Vacature Leraar Zorg en Welzijn in Den Bosch

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Leraar Zorg en Welzijn 
Datum online
2021-09-21 21-09-2021
Sluitingsdatum
21-10-2021
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8
Omschrijving
Kort Middelbaar Vak Onderwijs
De afdeling Kort Middelbaar Vak Onderwijs biedt mbo niveau 2 opleidingen aan in verschillende richtingen in BOL en BBL. Studenten kunnen een opleiding kiezen in de richting zorg & welzijn, sport, facilitaire dienstverlening, verkoop of administratie. De afdeling heeft ongeveer 60 collega’s en 650 studenten. Binnen het KMVO ben je lid van een werk of vakgroep om onderwijs en andere zaken te optimaliseren/verbeteren. Er worden creatieve werkvormen aangeboden om de studenten te activeren, zo zijn muziek en bewegen vaste onderdelen binnen het KMVO.

Voor de afdeling Kort Middelbaar Vak Onderwijs zijn wij op zoek naar een enthousiaste en leraar zorg en welzijn, vakgerichte vakken. Het is belangrijk dat je een duidelijke affiniteit hebt met de doelgroep (mbo niveau 2) en beschikt over zeer sterke didactische en pedagogische vaardigheden.

Wat ga je doen?
Als coachende leraar bereid je onze studenten voor op hun toekomst. De toekomst vraagt enerzijds om experts in een beroep met de voorwaardelijke basiskennis en vaardigheden van taal, rekenen, loopbaanontwikkeling & burgerschap. Anderzijds vraagt de toekomst een scala aan vaardigheden die de student wendbaar en weerbaar maken bij veranderingen in het beroep en de maatschappij.
Je geeft op een aansprekende en effectieve wijze les, afgestemd op leerwensen en beginniveau.

Het gaat om zowel theorie- als praktijk lessen binnen het profiel Zorg en Welzijn. Je geeft lessen binnen de reguliere BOL opleiding. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het samenstellen van les- en leermethoden en je bent mentor van een BOL lj 1 klas.

In samenwerking met collega’s draag je zorg voor het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van het management op dat gebied. Verder lever je een bijdrage aan de afstemming van het proces m.b.t. toetsing, toetsontwikkeling en examinering.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Wat verwachten we van jou?
Om deze functie in te kunnen vullen heb je kennis van en ervaring met het vakgebied Zorg en Welzijn. Daarnaast is algemene theoretische pedagogische en didactische kennis een vereiste.
 
Je bent vaardig in het overdragen van (praktijk)kennis en het begeleiden en motiveren van studenten zit in je DNA. Verder ben je in staat om onderwijsprogramma’s vorm te geven en kun je didactische methoden en technieken toepassen.

Je helpt mee om onze ambities waar te maken door lef te tonen en te gaan doen! Commitment, Respect, Vertrouwen, Luisteren, Stimuleren en faciliteren zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

 
Je hebt de Lerarenopleiding gezondheidszorg afgerond of beschikt over een relevant diploma hbo, aangevuld met een Pedagogisch didactisch diploma. Leraren in opleiding die in het derde of vierde leerjaar zitten worden uitgenodigd om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden we?
De sfeer binnen het college is informeel en laagdrempelig, er is veel aandacht voor de werk- en leeromgeving. Ons college is een echte ontmoetingsplek, een ‘sticky campus’. Met onze mooi ingerichte praktijklokalen bootsen we de echte maatschappij zoveel mogelijk na. Als medewerker kun jij hier van mee profiteren. Zo kun je een bezoek brengen aan de kapper, kun je een hapje eten in Ons Restaurant of de Mensa en gebruik maken van onze eigen evenementenorganisatie.

We bieden een gevarieerd scholingsaanbod en volop ruimte om je talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 2961,- en € 4429,- bruto per maand op fulltime basis (LB schaal, cao mbo). We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Indien er sprake is van een ontwikkeltraject tot Leraar dan bedraagt het maximale salaris € 3979,- bruto op fulltime basis (schaal 9).

 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Andrea van Bokhoven via telefoonnummer 06-45596353 / 073-6249471

Over Koning Willem I College

Adres
Vlijmenseweg 2 , 5223GW Den Bosch Brabant
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Sandra van Linder
Omschrijving

Het Koning Willem I College is een school, gewoon een goede school. Maar, wel eentje die op een eigen manier tegen de wereld aankijkt. Met een eigen cultuur, een eigen plek en een eigen -moderne- manier van lesgeven. Een plek zonder grenzen en met onbegrensde mogelijkheden. Een plek waar dingen kunnen en waar altijd iets gebeurt. Wij houden namelijk niet van afwachten. Wij houden van proberen; experimenteren. Leren door dingen te ervaren. Door gewoon vanaf dag één aan de slag te gaan. Daarom hebben we hier een bank, een garage, een restaurant en zelfs een theater. Zo leiden we studenten op die zelf iets kunnen bedenken, en het vervolgens ook zelf kunnen doen. Vakmensen die goed voor zichzelf en voor de wereld om ons heen zorgen.
Het Koning Willem I College is een UNESCO-school. We zeggen daarom ook: 'We gaan voor een betere wereld'. Dit is één van onze kernwaarden. Samenleven, goed voor de wereld en elkaar zorgen. Dat vinden we heel belangrijk. We maken onze studenten en medewerkers vertrouwd met het UNESCO-gedachtengoed. Zo dragen we ons steentje bij aan vrede en verdraagzaamheid.

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een investeringsprogramma van het kabinet voor de komende 2,5 jaar om de gevolgen van de coronacrisis voor leerlingen op te vangen. De nadruk ligt vooral op het wegwerken van achterstanden en het inlopen van vertragingen, opgedaan tijdens de coronacrisis. Maar het programma kijkt ook verder: naar de ontwikkeling van een duurzame basis voor goed onderwijs, zodat we het leereffect vasthouden. 
 
Binnen het Koning Willem I College zien wij dit programma als een mooie kans om de kwaliteit van onderwijs en groei en ontwikkeling van onze studenten te waarborgen. Wij kunnen hierbij hulp gebruiken van enthousiaste collega’s! Voor het nieuwe schooljaar zijn wij nog op zoek naar onderwijsprofessionals in vrijwel alle vakgebieden, die ons op tijdelijke basis kunnen helpen om onze studenten te ondersteunen om hun talenten tot bloei te kunnen brengen. Op verschillende afdelingen zoeken wij leraren die extra ingezet kunnen worden.

 
Wil jij een bijdrage leveren aan deze mooie doelstelling? Bekijk hieronder onze actuele (NPO) vacatures.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor de gesprekken is tijd gereserveerd op een nader te bepalen moment.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.