Vacature docent aardrijkskunde (zwangerschapsvervanging) in Veenendaal

Onderwijs

Vacature

Functietitel
docent aardrijkskunde (zwangerschapsvervanging) 
Datum online
2021-10-11 11-10-2021
Sluitingsdatum
27-10-2021
Met ingang van
25 oktober 2021
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 fte
Aantal uren
17
Omschrijving
Naar wie zijn wij op zoek?
Als docent aardrijkskunde verzorg je lessen op het gebied van aardrijkskunde (havo/atheneum/gymnasium 1 t/m 4) en ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je weet de lesstof goed over te brengen en je begeleidt en coacht leerlingen bij hun leerdoelen. Daarnaast zorg je voor een veilige leeromgeving en ben je in staat om het maximale uit een leerling te halen. Je bent bij voorkeur beschikbaar van maandag t/m donderdag.

Wat breng jij mee?
Je werkt graag samen in een team van bevlogen docenten en je bent in het bezit van een tweedegraad, maar bij voorkeur eerstegraads bevoegdheid aardrijkskunde. Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je hebt affiniteit met lesgeven aan de doelgroep. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler. Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media. Je bent digitaal onderlegd (met name Excel, geogebra etc.) en je wilt je hierin blijven ontwikkelen.

Wat bieden wij?
Een leuke en dynamische leeromgeving met bevlogen en betrokken collega‚Äôs. De functie is gewaardeerd in schaal LB.  Je ontvangt een laptop in bruikleen voor gebruik in de interne digitale schoolomgeving. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot, naar verwachting, eind april 2022.
 

Eisen

Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Als docent aardrijkskunde verzorg je lessen in havo, atheneum en gymnasium 1 t/m 4. Je weet onze leerlingen uit te dagen om de beste leerresultaten te behalen. Je  maakt gebruik van activerende werkvormen en weet de lesstof in nieuwe en actuele context om te zetten. Je toetst of leerlingen de lesstof hebben begrepen, vooral door het kunnen toepassen van het geleerde in nieuwe contexten. Je weet binnen je vakgebied verdieping en vernieuwing aan te brengen, maar staat ook open voor wellicht onverwachte samenwerking met andere vakgebieden. Je vraagt dan ook actief om reflectie en feedback van je leerlingen en collega's, om zodoende het onderwijs te verbeteren en te ontwikkelen.

Binnen onze school hechten we er belang aan om vooral betekenisvol en contextrijk te werken.


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
conform cao VO

Over Christelijk Lyceum Veenendaal

Adres
Kerkewijk 149 , 3904JC Veenendaal
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Afdeling P & O
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium
Omschrijving
Onze scholengemeenschap heeft de christelijke identiteit. Vanuit deze basis verwelkomen wij alle leerlingen, ongeacht hun levensbeschouwelijke achtergrond. Wij bieden hen de ruimte om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving, waarin de betrokkenheid groot is.
 
Op het CLV dagen wij al onze ruim 2.000 leerlingen uit hun talenten te ontplooien op vele terreinen. Zij benutten die ruimte ook. Als zij de school met een diploma afsluiten, koesteren zij vaak dierbare herinneringen aan alle activiteiten die het kenmerk zijn van onze school. Het motto van de school blijft immers:  Ruimte voor ontwikkeling.
 
Leerlingen krijgen onderwijs op de manier die aansluit op hun manier van leren in brugklas, mavo, havo of vwo. Het onderwijs aan het CLV beperkt zich niet tot de reguliere vakken. Extra ontwikkelingsmogelijkheden geven de talentklassen voor Sport, Kunst & Cultuur, Science, Storytelling en Economics and Social Business. Voor gymnasiumleerlingen is er een verbreed en verdiept vakkenaanbod. De bètavakken zorgen voor vernieuwende en uitdagende onderwijsactiviteiten. En leerlingen die een stapje extra willen zetten of school willen combineren met een ander talent kunnen kiezen voor MAATwerk.
 
Er zijn ook veel activiteiten buiten de lessen om. Met het schoolkoor en -orkest zijn er ieder jaar de bekende decemberconcerten en dan is er natuurlijk de schoolmusical. In de zomer wordt er tijdens het zeilkamp gezeild op de Friese meren en in de winter is er in Oostenrijk het jaarlijkse skikamp. Twee keer per jaar houden we een LAN-party.
 
Wij verwelkomen ieder jaar weer een aantal nieuwe collega´s. Wij hebben de keurmerken 'Opleidingsschool' en ‘Academische opleidingsschool’ en bieden dan ook tientallen studenten per jaar een praktijk- en onderzoektijd bij ons op school.

Het onderwijs is volop in ontwikkeling. Sinds 1 januari jl. zijn we gehuisvest in onze nieuwe en toekomstgerichte school. Een school waar voor zowel leerlingen als medewerkers nog meer mogelijkheden zijn om talenten te ontplooien. Nieuwsgierig hoe het er aan de binnenkant uitziet? Kijk dan hier.
 
Bijzonderheden
In uw schrijven geeft u aan waarom u kiest voor een functie in het christelijk onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren?
Je kunt hieronder via de button 'Solliciteren' jouw gegevens achterlaten en jouw C.V. en motivatiebrief uploaden. Uitsluitend rechtstreekse reacties van sollicitanten via de site van Meesterbaan worden door ons in behandeling genomen. Acquisitie of bemiddeling wordt niet op prijs gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.