een optie.

Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • 13de maand
 • grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen
Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Word jij enthousiast van deze functie?

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button 'direct solliciteren'.

We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via Werken bij Yuverta te solliciteren en niet via een ander platform.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten

Neem contact op met Coralie Gerstel, corporate recruiter, T: 06 18595467.

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Opleiding
2e graads
Minimaal aantal jaren werkervaring
5

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal LB

Over Yuverta mbo Houten

Naam school
Adres
Randhoeve 2 , 3992XH Houten
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Werving en Selectie
Omschrijving
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.